Дарение
-
Подкрепи този форум - направи дарениеДарени до сега 440.00 BGN
-
-
-
-
-
- +5
-
Хардуер
Тук можете да зададете всякакви въпроси свързани с хардуера на Mac.
116 теми в този форум
-
Здравейте, имам въпрос. Тъй като ми се налага да си заменя дънната платкана на моя Iphone 8 и ще ми я изпратят по еконт с преглед и тест (тест до 15мин) за да съм сигурен, че работи и няма iCloud Въпросът ми е следния. Няма да имам достатъчно време за да го сглобя в самия офис и разглобя. Всичките части от моя Iphone работят, мога ли да свържа САМО платката с батерията, порта за зареждане,дисплея и да го свържа към лаптопа ми за да се включи без Power бутона? Благодаря предварително!
-
Здравейте Напълно начинаещ съм на MacBook Air 2018 и имам следния въпрос за малко помощ. По старите модели на модела на гърба на капака самата ябълка свети на този модел има ли изобщо тази екстра и ако има как се включва. Извинявам се за върпоса,но ми и интересно защо на новия модел не свети логото. Благодаря предварително.
-
Здравейте колеги, Един мой приятел от известно време има проблем с тъчпада на Macbook Pro A1425 със Sierra. Понякога тъчпадът си работи нормално, а понякога започва буквално да прави каквото си иска. Мишката се мести сама, натиска си сама, после пък идва момент, когато се оправя и работи пак нормално. Намерил е временно решение, като си използва лаптопа с Magic Mouse, при чието свързване спира работата на тъчпада. Някой има ли някакви идеи дали проблемът е софтуерен или хардуерен и защо на моменти работи както трябва, а на моменти прави проблеми. Благодаря от негово име предварително!
-
- 5 отговора
- 3.9k прегледа
- 1 follower
-
-
Здравейте, Търся накрайник "шоко" за европейски тип розетка за зарядно на МакБук. Не ми се дават 75 лв за комплект World Traveller на Apple. Ако на някой му е останало неработещо зарядно или има накрайник, който не ползва, моля пишете... На снимката е накрайника за САЩ/Канада. Благодаря, Йордан
-
-
- 6 отговора
- 4.7k прегледа
- 1 follower
-
-
Дойде време да сменя стария мак мини 2011 с нов. Вързан ми е към ТВ, но когато го пусна на 4к менютата са толкова микроскопични че не може да се работи така. За това въпроса ми е коя резолюция е добра за скейлинг от 4к телевизорите. Освен това имам някакъв проблем с херците. Сложих приложението SwitchResX, примерно ми дава различни опции: 2560х1440 - 60hz - HiDPI 2560х1440 - 60hz 3008x1692 - 60hz - HiDPI 3008x1692 - 60hz 3200x1800 - 60hz - HiDPI 3200x1800 - 60hz Интересно то е че мака ми го прави стандартно от контрол панела на опциите HiDPI, а при тях някак филмите накъсват нещо с кадрите се получава, което е ок при опциите без HiDPI,…
-
- 11 отговора
- 4.1k прегледа
- 1 follower
-
-
Имам проблеми с магическата мишка и то след като смених Mac mini 2011 с Mac mini 2018. Зареждам я със същите батерии, мака е поставен на същото място със същата конфигурация с клавиатура и т.н. Обаче след смяната с новия мак мишката бачка само от 1м, отдалеча ли се да зема да седна на дивана както преди (2.5м) и лага неконтролируем не мога да нацеля нищо?!
-
Трябва да вържа един мак мини към дърт монитор който има само vga порт, това ще ми свърши ли работа: http://s.aliexpress.com/n6JrMJbi Другия вариант е нещо подобно но от hdmi.
