Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Дарение

• Подкрепи този форум - направи дарение
    Дарени до сега 440.00 BGN
    • martin77bg
    • gorgior
    • sarmak
    • londongunner
    • mirror
    • +5

Хардуер

Тук можете да зададете всякакви въпроси свързани с хардуера на Mac.

1. Деница
    Started by Деница,

Здравейте, Бих искала да Ви попитам от къде бих могла да си закупя адаптер, за твърд диск, на мястото на CD ROM, понеже искам да си сложа SSD на мястото на CD ROM устройството, но четох, че ми е необходим някакъв адаптер. Ще правя въпросната схема на Macbook pro 13" mid 2010. Благодаря предварително

• Харесвам
    • 1 отговор
    • 1.7k прегледа
  2. newabv
    Started by newabv,

Здравейте, Отдавна съм се наканил следващият ми комп да е мак и май моментът настъпи. Мисля да е MacBook Air 2013 13" Струва ми се оптимален като мобилност и с най-издръжлива батерия. Ако не съм се ориентирал добре, някой може да ме поправи. Въпросът ми е дали Air ще ми служи като пълноценен компютър? Знам за липсата на оптично устройство, но има външни за целта, ако толкова ми се наложи. И още един въпрос, който може и да е тъп, ама като не ми се е случвало да пробвам- не ми е ясно дали всеки външен хард диск се чете от мака..? Благодаря предварително!

• Харесвам
    • 51 отговора
    • 12.8k прегледа
  3. Sid
    Started by Sid,

Здравейте, искам да попитам, ако някой от вас е с новата Time Capsule да сподели следното: Настроил съм си я за "нормален" достъп с парола, както и за свободен достъп. Освен това тя излъчва на 2,4GHz и на 5Ghz. Съответно MacbookPro-то като го пусна вижда 3 мрежи: 2,4Ghz, 5Ghz и тази за гости. Не знам това нормално ли е? Аз нямаше да му се дразня толкова много, ако по неизвестна за мен причина, не си ги подрежда по приоритет на връзване: 1. Мрежа за гости; 2. 2,4 и най-накрая на желаната от мен високоскоростна 5Ghz мрежа. Много е досадно през 2-3 часа да го превключвам, има ли начин да му сменя предпочитанията или да му забраня да се връзва към другите 2 мрежи. iPhone-a…

• Харесвам
    • 84 отговора
    • 14.6k прегледа
    • 1 follower
  4. flash40oo
    Started by flash40oo,

Здравейте колеги, отново имам дилема, в която искам да взема оптимално решение, но знаете как е в България, повечето продукти от висок клас (особено техника ) можеш да ги гледаш само на картинка и да четеш в интернет, което много затруднява избора. От доста години знам, че мястото за такива теми в България е точно тук. Та чуденето ми е следното: Искам да закупя външен монитор за работа (Web development / design) и за сега се спрях на два варианта. Apple Thunderbolt Display Dell P2715Q - прилагам линк с едно ревю с технически спецификации за модела. И последно искам да добавя какви са притесненията ми. До тук опита ми показва, че избора на Apple продукт винаги е оправ…

• Харесвам
    • 4 отговора
    • 2.5k прегледа
  5. miroslav45
    Started by miroslav45,

Здравейте! Решил съм,да зарязвам уиндоуса и от 2-3 месеца заглеждам Макбук 12 инчовите модели.Трябва да е с ретина и този размер ме устройва.Наясно съм и,че няма никакви портове и ще трябват преходници.Ще се използва основно за домашно забавление и рядко ще го изнасям навън:сърфиране,торенти,филми и задължително ще сложа фотообработваща програма (Lightroom) ,но не за професионални нужди ,а за семейни снимки. Според вас добра ли е цената от линка?Мисля преди промоцията бяха окло 2500лв. Дали септември със седмицата ще има и нови модели и да изчакам или според нуждите ми ще съм доволен и от този? http://www.istyle.eu/bg/macbook-12-256gb-silver.html

• Харесвам
    • 2 отговора
    • 1.6k прегледа
  6. The Shaman
    Started by The Shaman,

Колеги, препоръчайте ми за Мака WiFi USB адаптер, който ще работи със сигурност. Оказа се, че няма магазин, в който да ми гарантират това. Ако може и някой линк за поръчка онлайн от България. А пък ако някой даде акъл защо ми изписва Wifi: No hardware installed, ще е чудо? Смених чипа и пк е така.

