Дарение
-
Подкрепи този форум - направи дарениеДарени до сега 440.00 BGN
-
-
-
-
-
- +5
-
Хардуер
Тук можете да зададете всякакви въпроси свързани с хардуера на Mac.
116 теми в този форум
-
Здравейте, предстои ми покупка на нов компютър, но имам малки колебания защото не съм запознат с Mac OS. Точно ме интересува това дали има определени програми като AutoCad i CorelDraw за тази OS. Знам как се държи и какви са предимставата на Мака но дали може да се теглят торенти. Може ли ако някой е запознат да ми отговори за да не се колебая повече. Благодаря Ви предварително! Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
-
Здравейте колеги, темата май не е 100% за тоя форум, но не измислих по-подходящ. Въпроса ми е има ли (в София) шоу-рум или търговец, където човек може да си вземе лаптопа и да го ползва.. като лаптоп, сиреч в скута си, седнал. Имам iStyle наблизо, ходих няколко пъти, но техниката им е овързана с разни аларми и може да се гледа на масичката само. А на масичка.. за мен поне лаптопа става десктоп. Сериозно се двоумя между 13 и 15 инчов, който ще се ползва поне 50% от времето в колата, на пейка, някъде си... но не и на масичка. От тая гледна точка веднага се засилвам към 13 инчовия модел но пък... никога не съм работил на по малко от 15'', жена ми има някакво 11'' ултраб…
-
Здравейте! Какво е вашето мнение относно този бартер: Macbook Air mid 2012, 13.3', 4gb ram, 256GB SSD, 2ghz intel i7. за Macbook Pro mid 2010, 15.4', 4gb ram, 500GB HDD, 2.5ghz intel i5. Мнение?
-
Здравейте СМених си харда с SSD и сега постоянно имам включено едно външно дискче 1TB към Макбука марката е WD диска е на няма и месец .Всичко си бачкаше перфектно но днес ставам изведнъш ми дав агрешка back up failed .Казва ми ,че диска може само да чете не и да пише ,отидох да променя настройките за четене и писане ,но не ми ги дава активни .СЛед като пробвах и repair disc ми излезе че възможно най бързо трябва да си прехвърля файловете и да направя формат .Някой има ли си на идея защо е станало така ? ето и малко снимки https://www.dropbox.com/s/01l0zjh9pmby4gz/Screen%20Shot%202014-05-29%20at%201.27.56%20PM.png https://www.dropbox.com/s/7uhxcy0p4gfma4d/Screen%20S…
-
-
- 6 отговора
- 1.9k прегледа
- 1 follower
-
-
Имам проблем с bluetooth apple клавиатура A1314, без никаква причина, няколко бутона на клавиатурата спряха да работят (N, caps lock, space и др.) Пробвах на друг мак и ipad, смених батериите, но проблема си остава. Моля, ако имате идеи и съвети да помагате
-
Здравейте, преди доста време заедно с въпросното мини, купих и РАМ памет за него. И двете са взимани през Ebay, като рамта е купена нова. Дойде запечатана и всичко останало. Наши познати донесоха техниката от щатите до България. Тук се оказа, че паметта не работи с моето мини. Писах на производителя и те първо попитаха - "ама нали поръчахте памет за МБП?" Бяха готови да заменят паметта, но нямах възможност в срок да я пратя обратно. Въпросът е има ли начин да разбера дали рамта работи или е дефектна, или просто е за друг компютър? На етикета върху нея данните съвпада с изискванията на минито - 4GB PC3-10600 1333 SODIMM. Нямям познат с МБП за проба. ПП. Ще питам и в кр…
-
Имам следния проблем с Макбука: Изпуснах го и падна точно на сгъвката. В следствие на удара дисплеят не работи (т.е. става това: http://www.youtube.com/watch?v=WcanOOQN8U0 ). Бях го носил в Криейтив Център, но от там ми отказаха гаранция (заради друга причина, но не това е важното) и ми искат 900 лв. за смяна на дисплей... (Като се закачи към външен монитор си работи). А според мен има поблем някъде по лентовия кабел, но нали Епъл имат политика "колкото и да е малък проблемът - сменяме частта". Така и така нямам гаранция вече - искам да го дам на някой сервиз за компютри, в който евентуално биха поправили лентовия кабел (ако е от него де) или там каквото е. Но все пак б…
-
Здравейте Мога ли да си свържа лаптопа с монитора с кабел минидисплей порт към дисплей порт .На монитора имам дисплейпорт ето този модел е http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=dhs&sku=320-2676&baynote_bnrank=1&baynote_irrank=0&~ck=baynoteSearch В нета има примери как се връзва с адаптер минидисплей към VGA ,но предпочитам с минидисплей към дислей понеже е по евтин .Ще стане ли така ако се върже ,ето го и кабела http://www.itshop.bg/product/3363/manhattan-324724-kabel-mini-displayport-kam-displayport-m-m-1-0-m-byal.html Поздрави
-
Има ли някой тука който ползва този "MiniDisplayport to Dual-Link DVI" адаптер за 30" ЛЦД ???? Ако да има ли проблеми със сигнала (артефакти, мазане,... ) Защото аз имам горе посочените дефекти. Ама не ми се оставя мака и ЛЦДто в сервиза да висят няколко дена за да ми дадат нов кабел с нов фирмуер който пак да ми маже. Поне така пишат в другите форуми че и кабел с 1.2 фирмуер пак маже... даже повече маже..... Епъл се гъбаркат.... кабел за 200лв да съсипва (прави го негоден за употреба) 3000лв ЛЦД + *****лж Мак!!!
