Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Дарение

• Подкрепи този форум - направи дарение
    Дарени до сега 440.00 BGN
    • martin77bg
    • gorgior
    • sarmak
    • londongunner
    • mirror
    • +5

Хардуер

Тук можете да зададете всякакви въпроси свързани с хардуера на Mac.

1. stanimir.marinski

Здравейте, предстои ми покупка на нов компютър, но имам малки колебания защото не съм запознат с Mac OS. Точно ме интересува това дали има определени програми като AutoCad i CorelDraw за тази OS. Знам как се държи и какви са предимставата на Мака но дали може да се теглят торенти. Може ли ако някой е запознат да ми отговори за да не се колебая повече. Благодаря Ви предварително! Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

• Харесвам
    • 21 отговора
    • 2.7k прегледа
  2. .murphy.
    Started by .murphy.,

Здравейте колеги, темата май не е 100% за тоя форум, но не измислих по-подходящ. Въпроса ми е има ли (в София) шоу-рум или търговец, където човек може да си вземе лаптопа и да го ползва.. като лаптоп, сиреч в скута си, седнал. Имам iStyle наблизо, ходих няколко пъти, но техниката им е овързана с разни аларми и може да се гледа на масичката само. А на масичка.. за мен поне лаптопа става десктоп. Сериозно се двоумя между 13 и 15 инчов, който ще се ползва поне 50% от времето в колата, на пейка, някъде си... но не и на масичка. От тая гледна точка веднага се засилвам към 13 инчовия модел но пък... никога не съм работил на по малко от 15'', жена ми има някакво 11'' ултраб…

• Харесвам
    • 4 отговора
    • 2.1k прегледа
  3. Monro
    Started by Monro,

Здравейте! Какво е вашето мнение относно този бартер: Macbook Air mid 2012, 13.3', 4gb ram, 256GB SSD, 2ghz intel i7. за Macbook Pro mid 2010, 15.4', 4gb ram, 500GB HDD, 2.5ghz intel i5. Мнение?

• Харесвам
    • 26 отговора
    • 4.1k прегледа
  4. ivaivalito
    Started by ivaivalito,

Здравейте СМених си харда с SSD и сега постоянно имам включено едно външно дискче 1TB към Макбука марката е WD диска е на няма и месец .Всичко си бачкаше перфектно но днес ставам изведнъш ми дав агрешка back up failed .Казва ми ,че диска може само да чете не и да пише ,отидох да променя настройките за четене и писане ,но не ми ги дава активни .СЛед като пробвах и repair disc ми излезе че възможно най бързо трябва да си прехвърля файловете и да направя формат .Някой има ли си на идея защо е станало така ? ето и малко снимки https://www.dropbox.com/s/01l0zjh9pmby4gz/Screen%20Shot%202014-05-29%20at%201.27.56%20PM.png https://www.dropbox.com/s/7uhxcy0p4gfma4d/Screen%20S…

• Харесвам
    • 6 отговора
    • 1.9k прегледа
    • 1 follower
  5. Ventci
    Started by Ventci,

Имам проблем с bluetooth apple клавиатура A1314, без никаква причина, няколко бутона на клавиатурата спряха да работят (N, caps lock, space и др.) Пробвах на друг мак и ipad, смених батериите, но проблема си остава. Моля, ако имате идеи и съвети да помагате

• 1 отговор
    • 2.8k прегледа
  6. Peperoncino
    Started by Peperoncino,

Здравейте, преди доста време заедно с въпросното мини, купих и РАМ памет за него. И двете са взимани през Ebay, като рамта е купена нова. Дойде запечатана и всичко останало. Наши познати донесоха техниката от щатите до България. Тук се оказа, че паметта не работи с моето мини. Писах на производителя и те първо попитаха - "ама нали поръчахте памет за МБП?" Бяха готови да заменят паметта, но нямах възможност в срок да я пратя обратно. Въпросът е има ли начин да разбера дали рамта работи или е дефектна, или просто е за друг компютър? На етикета върху нея данните съвпада с изискванията на минито - 4GB PC3-10600 1333 SODIMM. Нямям познат с МБП за проба. ПП. Ще питам и в кр…

• 10 отговора
    • 2.5k прегледа
  7. Vancuver
    Started by Vancuver,

Имам следния проблем с Макбука: Изпуснах го и падна точно на сгъвката. В следствие на удара дисплеят не работи (т.е. става това: http://www.youtube.com/watch?v=WcanOOQN8U0 ). Бях го носил в Криейтив Център, но от там ми отказаха гаранция (заради друга причина, но не това е важното) и ми искат 900 лв. за смяна на дисплей... (Като се закачи към външен монитор си работи). А според мен има поблем някъде по лентовия кабел, но нали Епъл имат политика "колкото и да е малък проблемът - сменяме частта". Така и така нямам гаранция вече - искам да го дам на някой сервиз за компютри, в който евентуално биха поправили лентовия кабел (ако е от него де) или там каквото е. Но все пак б…