-
- 4 отговора
- 2.1k прегледа
- 1 follower
-
-
Здравейте, днес реших да възвърна заводските настройки на Macbook Air, служещ ми вярно 6 год. След като форматира диска започва да се инсталира стига до край рестартира се и умира. Моля за съвет от някой по запознат. Ето и малко снимки. Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Днес сутринта пускам лаптопа и след гледам тракпада едвам се движи . При кликване работи, но стрелката едвам се движи . Поразгледах по форума , направих Pram resset , след това и ресет и на настройките на захранването и никакво подобрение. От там преинсталация на чисто на ел капитан и разлика никаква , като междувременно докато свалях капитана дисплей започна да гасне (става черен но не заспива) и след малко пак се активира. Общо взето това се повтаря с различен интензитет, но е постоянно. В момента на чисто нов ел капитан , без нищо друго и след няколко часа тракпада реши да работи , но дисплея все така си прави каквото си поиска. Понякога само премигва и не изгасва , …
-
Здравейте имам 2012 мак мини с стандартния 500гб хард.Обмислям да си сложа ssd,но и да запазя стария хард.В ifixit намерих кит за два харда.Въпроса ми е има ли значение какво ssd ще си купя? Sent from my iPhone using Tapatalk
-
От къде (или има ли начин) да си купя Mac mini 2014 но да могат да ми заменят диска с SSD при запазване на гаранцията? (защото модела май не се продава с SSD по дефолт).
-
Здравейте колеги. Имам два въпроса които ме мъчат от вече два месеца и нямам решение. Ползвам MacBook pro late 2008 (alimunium) unibody (мога да дам инфо в постовете ако се наложи). 1.Ползвам рам памет 1067mhz 4GB. Купих си нов кит 2x4GB 1066mhz. При слагането на новата рам, се чува само 3 beep (не разпознава рам памет). Някакви съвети? Сложих и само 1 плочка 4GB и пак не я намира. Старата рам 2x2GB работи. 2. След като отворя 2-3 програми - Хром,terminal,и sublime text Започва да работи на по-силни обороти и вентилатора много реве. Да загрява което е очаквано. В Activity всичко работи в нормите..ползва близо 3gb ram и процесите са нормални. Моля дайте …
-
Освен в комплектите на ifixit никъде другаде не мога да намеря такава отвертка, а тук в България не се продават единично както в техния сайт, а на мен само тази ми трябва. Standoff Screwdriver for iPhones
-
Здравейте. Според вас въпросния макбук (от скрийншота) при добър нет,способен ли е да подкарва 4к.съдържание от You Tube или да се разправям с интернет доставчика си?Като пусна клип започва едно зареждане и накъсва видеото.Нормално гледане става само на 1080р.
-
Здравейте, сдобих се с нов Macbook Pro 15" 2.9 ghz, Radeon 560. Веднага започнах да го товаря. В момента едитвам видео в Premiere CC 2018, multicam - 6 камери, full HD. Всичко върви добре докато не вдигне 70 градуса, тогава започва да цикли. След като спра да плейвам в рамките на 10 секунди температурата пада до 50 градуса и отново всичко е наред. След минута, две на плейване и едитване отново вдига 70 и отново започва да цикли. За мен това не е нормално, толкова лесно да вдига температурата. Естествено на бюро съм и отворите за вентилация са свободни, дори съм го повдигнал малко, за да е по-лесно вентилирането, но пак вдига градусите. Ако някой има разрешение на пробле…
-
Здравейте, имам MacBook Pro Early 2015 от близо 2години и половина и до сега не съм имал никакви проблеми с батерията или каквото и да е друго по него. Вчера ми се наложи едно пътуване и при пристигането отварям лаптопа и нямаше никаква индикация, че работи. Опитах няколко пъти да го включа, но без успех. Свързах го към зарядното и се включи, но работи само със зарядно. На батерията изписва "Replace now". Дали е заминала батерията ( на 460цикъла е ) или има някакъв друг проблем?
