Премини към съдържанието

killer4o

Потребител
 • Публикации

  759
 • Регистрация

 • Последен вход

 • Спечелени дни

  12

killer4o последен печеливш ден в класацията е Април 16

killer4o Вие бяхте с най-харесвано съдържание, Поздравления!

Репутация

741 Добра репутация

Всичко за killer4o

 • Титла
  Гост
 • Рожден ден 7.02.1988

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Град
  София
 • Устройство
  iPhone X
 • iOS
  12.0
 • СИМ
  ФО
 • iPad
  iPad 9.7
 • Apple Watch
  Apple Watch Series 4
 • OS
  macOS Mojave

Последни посетители

Информацията с последните посетители на профила ви е изключена и не се показва на другите потребители.

 1. Много повърхностно е да се разсъждава че абонаментите са анти-потребителска функционалност. Те са насочени към това да се разпределят по по-честен начин разходите по разработка и поддръжка на приложенията и към това да се стимулират разработчиците да добавят нови функционалности. Като потребител, разбира се че искаш да платиш $1 и да ползваш приложение до края на живота си, но този, който го пише това приложение не продава айфони с 250% печалба че да може да го дава за без пари. Без абонаменти, за да си заслужава аз да работя по нещо, означава че трябва да добавям нови потребители всеки месец, които да цакат някаква сума и да ми избиват разходите. Това е изключително трудно за приложения, които не са игри. Повечето приложения имат един пик сравнително скоро след пускането си на пазара, след който все по-бавно расте потребителската им база. В този момент, за мен вече престава да е изгодно да работя по нови версии, което значи че всичките ми клиенти духат супата. При модела с абонаментите, аз имам стимул докато имам активни клиенти, които си плащат, да работя по продукта и да го развивам за да ги задържа. От друга страна, при еднократна покупка, всеки плаща еднакво, независимо колко му е полезно нещо. Така човек, който го е ползвал два дена и човек, който го е ползвал 2 години са еднакво ценни за мен, което очевидно не е идеално. При абонаментния модел, тези, на които наистина им е полезно плащат най-много, а тези, на които не им върши работа, не се чувстват прецакани. Така че не разбирам какъв е този хейт срещу модел, който работи добре и към който се стремят всички компании (например Нетфликс, Спотифай и т.н.). И да, със сигурност е досадно без да искаш да се абонираш за нещо и това е проблем, който си заслужава да се реши и те правят някакви опити в тази насока. Но това, че се предлагат абонаменти определено не е проблем само по себе си и ако го нямаше като възможност, много добри приложения не биха били рентабилни.
 2. За детски акаунти вече има функционалност, която не ти позволява да купуваш нищо, без одобрение от родителски акаунт. Сега, ако детето ползва родителския телефон и знае паролата, това вече си е отговорност на родителя и не виждам какво могат да направят Apple. Kal1ch, не виждам защо противопоставяш нещата - Apple си пазят задника, но и се грижат за потребителите - двете неща вървят ръка за ръка.
 3. Интернет казва, че това зарядно е съвместимо с Qi стандарта, който iPhone ползва, така че няма причина за притеснение.
 4. killer4o

  Apple Watch S4

  O, хайде малко по-сериозно, кои изисквания не изпълняват? Website-a им е на български, всичките документи също са локализирани, какво повече искаш? И сериозно ли се надяваш някой от нашите евродепутати да направи нещо по въпроса?
 5. killer4o

