Премини към съдържанието

dessyteneva

News
 • Публикации

  3968
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Спечелени дни

  216

Всичко публикувано от dessyteneva

 1. Не е ли време за коледните лампички?
 2. Калифорния обмисля въвеждането на такса върху текстовите съобщения, а причината за това е широката им употреба, за сметка на гласовите обаждания. Всъщност жителите на щата вече плащат такса върху телефонните обаждания, за да подпомогнат хората с ниски доходи. Всичко това започна през 90-те, когато федералното правителство създаде Програма за обществена цел (PPP), която налага на всички потребители на телефонни услуги допълнителна такса, която пък поддържа програма за бедните, касаеща и други комунални услуги. Текстовите съобщения обаче, имат превес над разговорите, а бюджетът за субсидиране вече се е увеличил с почти 50% и включването на съобщенията в групата облагани услуги, би увеличило приходите с 44.5 милиона долара годишно. iMessages обаче се изпращат по интернет, което означаав, че таксата няма да ги засегне, наред с останалите чат приложения като WhatsApp и Facebook Messenger.
 3. Apple обяви крупно разширяване на американските си операции в център, който се намира в новия кампус за 1 милиард долара в Остин и е третият в града. Подходът на гиганта е в ярък контраст с неотдавнашните резултати от търсенето на Amazon за местоположението на второто седалище, които предлагаха множество градове, конкуриращи се публично, за да предложат най-големите стимули за електронния гигант. Нарид с 6200 служители, които компанията вече има в града, новата сграда се помещава на 133 акра и се очаква да се превърне в най-големия частен работодател в Остин, като ще приюти 5000 служители в началото, а в крайна сметка капацитетът му е цели 15 000. Новият център ще се справя със задачи от инженеринг и поддръжка до поддръжка на клиентите и като всички останали съоражения на комапнията ще работи на 100% възобновяема енергия. Заедно с това, Apple обяви и разширения в редица други градове в САЩ – Сиатъл, Сан Диег и Кълвър Сити ще добавят над 1000 служители, а гигантът планира разширяване и за Питсбърг, Ню Йорк и Боулдър, Колорадо през следващите три години. Компанията има 90 000 служители в САЩ и над 100 в 16 други държави, а в началото на тази година се ангажира да инвестира 350 милиарда долара в американската икономика.
 4. След като използва модемите на Qualcomm и Intel в iPhone от години, Apple най-сетне иска да създоде свои собствени, творди The Information. Слухът е подтикнат от обяви за нови работни места за двама архитекти на клетъчни модемни системи в Сан Диего и Купертино, а освен това през последните няколко месеца компанията публикува множество такива обяви за Берлин, Сан Диего и Пекин. Връзките на компанията с Qualcomm зациклиха през последните гидини в редица съдебни дела и поради това тя избра да използва модемите на Intel в новите си модели. Освен това Apple изследва възможността за пускане на модел с поддръжка на 5G през 2020 година, но според някои източници, модемите на Intel са значително по-бавни от тези на Qualcomm. Да не забравяме, че гигантът има забележителни резултати в разработката на чипове. Той разработи серията А процесори, използвани в смартфоните му от 2007 насам, а А12 се смята за най-добрия в индустрията към днешна дата. Компанията работи и върху своите SoCs базирани ARM за Mac, които ще се използват през 2020 година. Според информацията, проектът е все още в ранен етап, така че няма как да очакваме собствените модеми на Apple в близките години, но това би я освободило от зависимостта от доставчиците на чипове, което е особено ценно на фона на съдебните й битки.
 5. Груповите разговори през Face Time биха били по-лесни за работа в бъдеще, тъй като Apple предлага начин за обработка на аудио и внедряване на ефекта "cocktail party" за определяне на това, кой говори. Конферентните разговори улесняват общуването с много хора и в същото време се превърнаха в инструмент на бизнеса, но въпреки удобството имат и своите проблеми, причинени от смесването на гласовете на множество хора, които участват в тях. Патентна заявка на Apple предлага разделянето на всеки отделен канал, като след това тези канали ще се подават към системата, симулираща виртуална аудио среда или „стая“ с подходящи акустични свойства, за да се наподоби среща в реално помещение. Използвайки аудиосистемата за пространствено изобразяване, компанията предлага да се използва ефекта "cocktail party" за разделяне на източниците и да направи така разговора по-лесен за проследяване. Системата ще използва метаданни за инелигентно групиране по честота на речта и географско разположение, а виртуалната посока и разстояние ще могат да бъдат контролиране от потребителите, в зависимост от предпочитанията им, като ще се предлага дори възможност за „придвижване“ на участниците по време на разговор.