• Харесвам
    • 3 отговора
    • 1.6k прегледа
  7. kracode
    Started by kracode,

Здравейте,имам някакви съмнения от производителността на имака,който е на 10 -на дена.Рестартира се по бавно ,зарежда по бавно ,с прясно инсталирана ос 10.11.2 е версията. Когато исках да вляза в хардуерен тест ми излиза само една чертичка на екрана http://prikachi.com/...90/8511990f.png В детската стая аймака е от 2011 г и имам чувството че работи по бързо. Какво ще ме посъветвате да направя?

• Харесвам
    • 4 отговора
    • 2.9k прегледа
  8. Гост
    Started by Гост,

Здравейте, Имате ли представа каква точно информация ми трябва преди да си поръчам рам памет за лаптопа. Това което намирам като информация е: Macbook Pro mid 2012 2x2GB PC3-12800 DDR3 1600 MHz. Желая да си купя 2x4GB рам памет, тъй като 2х2 е изключително бавно през повечто време.

• Харесвам
    • 28 отговора
    • 7.6k прегледа
  9. drpetar
    Started by drpetar,

Здравейте, След 1 година отлични впечатления от iOS и поредното раздразнение от Уиндоус реших да си взема Mac mini, който ще бъде за домашно ползване - елементарни неща - браузване, имейл, скайп, офис пакет, пдф, снимки, клипчета. Освен това смятам да го ползвам и като медия център - по оптика към дак и усилвател за аудио (главно FLAC, APE и WAV) и по HDMI към ТВ за видео (основно MKV и рядко блурей рипове). Понеже нямам никакъв опит с Apple компютри и MacOS ми е трудно да направя оптимален избор съобразно това за което ще се ползва. Вариантите са: Вариант 1: 1.4GHz / 4GB / 500GB / Intel HD Graphics 5000 Вариант 2: същият като 1 + още 4GB RAM Вариант 3: 2.6GHz / 8GB …

• Харесвам
    • 40 отговора
    • 6.6k прегледа
    • 1 follower
  10. start75
    Started by start75,

Проблема е следният,няколко от бутоните на клавиатурата не работят.Да имате някаква идея как се отстранява този проблем.

• 6 отговора
    • 2.5k прегледа
  11. turieca
    Started by turieca,

След работа си пъхнах лаптопа в чантата и тръгнахме към морето. Вечерта в Бургас го извадих от чантата включих го и няма клик работеше само десен бутон и движението на курсора и така и с външна юсб мишка. Отидох до мола, че не си нося меджик маус-а и там същата работа само десен бутон реагира. Успях да подкарам клик с външната мишка колкото да направя формат и чиста инсталация, но и това не помогна. След всичко това остана десен клик с външна мишка и движение на курсора от тъчпада от който изчезна дори и десния клик от него. Преди преинсталацията пробвах и ресетите и, но не помогнаха. Ще отива към криейтив, но ако някой има идея нещо да спася лев ще съм доволен. Sent fr…

• Харесвам
    • 10 отговора
    • 1.8k прегледа
  12. gosta
    Started by gosta,