-
Някой да предложи силиконова покривалка за такава клавиатура от ибей и дали е удобно да се ползва с нея? Нещо ме дразни якия прах който се натрупва…. (ще трябва да спра да ям банички върху клавиатурата )
-
Здравейте , имам проблем с външният хард диск: LG 260G , след като го включа кам MacBook-a, и искам да прехвърля файлове независимо какви от лап-топа към диска върху папката примерно която искам да прехвърля излиза знак, че е невъзможно това , обратният ред пък е възможен , от диска към лаптопа.Използвал съм диска на друг лап топ който е с WIN7 може ли това да е проблем , и има ли решение? Благодаря Ви.
-
Здравейте колеги, намерих ето това в едно кашонче, и се чудех какво е в последствие разбрах, че е wi-fi card за Ябълките, въпроса ми е, колко пари мога да му взема, и къде да му намеря пазар : )
-
Wi fi и ethernet показват , че са свързани към TP LINK но няма връзка през браузъра.На иконата за WIFI стои удивителна "!".Пробвах доста варианти като нови конекции,изтриване на plist файлове и нищо.Според някои от форумите на aplle проблемът е при ъпдейта 10.7.5 .При ping от терминала всичко е наред ,но не може да се свърже с интернета.Някакви предположения? Месеци преди да мин свържа интернета с кабел от рутъра към Мак, Wifi спря да работи.Тогава не ми се търсеха причините и го свързах по този начин.Възможно ли е да е изгоряла интернет картата? Портовете при IMAC за интернет при wi fi и ethernet на една платка ли са ?
-
Не намерих тема по въпроса и да попитам тук. iMac с Интел, който при паленето ябълката изчезва и на нейно място се появява знак, като този забранено паркирането - кръг с черта и така до безкрайност. В сейф мод работи. Върнах копие от тайммашин и без промени. Оправени са пермишъните и без промени. Тестван е диска и всичко уж ОК. В сейфмод като усилвам звука, под чертичките за усилване имам същият знак, както при палене. Чистих батерията с клавиатурата в момента на палене и не се чисти, както казват Аппле, а преминава в началният екран за инсталиране на ОС, този новият. Въпросът ми е, възможно ли да е умряла напълно батерията, на някой случвало ли му се е да има про…
-
Понеже съм маниак на тема безупречен външен вид на всяко едно устройство което притежавам, Мак-а също е подложен на защита Днес му лепнах на тракпада и страничната част много приятно фолио. Много кефи http://dice.bg/moshi...-incha-item8008 Чакам си кейса да пристигне тези дни от Щатите. Ползвам си чантата от Вайото, като го завивам преди да го прибера прилежно в една чисто нова тениска Мишката се прибира в кутийката, също завита На екраня ако някой е лепил фолио, може да сподели как е.