 6. Въпреки, че през годините iPhone става все по-тънък, през последните Apple запази същия размер, включвайки по-големи и дълготрайни батерии, а от 2014 насач iPhone Xr е най-дебелият модел: iPhone 6 и iPhone 6 Plus: 6.9mm и 7.1mm iPhone 6s и iPhone 6s Plus: 7.1mm и 7.3mm iPhone 7 и iPhone 7 Plus: 7,1 мм и 7,3 мм iPhone 8 и iPhone 8 Plus: 7,3 мм и 7,5 мм iPhone X: 7,7 мм iPhone XS и XS XS Max: 7.7мм iPhone XR: 8.3 мм Тази тенденция обаче, може да се промени през следващата година, според ETNews, който твърди, че iPhone 2019 ще са по-тънки и леки, заради нов дисплей на Samsung, наречен Y-OCTA, който интегрира тъчскрийна в самия панел. Всъщност намаляването на дебелината ще е незначително, тъй като това е много тънък компонент, но по-голямото предимство за Apple ще е намаляването на разходите, тъй като се твърди, че Y-OCTA е по-евтин за производство. Освен това слуховете сочат, че следващите модели iPhone ще имат тройна задна камера и подобрена Face ID, както и USB-C като iPad Pro 2018.
 7. След като само преди броени дни съдът в Китай забрани вноса и продажбите на голяма част от по-старите модели на iPhone, Qualcomm е поискала забраната да включва и най-новите iPhone XS, XS Max и XR, съобщава The Verge. Както вече знаете, по-рано тази седмица китайският съд издаде забрана да се внасят и продават в страната iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus и X - устройства, които може да използват нарушени според Qualcomm патенти, за които Apple отказва да плати лиценз. Apple от своя страна съвсем очаквано обжалва решението, но и междувременно не спазва забраната. Компанията продължава да продава моделите, като се аргументира с факта, че забраната засяга само устройства с iOS 11, а всички споменати модели могат да използват iOS 12, която според гиганта не нарушава патентите. В решението на съда действително не е посочена версията на операционна система, а само конкретни модели на устройствата. Въпреки това Qualcomm не хареса този му вид и иска от съда да се намеси и да забрани дори и най-новите модели.
 8. Официалното приложение на Apple Watch 4 за ЕКГ дебютира в САЩ миналата седмица, но подробностите около международното му разпространение все още са неясни. В публикация в Twitter, Health Canada заяви, че все още не е получила заявка от Apple за реализиране на приложението в страната. Освен това, правителственият отдел отбелязва още, че подаването на заявление за издаване на лиценз за медицинско изделие зависи от производителя. По-ранни доклади предполагаха, че Apple работи с Health Canada за въвеждането на функцията, но статутът й е неясен. Освен това тя първоначално беше ограничена само от системните регионални настройки, което предполагаше, че при промяна може да се използва и извън САЩ. С официалния й старт обаче, компанията добави нова проверка , за да направи това решение неефективно и така приложението си остана ограничено само в рамките на САЩ, а подробностите за бъдещето му остават неясни.
 9. Има данни, че много от доставчиците на Apple не се справят толкова добре с продажбите, поради намаляването на поръчките. Основната причина за това е, че новите iPhone Xs и iPhone Xr не правят големи продажби, или поне те не са такива, каквито се очакваше. TSMC и Foxconn докладват добри приходи за ноември. Тези две компании са отговорни за производството на процесорите и за сглобяването на iPhone. Foxconn отчита продажби от 19.5 милиарда долара, а TSMC – 3.1 милиарда долара, което разбира се не е рекорд, но не е и толкова зле. Дали по тези цифри можем да съдим за реалните продажби на iPhone, не е съвсем ясно. Може би ще се наложи да изчакаме поне още няколко месеца, за да разберем в крайна сметка, дали те са толкова разочароващи, колкото твърдят слуховете, или поне малко се доближават до прогнозите на анализаторите.