Здравейте . Попадна ми безплатно един power Mac G5 докарах си го в България и се оказа ,че работи . Сегашната операционна система е 10.5.8 и след доста четене ми се поизясни , че едва ли ще мога да мина на по висока. Проблема е че не мога да намеря работеща версия на скайп . Та въпроса ми е как мога да ресторанa сегашната версия на операционната система ? Имам админската парола ,но нямам диск . Наистина ли не мога ,да премина на по висока версия на ОS и ако мога ,как да го направя? Ако не мога да кача ОSа от къде да намеря работеща версия на скайп за 10.5.8? Малко снимки с параметрите на G5-a. Благодаря предварително на отзовалите се. Sent from my iPhone using Tapat…

• Харесвам
    • 5 отговора
    • 2.7k прегледа
  13. Monro
    Started by Monro,

Здравейте! На почивка съм и нещо зарядното на МБА отказа да зарежда, даже и не свети лампичката, няма скъсано по кабела или прекъснато. Батерията си е здрава, държи си 4-5 часа... Снощи му падна батерията понеже се ръчкаше по него и при опит да го включа да зарежда зарядното изобщо не свети Пробвах Го на други контакти, изключвах го за минути и не... Идеи?

• Харесвам
    • 22 отговора
    • 4.2k прегледа
  14. profusion
    Started by profusion,

Здравейте, наложи ми се да преместя рутера по близо до мак-а, и от тогава понякога клавиатурата и мишката почват да лагват и да се изключват и мъчат (особено мишката). През последните дни обаче стана по често - работи си перфектно часове и изведнъж решава и мишката лагва яко едвам се контролира и губи връзка, после 10-20мин се мъча докато стане пак нормално.... Има ли някакъв канал на рутера който да си интерферира най-малко (в момента е на 7-ми)? Или някакво решение на проблема (рутера не мога да преместя за съжаление)?

• 2 отговора
    • 1.5k прегледа
  15. kracode
    Started by kracode,

Здравейте ,бихте ли ми помогнали ? В този клип между 6.25 м - 6.45 м показват как се свързва ssd + hdd(идеята е да се запази dvd) ,но незнам как се казва кабела за да си го поръчам.

• Харесвам
    • 8 отговора
    • 2.8k прегледа
  16. techo91
    Started by techo91,

Здравейте колеги, като собственик на "Macbook Air rev. B", се интересувам от мненията ви за Solid State Disk и реалното му приложение и плюсове. Кои от вас биха инвестирали в такъв диск и защо? Причината да питам е че сериозно обмислям покупката на такъв, но все още не съм се убедил да изръся толкова пари за примерно 64 Gb. такъв. Ще бъда благодарен за мненията и съветите ви. Ето един пример за такъв, който би трябвало да пасне на машинката ми. http://www.runcore.com/content/products/productdetail.aspx?ProductName=RunCore%20Pro%20IV%201.8%E2%80%9D%20SATA%20II%20LIF%20Solid%20State%20Drive%20SSD%20for%20Macbook%20Air%20Rev%20B%20&%20C&ProductDescription=Compa…

• Харесвам
    • 57 отговора
    • 12.6k прегледа
  17. flash40oo
    Started by flash40oo,

Здравейте, от много време искам да си закупя мак и дългоочаквания момент настъпи. Мисля, че единственото адекватно място, където може да се разискват въпросите по закупуването на такава машина е точно тук и за това създадох тази тема а и се надявам да е полезна на още много хора. Става въпрос за Refurbished моделите, които се предлагат в Американския Apple Store. Занимавам се с уеб разработване писане на код и най-тежкото нещо, което ще пускам е Photoshop. Спрял съм се на Macbook pro Retina 13 i5/8gb ram/ 256ssd та въпросите ми са следните: Какво ви е мнението като цяло за Refurbished продуктите и дали някой колега си е купувал подобен? Струва ли си да се дадат малко…