• Харесвам
    • 11 отговора
    • 5.6k прегледа
  8. ivaivalito
    Started by ivaivalito,

Здравейте Мога ли да си свържа лаптопа с монитора с кабел минидисплей порт към дисплей порт .На монитора имам дисплейпорт ето този модел е http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=dhs&sku=320-2676&baynote_bnrank=1&baynote_irrank=0&~ck=baynoteSearch В нета има примери как се връзва с адаптер минидисплей към VGA ,но предпочитам с минидисплей към дислей понеже е по евтин .Ще стане ли така ако се върже ,ето го и кабела http://www.itshop.bg/product/3363/manhattan-324724-kabel-mini-displayport-kam-displayport-m-m-1-0-m-byal.html Поздрави

• 3 отговора
    • 2.4k прегледа
  9. sand0
    Started by sand0,

Има ли някой тука който ползва този "MiniDisplayport to Dual-Link DVI" адаптер за 30" ЛЦД ???? Ако да има ли проблеми със сигнала (артефакти, мазане,... ) Защото аз имам горе посочените дефекти. Ама не ми се оставя мака и ЛЦДто в сервиза да висят няколко дена за да ми дадат нов кабел с нов фирмуер който пак да ми маже. Поне така пишат в другите форуми че и кабел с 1.2 фирмуер пак маже... даже повече маже..... Епъл се гъбаркат.... кабел за 200лв да съсипва (прави го негоден за употреба) 3000лв ЛЦД + *****лж Мак!!!

• 23 отговора
    • 4.5k прегледа
  10. profusion
    Started by profusion,

Някой да предложи силиконова покривалка за такава клавиатура от ибей и дали е удобно да се ползва с нея? Нещо ме дразни якия прах който се натрупва…. (ще трябва да спра да ям банички върху клавиатурата )

• 2 отговора
    • 1.3k прегледа
  11. iSHOOTER
    Started by iSHOOTER,

Здравейте , имам проблем с външният хард диск: LG 260G , след като го включа кам MacBook-a, и искам да прехвърля файлове независимо какви от лап-топа към диска върху папката примерно която искам да прехвърля излиза знак, че е невъзможно това , обратният ред пък е възможен , от диска към лаптопа.Използвал съм диска на друг лап топ който е с WIN7 може ли това да е проблем , и има ли решение? Благодаря Ви.

• Харесвам
    • 28 отговора
    • 9.2k прегледа
  12. Adidassler
    Started by Adidassler,

Здравейте колеги, намерих ето това в едно кашонче, и се чудех какво е в последствие разбрах, че е wi-fi card за Ябълките, въпроса ми е, колко пари мога да му взема, и къде да му намеря пазар : )

• 3 отговора
    • 1.5k прегледа
  13. bbbisser

Wi fi и ethernet показват , че са свързани към TP LINK но няма връзка през браузъра.На иконата за WIFI стои удивителна "!".Пробвах доста варианти като нови конекции,изтриване на plist файлове и нищо.Според някои от форумите на aplle проблемът е при ъпдейта 10.7.5 .При ping от терминала всичко е наред ,но не може да се свърже с интернета.Някакви предположения? Месеци преди да мин свържа интернета с кабел от рутъра към Мак, Wifi спря да работи.Тогава не ми се търсеха причините и го свързах по този начин.Възможно ли е да е изгоряла интернет картата? Портовете при IMAC за интернет при wi fi и ethernet на една платка ли са ?

• Харесвам
    • 9 отговора
    • 2k прегледа
  14. iPhoneman
    Started by iPhoneman,

Не намерих тема по въпроса и да попитам тук. iMac с Интел, който при паленето ябълката изчезва и на нейно място се появява знак, като този забранено паркирането - кръг с черта и така до безкрайност. В сейф мод работи. Върнах копие от тайммашин и без промени. Оправени са пермишъните и без промени. Тестван е диска и всичко уж ОК. В сейфмод като усилвам звука, под чертичките за усилване имам същият знак, както при палене. Чистих батерията с клавиатурата в момента на палене и не се чисти, както казват Аппле, а преминава в началният екран за инсталиране на ОС, този новият. Въпросът ми е, възможно ли да е умряла напълно батерията, на някой случвало ли му се е да има про…

• Харесвам
    • 10 отговора
    • 1.5k прегледа
  15. Pe6o666
    Started by Pe6o666,

Понеже съм маниак на тема безупречен външен вид на всяко едно устройство което притежавам, Мак-а също е подложен на защита Днес му лепнах на тракпада и страничната част много приятно фолио. Много кефи http://dice.bg/moshi...-incha-item8008 Чакам си кейса да пристигне тези дни от Щатите. Ползвам си чантата от Вайото, като го завивам преди да го прибера прилежно в една чисто нова тениска Мишката се прибира в кутийката, също завита На екраня ако някой е лепил фолио, може да сподели как е.