  Apple Watch S4

  Възможно е да са го променили с 5.2 покрай активацията на функцията за Европа, именно защото очакват че има хора, които са си купили часовника от държави, в които не живеят.
 6. Направи си добре сметката колко ти изкарват рекламите на месец за потребител и след колко месеца ползване рекламите почват да носят повече пари от директна покупка. Не знам какви реклами ползваш, но на Гугъл най-обикновените изкарват около $1 за 1000 импресии. Да кажем средно незарибен потребител, които пуска приложението 2-3 пъти на ден, 20 дена в месеца, би ти генерирал 50-60 импресии на месец, т.е. би стигнал 2-та лева след 15-20 месеца. Това разбира се са груби сметки, но ти ги правя просто защото малко се изненадах, че смяташ че с реклами ще изкараш повече пари отколкото ако просто взимаш кеш от хората.
 7. @gorgior има някои платени услуги, при които има реклами - например CuriosityStream, която много силно препоръчвам - $3 е на месец, а рекламите са около 30 секунди и само преди да почне филма, така че не е много дразнещо. Промотирането настрана, предполагам Деси е написала това за рекламите, защото са го споменали на събитието. А са го споменали, защото таргетират главно хората, които гледат телевизия и са свикнали да гледат повече реклами, отколкото предавания. Относно картата, наистина "безплатното" е това, че няма да има такси за ползване, които повечето банки в Щатите слагат за щяло и не щяло. Жалко, че няма да се появи в Европа в скоро време - на хартия изглежда доста готина.
 8. In-app purchases имат огромния недостатък, че не се споделят през family sharing. Вкъщи сме с 3 акаунта и ми е супер досадно, когато трябва 3 пъти да платя едно и също нещо 😑 Но и аз съм за плащане на полезни неща, които ползвам често. Доколкото помня обаче, повечето ти приложения са неангажиращи игри, за които е по-трудно да вземеш пари директно освен от някакви много зарибени хора, ама с този тип игри, те са малко.
 9. Точно обратноото умници са. Белият цвят на слушалките е ключов маркетингов елемент още от зората на iPod-ите. Даже по едно време имаше рекламна кампания, на която хората бяха силуети и само белите слушалки се отличаваха. Ако пуснат черни, това би навредило на бранда - сега като видиш някой с бели безжични слушалки, веднага се сещаш за airpods, ако бяха черни щяха да са просто някакви слушалки.
 10. Добре де, ако не искате безжично зареждане, никой не ви кара да купувате новата кутийка 🤷‍♂️ Каква точно манджа може да се очаква от слушалки не разбирам - има някакви дребни подобрения за да може хората, които тепърва ги купуват да са доволни, ама в края на деня, не мисля че Тим очаква всички с първата генерация да се юрнат да вземат новите. Мина времето на бурно развитие на технологиите, когато всяка година имаше революции, сега е време за итеративни подобрения.
 11. Тревожни нива за кого? 😅 Аз не съм никак разтревожен от това че ще си ползвам телефона по-дълго, виж ако някой от форума е акционер в Apple... 🤷‍♂️
 12. killer4o

  Apple Watch S4

  Тази тема с гаранциите май я дъвчем всеки 3-4 месеца във форума От Брос могат да казват каквото си искат, но доколкото продават електроника в ЕС, трябва да се съобразяват с европейското законодателство. На който му е любопитно, тук са сравнително подробно обяснени, при това на български: https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_bg.htm.
 13. killer4o

  Гасене или спане?

  Той като заспи, не би трябвало да бучат перки. Поне навремето iMac-а го бях оставил да заспива сам след 15 минути и никога не съм го чувал да се буди сам или да бучи през нощта.
 14. Вероятно батерията е за смяна.
 15. Хаха, е сметките са малко по-различни - не е особено правилно да сравняваме цената на батерията с цената на новия телефон, защото не е само батерията разликата. По-коректно е да сравним цената на батерията с някаква субективна оценка за цената на стария телефон - примерно моята 6-ца пролетта на 2018-та бих я оценил на 3-400 лева. На този фон, 65-70 лева батерия са 15-20% от цената; 170 лева гони вече 50% и ако се окаже, че не оправя проблемите, ще е доста по-досадно. Не че е някаква феноменална сума в абсолютни стойности де, но със сигурност по-малко хора биха рискували с по-скъпата смяна.
×