 10. Apple подаде жалба за отмяна на съдебното решение, което забранява продажбата на iPhone в Китай, добавяйки, че всички нейни модели остават достъпни на тертия по големина пазар в света. Американският гигант е в оспорвана битка с Qualcomm, заради обвиненията в нарушение на два от патентите на производителя на чипове. Въпросните патенти се отнасят до функции, позволяващи на потребителите да редактират снимки и да управляват приложения на сензорни екрани, а Apple категорично се противопостави на решението на съда, с твърдението, че Qualcomm прибягва до отчаяни ходове, заради незаконните си практики, обект на разследване в цял сявт. Не е ясно какви ще са последиците за продажбите на iPhone в Китай от това съдебно ограничение, но акциите на Apple продължават да спадат, докато тези на Qualcomm увеличиха цената си в понеделник.
 11. Google въвежда функцията за визуално търсене на Lens в приложението си за iOS, като дава на потребителите нов начин да търсят в мрежата през мобилните си устройства. Чрез докосване на иконката на Google Lens, ще получите достъп до камерата, а когато това, към което е насочена тя бъде разпознато, резултатите автоматично ще се попълват. Lens, която Google обяви на I/O 2017, беше пусната доста бавно в пакета продукти на компанията, като най-новите функции дебютираха със смартфоните Pixel, преди да достигнат останалите устройства. До сега тя беше налице в Google Photos за iOS, за да разпознава обекти в снимки. Компанията обяви също, че ще добави допълнителна езикова поддръжка за Lens и Photos, както и нов начин за търсене на изображения по стил.
 12. Ами не само в Креатив са оригинални, три са вече оторизираните сервизи, а за риск ставаше дума, че принципно се праща за смяна на деня, обявено е в ценоразписа, а това ме някой е успял без добавката да смени не е гаранция, че ще стане пак. Както и да е, сам ще си реши човека, аз писах каквото знам и не ми се спори. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 13. Ами аз чета ценоразписа, може и да си имал късмет, но така пише просто, ако иска някой да рискува за няколко лева.
 14. Не е вярно, освен ако сега няма промяна, в Креатив не става на деня, ако искаш така трябва да го занесеш преди 11 ч и да платиш още 40 мисля бяха лв. Да, сега проверих ценоразписа, ако искаш до 2 часа - 99 лв
 15. Да, видях, можеш да се обадиш в сервиза и да се уговориш с тях, на мен ми казаха, че в случай, че има налична батерия, смяната става за час. Телефонът на сервиза е 0208400708, ако не вдигат пиши им на мейла service@istyle.bg. Затова споменавам тях, защото може без допълнително заплащане да стане едва ли не веднага смяната, другите два имат допълнителни такси и условия.
 16. Знам, че всеки си знае парите, ама що не дадеш още 26 лв и да я смениш направо в iStyle преди края на декември с оригинална и в оторизиран сервиз, аз това бих направила, извинявай за непоискания съвет.
 17. Apple вече е там, където беше в началото на годината. Всъщност компанията направи много през 2018, но от гледна точка на цената на акциите, това няма значение и това е така, защото намаляващата им цена значи, че гигантът официално е изгубил пари през годината. AAPL завърши 2017 година на стойност 169.23 долара, а вчера се търгуваше за 164.48 долара и като цяло намалението е с около 1% на годишна база, но по време на този процес компанията се нареди зад някои от своите най-големи съперници. Гигантът от Купертино загуби огромните 27% от както цената на акциите достигна своя връх на 3 октомври и AAPL се търгуваше за 229.28 долара, или с цели 50 долара повече от сегашната си стойност. Според слуховете компанията е намалила и поръчките си към доставчиците, на фона на разочароващите продажби на новите модели iPhone. Apple успя да стане първата публична компания в историята, която през август достигна 1 трилион пазарна капитализация, но това вече изглежда далечен спомен, тъй като към момента гигантът струва „само“ 780.52 милиарда и се нарежда след Amazon (803.97 милиарда). За сравнение Google се оценява на 723.99 милиарда долара, а Facebook изостава с 406.67 милиарда пазарна капитализация. Ако се питате какви са причините за този спад, може би един от отговорите е притеснението за спада в продажбите на най-популярния продукт на компанията – iPhone.