• Харесвам
    • 35 отговора
    • 6.6k прегледа
  18. iMan
    Started by iMan,

Здравейте колеги. Отварям такава тема защото не намерих подобна. Имам проблем със жака за слушалки на Macbook Pro 2009 със Yosemite. Когато не се използва жака, тонколоните на лаптопа и двата канала си работят перфектно, но като пъхна слушалки десният ми канал пръщи, все едно всеки момент иска да спре! Давам го на ляв канал всичко е ОК ,но като го преместя на десният канал пръщенето продължава. Идеята ми е дали е за сервизно обслужване? И ако някой знае как да се оправи проблеми да ми сподели какво трябва да сменя. Тъй като съсм сръчен със поялника,може да се каже! Благодаря

• 4 отговора
    • 1.5k прегледа
  19. DesislavRusinov
    Started by DesislavRusinov,

Здравейте, имам хард диск WD Elements и го форматирах в формат за Мак, но преди това сложих цялата информация на друг компютър който е с Windows следователно когато се пробвам да свържа харда към този компютър изобщо не го намира предполагам заради Мак формата. Питането ми е има ли вариянт да си кача информацията и как е възможно това. Благодаря предварително !

• Харесвам
    • 10 отговора
    • 1.8k прегледа
  20. kracode
    Started by kracode,

Не мога да се орентирам и заради това да попитам

• 1 отговор
    • 1k прегледа
  21. morfei

Не знам за какво даже я правя тая тема, може би се надявам да греша и някой да ме поправи. Накратко: мак мини 2012 и7 с 1тб хдд купен наскоро, първото нещо съответно беше да го оборудвам със ССД. Обаче реших да си оставя и хдд-то вътре, че не ми се занимаваше с външна кутия на USB. Поръчах си кита от ifixit за монтаж на дуал драйв. Всичко точно монтажа мина гладко и ето изненадата. 1тб фабричния хард се оказа сата 2, според софтуера и според реалните скорости, тоя хард е свръх бавен по дяволите... Поредните спестени няколко долара или аз греша кардинално. модел на харда : hts541010a9e662 п.с. мака е с два сата 3 порта на дъното

• 2 отговора
    • 1.5k прегледа
  22. imanev
    Started by imanev,

Здравейте, Имам следния проблем - през 10-20 мин ми се получава следното съобщение: https://drive.google.com/file/d/0B_RhlCLpkrt6NEF4T3pSWE02UGM/view?usp=sharing Предложения от типа да върна мака на този от който съм го купил не ми вършат работа, т.к. вече не мога да го върна. Дайте идея какво може да се направи и от какво може да е проблема. Благодаря предварително!

• Харесвам
    • 8 отговора
    • 1.7k прегледа
  23. gosta
    Started by gosta,

Става въпрос за следната карта Sent from my iPhone using Tapatalk

• 0 отговора
    • 945 прегледа
  24. Nick Snow
    Started by Nick Snow,

Здравейте, преди време се бях опитал да си пусна китарния интерфейс в Macbook-a, но ударих на греда. Просто мака не го разпознава. Сега гледам от Peavey са пуснали Аmpkit II който използва същият начин за включване (тоест ръга се в хедсет инпута). Което значи, че отново е аналогов и просто по някакъв начин мака го разпознава като input device по начина по който разпознава и iPhone-ските слушалки. Някой има ли идея как мака разбира, че са му включили микрофон/слушалки? И има ли начин да се излъже, че в момента е включен. Знам далечен изстрел е, но може някой да го е мъчил. edit: Става въпрос за Macbook Pro 13" 2013. Редактирах заглавието преди да постна и съм го пропус…

• 3 отговора
    • 1.3k прегледа
  25. profusion
    Started by profusion,

Здравейте, чудя се Мак минито 2011 дуал банд ли е безжичната карта? Искам да си купя по свестен рутер който да успее да подкара 50МБита безжично (сегашният ми е нетгиър wnr2000 и повече от 35 не може да качи и е бъгъв нещо. Да си търся ли 5 гигахерцов дуал банд или някакъв по стабилен (мого хваят TL-WR1043ND)? ПП рутера ми е на 4м и почти няма прегради...

• 6 отговора
    • 1.2k прегледа

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.