Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Дарение

• Подкрепи този форум - направи дарение
    Дарени до сега 440.00 BGN
    • martin77bg
    • gorgior
    • sarmak
    • londongunner
    • mirror
    • +5

Хардуер

Тук можете да зададете всякакви въпроси свързани с хардуера на Mac.

1. SlimJimmx
    Started by SlimJimmx,

Здравейте, имам въпрос. Тъй като ми се налага да си заменя дънната платкана на моя Iphone 8 и ще ми я изпратят по еконт с преглед и тест (тест до 15мин) за да съм сигурен, че работи и няма iCloud Въпросът ми е следния. Няма да имам достатъчно време за да го сглобя в самия офис и разглобя. Всичките части от моя Iphone работят, мога ли да свържа САМО платката с батерията, порта за зареждане,дисплея и да го свържа към лаптопа ми за да се включи без Power бутона? Благодаря предварително!

• 0 отговора
    • 4.3k прегледа
  2. K.Popov
    Started by K.Popov,

Здравейте Напълно начинаещ съм на MacBook Air 2018 и имам следния въпрос за малко помощ. По старите модели на модела на гърба на капака самата ябълка свети на този модел има ли изобщо тази екстра и ако има как се включва. Извинявам се за върпоса,но ми и интересно защо на новия модел не свети логото. Благодаря предварително.

• 2 отговора
    • 4k прегледа
  3. iceman.
    Started by iceman.,

Здравейте колеги, Един мой приятел от известно време има проблем с тъчпада на Macbook Pro A1425 със Sierra. Понякога тъчпадът си работи нормално, а понякога започва буквално да прави каквото си иска. Мишката се мести сама, натиска си сама, после пък идва момент, когато се оправя и работи пак нормално. Намерил е временно решение, като си използва лаптопа с Magic Mouse, при чието свързване спира работата на тъчпада. Някой има ли някакви идеи дали проблемът е софтуерен или хардуерен и защо на моменти работи както трябва, а на моменти прави проблеми. Благодаря от негово име предварително!

• 5 отговора
    • 3.9k прегледа
    • 1 follower
  4. danko767

Здравейте, Търся накрайник "шоко" за европейски тип розетка за зарядно на МакБук. Не ми се дават 75 лв за комплект World Traveller на Apple. Ако на някой му е останало неработещо зарядно или има накрайник, който не ползва, моля пишете... На снимката е накрайника за САЩ/Канада. Благодаря, Йордан

• Харесвам
    • 6 отговора
    • 4.7k прегледа
    • 1 follower
  5. profusion
    Started by profusion,

Дойде време да сменя стария мак мини 2011 с нов. Вързан ми е към ТВ, но когато го пусна на 4к менютата са толкова микроскопични че не може да се работи така. За това въпроса ми е коя резолюция е добра за скейлинг от 4к телевизорите. Освен това имам някакъв проблем с херците. Сложих приложението SwitchResX, примерно ми дава различни опции: 2560х1440 - 60hz - HiDPI 2560х1440 - 60hz 3008x1692 - 60hz - HiDPI 3008x1692 - 60hz 3200x1800 - 60hz - HiDPI 3200x1800 - 60hz Интересно то е че мака ми го прави стандартно от контрол панела на опциите HiDPI, а при тях някак филмите накъсват нещо с кадрите се получава, което е ок при опциите без HiDPI,…

• 11 отговора
    • 4.1k прегледа
    • 1 follower
  6. profusion
    Started by profusion,

Имам проблеми с магическата мишка и то след като смених Mac mini 2011 с Mac mini 2018. Зареждам я със същите батерии, мака е поставен на същото място със същата конфигурация с клавиатура и т.н. Обаче след смяната с новия мак мишката бачка само от 1м, отдалеча ли се да зема да седна на дивана както преди (2.5м) и лага неконтролируем не мога да нацеля нищо?!

• Харесвам
    • 1 отговор
    • 2.4k прегледа
  7. profusion
    Started by profusion,

Трябва да вържа един мак мини към дърт монитор който има само vga порт, това ще ми свърши ли работа: http://s.aliexpress.com/n6JrMJbi Другия вариант е нещо подобно но от hdmi.

• 4 отговора
    • 2.1k прегледа
    • 1 follower
  8. marinkov
    Started by marinkov,

Здравейте, днес реших да възвърна заводските настройки на Macbook Air, служещ ми вярно 6 год. След като форматира диска започва да се инсталира стига до край рестартира се и умира. Моля за съвет от някой по запознат. Ето и малко снимки. Sent from my iPhone using Tapatalk

• Харесвам
    • 25 отговора
    • 4.8k прегледа
  9. gosta

Днес сутринта пускам лаптопа и след гледам тракпада едвам се движи . При кликване работи, но стрелката едвам се движи . Поразгледах по форума , направих Pram resset , след това и ресет и на настройките на захранването и никакво подобрение. От там преинсталация на чисто на ел капитан и разлика никаква , като междувременно докато свалях капитана дисплей започна да гасне (става черен но не заспива) и след малко пак се активира. Общо взето това се повтаря с различен интензитет, но е постоянно. В момента на чисто нов ел капитан , без нищо друго и след няколко часа тракпада реши да работи , но дисплея все така си прави каквото си поиска. Понякога само премигва и не изгасва , …