 18. Китайски съд забранил на Apple да внася и продава няколко модела на iPhone, а причина за това е делото на Qualcomm срещу компанията, което за сега се развива в полза на производителя на чипове, съобщава Axios. Според предварителната забрана, Apple няма право да внася и продава всички разновидности на iPhone от iPhone 6S до iPhone X включително, но от друга страна има право да продължава да ги произвежда в Китай и да ги изнася. Apple обяви, че вече обжалване на решението, което както казахме и по-рано е следствие на съдебния спор с Qualcomm за два от патентите на компанията. Двата гиганта водят сериозна съдебна битка вече повече от година, а развръзката се очаква следващия април. Qualcomm твърди, че Apple използва нейна интелектуална собственост и отказва да плаща за това, докато Apple отговаря, че това са отчаяни действия на компания с незаконни практики, които се разследват от регулатори по света.
 19. Плащането, чрез сметката за телефон за покупки с Apple ID, вече е налице в още седем страни по света. То позволява на потребителите да плащат покупките си в App Store, iTunes, Apple Books и Apple Music през сметката си към мобилния оператор. Apple постепенно пуска функцията на вълни от 2015 година насам, а последните добавени държави са Бахрейн, Камбоджа, Хърватия, Люксембург, Полша, Португалия и Румъния, с което броят им достигна 38. Опцията е налична и у нас и може да бъде активирана от настройките на Apple ID, където трябва да се избере Mobile Number. Така стойността на покупките ще бъде добавена към сметката ви за телефон. Има възможност да се избере и друг мобилен номер, освен вашия, като ще бъде изпратен код за потвърждение.
 20. До сега можеше само за андроид, честно казано въобще не погледнах на кой оператор си, просто сега прочетох и побързах да пиша Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 21. Не мога да намеря старата тема, но плащане чрез сметката вече може и за абонатите на А1 Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 22. Главният изпълнителен директор на Mango Healthу Джейсън Оберфест, може би ще работи за Apple, според информация на CNBC. Компанията се фокусира върху медицинското проследяване, а приложението е създадено, за да помогна на потребителите да следят лекарствата си и да ги взимат навреме. По думите на Оберфест, Apple търси начини да се възползва от нейните технологии и иновации, след като постигна напредък в тези функции в своето API през последната година. По-конкретно хората, които не взимат лекарството си навреме, струват на САЩ между 100 и 289 милиарда долара годишно. Оберфест може да се присъедини към гиганта, за да работи по вече съществуващи проекти като Apple Watch, който наскоро стартира дългоочакваното приложение за ЕКГ в САЩ. През последните години компанията работи усилено върху разширяването на здравните функции на своите устройства.
 23. Ами предполагам, че с лечението на разви усложнения, не съм се задълбочавала в медицинската сфера, така пишеше в статията Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 24. iPhone Xr получи най-висок рейтинг за смартфон с единична камера от DxOMark. Бюджетният модел на Apple успя да се пребори с по-скъпите си събратя от новото поколение в редица категории, а неговият резултат от 101 точки е само 4 точки по-нисък от този на iPhone Xs Max и с три по-висок от този на Pixel 2. Huawei P20 Pro с тройната си задна камера е най-високо оценения смартфон със 109 точки. DxOMark преглежда и тества цифрови камери и лещи от 10 години, а за целта инженерите заснемат над 1500 тестови изображения и два часа клипове, като подреждат резултатите по експозиция и контраст, цвят, автофокус, текстура и шум и др категории за ефективност. Apple избра да включи голяма част от съвременния софтуер и алгоритми за обработка на изображенията както в своите водещи модели, така и в iPhone Xr, чиято единична камера го прави по-достъпен, но и води до някои компромиси. Фотографските възможности на бюджетния модел са в общи линии подобни на тези на двата по-скъпи – отлична експозиция при всички светлинни условия, широк динамичен обхват и отлично съотношение между шум и детайл. Според рецензията, системата на единичната камера не съвпада с тази на iPhone Xs, що се отнася до качество на мащаба и симулазия на bokeh в портретен режим, където iPhone Xr е далеч от перфектното. Колко дълго ще се задържи той на първо място като смартфон с единична камера, ще зависи от резултатите от тестовете на Pixel 3.
 25. Честит рожден ден! Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
×