-
Здравейте! От скоро съм собственик на MacBook Pro и съм направо очарован от него обаче днес за съжаление, абсолютно изведнъж, камерата спря да работи. Пробвах рестарти, SMC reset, друг user account... абе всичко, което беше изредено в iSight troubleshoot-a на сайта на Apple без резултат. Камерата показва все едни и същи вертикални линии, в която и да е програма (Photobooth, iChat, Skype и др.). Ето screenshot. Търсих и тук из форума, но не видях някой с подобен проблем. System profiler-ът засича камерата, зелената лампичка свети също, просто не вади реален образ. Някакви идеи? Аз ли съм твърде тъп и правя нещо грешно (признавам си, че още се чувствам бос в MacOS средат…
-
Apple iMac "Core i3" 3.3 21.5-Inch (Early 2013) Това явно ще бъде новият iMac за тази година , зададена е дата на представяне 05.03.2013 , но за сега го виждам само в страницата на www.everymac.com , с обяване цена за САЩ 1099 $ и по точно на следният линк : http://www.everymac....tion-specs.html Потърсих го в американският и немският Apple Store , но не го открих никъде . Ако някой има повече информация , моля да сподели! П.П. Току що прочетох , че този модел , ще се предлага само на хора занимаващи се с образование и на образувателни институции , затова и не се среща в Apple Store -то.
-
След еднодневно тестване на новата мишка на apple, съм леко раздвоен. Мишки има от доста години но мишка с такава функционалност няма, поне досега. Мисълта ми е, че има нещо страшно готино в нея (особено ми харесва скрола) и нещо страшно странно също, едно такова усещане не знам как да го обясня. Въпроса ми е, има ли някой друг такава мишка за да сподели как я "усеща". В момента си мисля че просто съм много привикнал към старите мишки затова тази ми създава това странно усещане и всичко ще си дойде на мястото след по продължителна употреба. Все пак старите навици трудно се променят.
-
-
- 119 отговора
- 26.2k прегледа
- 3 followers
-
-
Попадна ми един строшен на две Air. Още работеше долната част На някой ако му се намира такъв с работеща горна част, която му е излишна, да казва. Или пък ако имате идея от къде да взема части и да го стегна, че грехота да се изхвърли Пантите са здрави, така че ще може да се присади нагоре.
-
Oбмислям да взема МacBook (последния unibody polycarbonate модел). Досега не съм ползвал Мак и просто ми се иска нещо ново след дълги години на ползване на Уиндоус. Предполагам лаптопа няма да има проблеми с Photoshop, DreamWeaver? Интересно ми е с това видео, дали ще успее да подкара някоя-друга Windows-ка игра (не, че това ми е главна цел де), като например Titan Quest, PES 2010, някое НФС. Разбира се говорим за подкарване поне на минимум детайли. Как стои въпросът с пиратския софтуер за MacOS? Нещата като при Windows ли са? Насочил съм се към MacBook, защото има сега добра промоция на този модел в България, а всички Про-та ми идват бая като пари.. Ако ще взимам П…
-
- 33 отговора
- 5.1k прегледа
- 1 follower
-
-
Здравейте, преди седмица на MacBook-а му замина рамта. Три дълги beep-а след рестарт със задържане на power бутона последва един кратък дълъг beep през няколко секунди. Всякакви reset-и са пробвани и извода за мен си е, че рамта е заминала. Знаете какви са чиповете (спойките са под чипа), замяна без специализирана апаратура е невъзможна. Та в духа на смяната на дъно си мисля да взема да потърся дъно с по-сериозен процесор като 1.8 или 2.13 C2D ще ми се и SATA (LIF) конектор за да му сложа по-бърз хард SSD примерно, но това много оскъпява цялата процедура и ме праща в позиция да си взема MacBook Pro на старо с по-добри характеристики. Всъщност така и ще направя като …
-
Здравейте! Вентилатора на макбука при определени обороти не е шумен,а направо се едно стърже.Като разклатя машината и звука се променя,но определено не е приятен.Може ли да се ремонтира,или трябва нов?
-
Навсякъде пише, че няма как да стане. Някой пробвал ли е все пак...? Нямам външен хард в момента, за да пробвам. Мерси!
-
Имам доста странен проблем. На мака ми му потъна бутона за намаляне на звука и се връща само при малко по силен натиск и се чуда какво мога да направя без да го нося на сервиз.
-
Не намерих подобна тема за това реших да си създам една Та на въпроса: Купих Kingston 2x4GB 1333Mhz model: KVM1333D3S9/4G, но нещо не става... Дали защото е 1333Mhz а настоящата ми е 1066Mhz? Всички казват, че не би трябвало да има проблем защото както работи на 1333 така може да работи и на 1066 и съм малко в шах с пешката. Та въпроса ми е дали Вие сте правили ъпгрейд на RAM-та, каква сте сложили и какви са Ви впечатленията?
Разглеждащи в момента 0
- Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.