• Харесвам
    • 6 отговора
    • 3k прегледа
  10. valkov1989
    Started by valkov1989,

Здравейте имам 2012 мак мини с стандартния 500гб хард.Обмислям да си сложа ssd,но и да запазя стария хард.В ifixit намерих кит за два харда.Въпроса ми е има ли значение какво ssd ще си купя? Sent from my iPhone using Tapatalk

• 1 отговор
    • 1.9k прегледа
  11. profusion
    Started by profusion,

От къде (или има ли начин) да си купя Mac mini 2014 но да могат да ми заменят диска с SSD при запазване на гаранцията? (защото модела май не се продава с SSD по дефолт).

• 2 отговора
    • 2.2k прегледа
  12. machkatora
    Started by machkatora,

Здравейте колеги. Имам два въпроса които ме мъчат от вече два месеца и нямам решение. Ползвам MacBook pro late 2008 (alimunium) unibody (мога да дам инфо в постовете ако се наложи). 1.Ползвам рам памет 1067mhz 4GB. Купих си нов кит 2x4GB 1066mhz. При слагането на новата рам, се чува само 3 beep (не разпознава рам памет). Някакви съвети? Сложих и само 1 плочка 4GB и пак не я намира. Старата рам 2x2GB работи. 2. След като отворя 2-3 програми - Хром,terminal,и sublime text Започва да работи на по-силни обороти и вентилатора много реве. Да загрява което е очаквано. В Activity всичко работи в нормите..ползва близо 3gb ram и процесите са нормални. Моля дайте …

• Харесвам
    • 2 отговора
    • 2.1k прегледа
  13. Mr.n0b0dy
    Started by Mr.n0b0dy,

Освен в комплектите на ifixit никъде другаде не мога да намеря такава отвертка, а тук в България не се продават единично както в техния сайт, а на мен само тази ми трябва. Standoff Screwdriver for iPhones

• Харесвам
    • 1 отговор
    • 2k прегледа
  14. miroslav45
    Started by miroslav45,

Здравейте. Според вас въпросния макбук (от скрийншота) при добър нет,способен ли е да подкарва 4к.съдържание от You Tube или да се разправям с интернет доставчика си?Като пусна клип започва едно зареждане и накъсва видеото.Нормално гледане става само на 1080р.

• 7 отговора
    • 2.2k прегледа
  15. blajko
    Started by blajko,

Здравейте, сдобих се с нов Macbook Pro 15" 2.9 ghz, Radeon 560. Веднага започнах да го товаря. В момента едитвам видео в Premiere CC 2018, multicam - 6 камери, full HD. Всичко върви добре докато не вдигне 70 градуса, тогава започва да цикли. След като спра да плейвам в рамките на 10 секунди температурата пада до 50 градуса и отново всичко е наред. След минута, две на плейване и едитване отново вдига 70 и отново започва да цикли. За мен това не е нормално, толкова лесно да вдига температурата. Естествено на бюро съм и отворите за вентилация са свободни, дори съм го повдигнал малко, за да е по-лесно вентилирането, но пак вдига градусите. Ако някой има разрешение на пробле…

• 5 отговора
    • 2.6k прегледа
    Станислав Веселинов
  16. gmitkow

Здравейте, имам MacBook Pro Early 2015 от близо 2години и половина и до сега не съм имал никакви проблеми с батерията или каквото и да е друго по него. Вчера ми се наложи едно пътуване и при пристигането отварям лаптопа и нямаше никаква индикация, че работи. Опитах няколко пъти да го включа, но без успех. Свързах го към зарядното и се включи, но работи само със зарядно. На батерията изписва "Replace now". Дали е заминала батерията ( на 460цикъла е ) или има някакъв друг проблем?

• Харесвам
    • 8 отговора
    • 2.3k прегледа
  17. ortortor

Здравейте , бихте ли ми препоръчали откъде да си поръчам лентов hdd кабел или някой ако разполага с такъв да ми изпрати и съответно аз ще си го платя .Моят незнайно как се е повредил ,но доколкото разбрах това е често срещан проблем . модела на кабела е 821-1480-А (MFC0813) за MacBook Pro (13-inch, Mid 2012)

• 0 отговора
    • 1.7k прегледа
  18. Donchew
    Started by Donchew,

Здравейте, понеже търся варианти за слагане на допълнителна памет към Macbook Pro и попаднах на Nifty. Въпросът ми е някой има ли опит или е чувал отзиви относно устройството. На практика е просто един micro sd card holder, в който слагаш карта по избор и лаптопът ти го разпознава като втори storage disk. За бързина няма да говорим, тя зависи от картата, която сложа например сандиск ултра е до 100МБ/сек, което си е доста прилично, но ми е чудно дали ще мога да стартирам програми директно от него. В момента самото устройство без карта е намалено от 29.99€ на 9.99€, като взема и 200GB сд карта като споменатата преди малко не излиза повече от 70-80€ общо. Четох и за tardisk,…