-
Здравейте , бихте ли ми препоръчали откъде да си поръчам лентов hdd кабел или някой ако разполага с такъв да ми изпрати и съответно аз ще си го платя .Моят незнайно как се е повредил ,но доколкото разбрах това е често срещан проблем . модела на кабела е 821-1480-А (MFC0813) за MacBook Pro (13-inch, Mid 2012)
-
Здравейте, понеже търся варианти за слагане на допълнителна памет към Macbook Pro и попаднах на Nifty. Въпросът ми е някой има ли опит или е чувал отзиви относно устройството. На практика е просто един micro sd card holder, в който слагаш карта по избор и лаптопът ти го разпознава като втори storage disk. За бързина няма да говорим, тя зависи от картата, която сложа например сандиск ултра е до 100МБ/сек, което си е доста прилично, но ми е чудно дали ще мога да стартирам програми директно от него. В момента самото устройство без карта е намалено от 29.99€ на 9.99€, като взема и 200GB сд карта като споменатата преди малко не излиза повече от 70-80€ общо. Четох и за tardisk,…
-
Здравейте, Насочил съм се към покупка на Макбук Про без тъч бар, но се колебая за размера на Рам, дали 8 или 16гб. Ако искам да ползвам лаптопа следващите няколко години 8гб ще ми стигнат ли или да заложа директно на 16, дори и моментно да не ми се налага да я усвоявам цялата? Ако взема 8гб, възможен ли е последващ ъпгрейд? Вторият ми въпрос е колко гб заема самата операционна система, ако избера версия с 128гб ССД? Сегашният ми уиндоус лаптоп е с 128гб и са ми достатъчни. Благодаря предварително !
-
Здравейте, искам да закупя makbook pro и съм се спрял на два модела. Единия е MacBook Pro Retina 15 Mid2015, Processor 2.5GHz i7 SSD 512GB GrafficAMD Radeon M370X 2GB, а другия е MacBook Pro Retina 15" TouchBar 2016 Processor: 2.6 GHz Intel Core i7 Memory: 16 GB 2133 MHz LPDDR3 Graphics: Radeon Pro 450 with 2GB / Intel HD Graphics 530 SSD Disk: 256GB, Като втория е нов, не активиран. И двата мога да ги взема без ддс. Разликата в цената след като махна ддс-то е 640 лв. Ще се ползва предимно за свирене на живо с main stage 3, звукозапис, също фото и видео едитинг. На новия диска му е по-малък и не знам това как се отразява на работата. Семплите за свирене на живо не са малк…
-
Дали има някой който има AirPlay усилвател ( Denone, JBL - като в сайта на Apple ) и си го е взел от България? Търся начин да закача iMac-a си към 5.1 говорители без да използвам кабел от компютъра до усилвателчето им. Върти ми се идея в главата да ползвам AppleTV 2, но не знам дали без да е вързан към телевизор, изобщо ще работи ( само като някакъв WiFi приемател )
-
Здравейте,от 2 седмици само при браузване доста грее лаптопа и забелязвам ,че батерията взе да пада по бързо,а е само на 350 цикъла.До колкото четох и мисля ,че трябва да се смени пастата на процесора .Така или иначе след като го отварям ще му сменя и харда ,че моя е малък 128 гб.Молбата ми е : 1.Тази паста правилна ли е https://plasico.bg/arctic-mx-4-4g-36775.html и ще следвам това видео за да направя разглобяване и сменяне на пастата(този на видеото е малко муден:) ) 2.За хард диска ще ползвам това видео -професионална работа,но проблема какъв да е точния модел и марка ,защото гледах във vali.bg има доста подобни на този от клипа.Стария хард диск ис…
-
Здравейте, Имам една антика на MacBook, която мислих да продавам, ама като гледам цените, не ми се подарява. Мисля да си го ъпгретна до колкото може и да си го ползвам за ровичкане из нета. Преди година, пак мислех да го продавам и го ъпгрейтнах с 4GB RAM и 500GB хард, но така и не стигна до продажба. Така или иначе мисля вече да си го пазя като антика, заедно с iPhone 2G, 3G и т.н. Вчера си поръчах нова батерия и го даунгрейднах до Маверик. Работи много добре, но се чудя дали мога да му увелича още RAM-a. В сайта на епъл пише че поддържа до 4GB, но не ми става ясно общо или на порт. Прилагам снимка и моля по-опитните да ми кажат дали ще мога да го кача на 8GB RAM? Б…
-
Здравейте, ще си купувам чисто нов компютър Епъл и съм отделил около 3 000 лв. Можете ли да ми препоръчате най-доброто за тази цена? Основно ще се използва за работа!
-
Здравейте колеги!Имам да премина на мак и гледах че entry level е мак мини.Ще го ползвам рядко наколко пъти в месеца и основно за видео обработка на 1080p.Какъв е минималния хардуер към който да се ориентирам за да върви гладко?Бюджета ми е ~800лв и ще търся нещо 2-ръка.
Разглеждащи в момента 0
- Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.