• Харесвам
    • 3 отговора
    • 2.3k прегледа
  19. marbu
    Started by marbu,

Здравейте, Насочил съм се към покупка на Макбук Про без тъч бар, но се колебая за размера на Рам, дали 8 или 16гб. Ако искам да ползвам лаптопа следващите няколко години 8гб ще ми стигнат ли или да заложа директно на 16, дори и моментно да не ми се налага да я усвоявам цялата? Ако взема 8гб, възможен ли е последващ ъпгрейд? Вторият ми въпрос е колко гб заема самата операционна система, ако избера версия с 128гб ССД? Сегашният ми уиндоус лаптоп е с 128гб и са ми достатъчни. Благодаря предварително !

• 3 отговора
    • 2k прегледа
  20. blajko

Здравейте, искам да закупя makbook pro и съм се спрял на два модела. Единия е MacBook Pro Retina 15 Mid2015, Processor 2.5GHz i7 SSD 512GB GrafficAMD Radeon M370X 2GB, а другия е MacBook Pro Retina 15" TouchBar 2016 Processor: 2.6 GHz Intel Core i7 Memory: 16 GB 2133 MHz LPDDR3 Graphics: Radeon Pro 450 with 2GB / Intel HD Graphics 530 SSD Disk: 256GB, Като втория е нов, не активиран. И двата мога да ги взема без ддс. Разликата в цената след като махна ддс-то е 640 лв. Ще се ползва предимно за свирене на живо с main stage 3, звукозапис, също фото и видео едитинг. На новия диска му е по-малък и не знам това как се отразява на работата. Семплите за свирене на живо не са малк…

• Харесвам
    • 2 отговора
    • 1.8k прегледа
  21. drinchev
    Started by drinchev,

Дали има някой който има AirPlay усилвател ( Denone, JBL - като в сайта на Apple ) и си го е взел от България? Търся начин да закача iMac-a си към 5.1 говорители без да използвам кабел от компютъра до усилвателчето им. Върти ми се идея в главата да ползвам AppleTV 2, но не знам дали без да е вързан към телевизор, изобщо ще работи ( само като някакъв WiFi приемател )

• Харесвам
    • 17 отговора
    • 5.6k прегледа
  22. kracode
    Started by kracode,

Здравейте,от 2 седмици само при браузване доста грее лаптопа и забелязвам ,че батерията взе да пада по бързо,а е само на 350 цикъла.До колкото четох и мисля ,че трябва да се смени пастата на процесора .Така или иначе след като го отварям ще му сменя и харда ,че моя е малък 128 гб.Молбата ми е : 1.Тази паста правилна ли е https://plasico.bg/arctic-mx-4-4g-36775.html и ще следвам това видео за да направя разглобяване и сменяне на пастата(този на видеото е малко муден:) ) 2.За хард диска ще ползвам това видео -професионална работа,но проблема какъв да е точния модел и марка ,защото гледах във vali.bg има доста подобни на този от клипа.Стария хард диск ис…

• 1 отговор
    • 1.7k прегледа
  23. imanev
    Started by imanev,

Здравейте, Имам една антика на MacBook, която мислих да продавам, ама като гледам цените, не ми се подарява. Мисля да си го ъпгретна до колкото може и да си го ползвам за ровичкане из нета. Преди година, пак мислех да го продавам и го ъпгрейтнах с 4GB RAM и 500GB хард, но така и не стигна до продажба. Така или иначе мисля вече да си го пазя като антика, заедно с iPhone 2G, 3G и т.н. Вчера си поръчах нова батерия и го даунгрейднах до Маверик. Работи много добре, но се чудя дали мога да му увелича още RAM-a. В сайта на епъл пише че поддържа до 4GB, но не ми става ясно общо или на порт. Прилагам снимка и моля по-опитните да ми кажат дали ще мога да го кача на 8GB RAM? Б…

• Харесвам
    • 12 отговора
    • 2.6k прегледа
  24. Dimitrov71
    Started by Dimitrov71,

Здравейте, ще си купувам чисто нов компютър Епъл и съм отделил около 3 000 лв. Можете ли да ми препоръчате най-доброто за тази цена? Основно ще се използва за работа!

• 3 отговора
    • 1.9k прегледа
  25. valkov1989
    Started by valkov1989,

Здравейте колеги!Имам да премина на мак и гледах че entry level е мак мини.Ще го ползвам рядко наколко пъти в месеца и основно за видео обработка на 1080p.Какъв е минималния хардуер към който да се ориентирам за да върви гладко?Бюджета ми е ~800лв и ще търся нещо 2-ръка.

• Харесвам
    • 5 отговора
    • 2k прегледа

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.