• Харесвам
    • 31 отговора
    • 4.3k прегледа
  16. MacFloyd
    Started by MacFloyd,

Здравейте! От скоро съм собственик на MacBook Pro и съм направо очарован от него обаче днес за съжаление, абсолютно изведнъж, камерата спря да работи. Пробвах рестарти, SMC reset, друг user account... абе всичко, което беше изредено в iSight troubleshoot-a на сайта на Apple без резултат. Камерата показва все едни и същи вертикални линии, в която и да е програма (Photobooth, iChat, Skype и др.). Ето screenshot. Търсих и тук из форума, но не видях някой с подобен проблем. System profiler-ът засича камерата, зелената лампичка свети също, просто не вади реален образ. Някакви идеи? Аз ли съм твърде тъп и правя нещо грешно (признавам си, че още се чувствам бос в MacOS средат…

• Харесвам
    • 13 отговора
    • 2.9k прегледа
  17. hrelas
    Started by hrelas,

Apple iMac "Core i3" 3.3 21.5-Inch (Early 2013) Това явно ще бъде новият iMac за тази година , зададена е дата на представяне 05.03.2013 , но за сега го виждам само в страницата на www.everymac.com , с обяване цена за САЩ 1099 $ и по точно на следният линк : http://www.everymac....tion-specs.html Потърсих го в американският и немският Apple Store , но не го открих никъде . Ако някой има повече информация , моля да сподели! П.П. Току що прочетох , че този модел , ще се предлага само на хора занимаващи се с образование и на образувателни институции , затова и не се среща в Apple Store -то.

• 0 отговора
    • 1.1k прегледа
  18. stamatov
    Started by stamatov,

След еднодневно тестване на новата мишка на apple, съм леко раздвоен. Мишки има от доста години но мишка с такава функционалност няма, поне досега. Мисълта ми е, че има нещо страшно готино в нея (особено ми харесва скрола) и нещо страшно странно също, едно такова усещане не знам как да го обясня. Въпроса ми е, има ли някой друг такава мишка за да сподели как я "усеща". В момента си мисля че просто съм много привикнал към старите мишки затова тази ми създава това странно усещане и всичко ще си дойде на мястото след по продължителна употреба. Все пак старите навици трудно се променят.

• Харесвам
    • 119 отговора
    • 26.2k прегледа
    • 3 followers
  19. Pe6o666
    Started by Pe6o666,

Попадна ми един строшен на две Air. Още работеше долната част На някой ако му се намира такъв с работеща горна част, която му е излишна, да казва. Или пък ако имате идея от къде да взема части и да го стегна, че грехота да се изхвърли Пантите са здрави, така че ще може да се присади нагоре.

• Харесвам
    • 12 отговора
    • 2.1k прегледа
  20. DreamcatcheR
    Started by DreamcatcheR,

Oбмислям да взема МacBook (последния unibody polycarbonate модел). Досега не съм ползвал Мак и просто ми се иска нещо ново след дълги години на ползване на Уиндоус. Предполагам лаптопа няма да има проблеми с Photoshop, DreamWeaver? Интересно ми е с това видео, дали ще успее да подкара някоя-друга Windows-ка игра (не, че това ми е главна цел де), като например Titan Quest, PES 2010, някое НФС. Разбира се говорим за подкарване поне на минимум детайли. Как стои въпросът с пиратския софтуер за MacOS? Нещата като при Windows ли са? Насочил съм се към MacBook, защото има сега добра промоция на този модел в България, а всички Про-та ми идват бая като пари.. Ако ще взимам П…

• 33 отговора
    • 5.1k прегледа
    • 1 follower
  21. techo91
    Started by techo91,

Здравейте, преди седмица на MacBook-а му замина рамта. Три дълги beep-а след рестарт със задържане на power бутона последва един кратък дълъг beep през няколко секунди. Всякакви reset-и са пробвани и извода за мен си е, че рамта е заминала. Знаете какви са чиповете (спойките са под чипа), замяна без специализирана апаратура е невъзможна. Та в духа на смяната на дъно си мисля да взема да потърся дъно с по-сериозен процесор като 1.8 или 2.13 C2D ще ми се и SATA (LIF) конектор за да му сложа по-бърз хард SSD примерно, но това много оскъпява цялата процедура и ме праща в позиция да си взема MacBook Pro на старо с по-добри характеристики. Всъщност така и ще направя като …

• 2 отговора
    • 1.8k прегледа
  22. interr
    Started by interr,

Здравейте! Вентилатора на макбука при определени обороти не е шумен,а направо се едно стърже.Като разклатя машината и звука се променя,но определено не е приятен.Може ли да се ремонтира,или трябва нов?

• 8 отговора
    • 1.7k прегледа
  23. Гост
    Started by Гост,

Навсякъде пише, че няма как да стане. Някой пробвал ли е все пак...? Нямам външен хард в момента, за да пробвам. Мерси!

• 1 отговор
    • 1.3k прегледа
  24. kdmion
    Started by kdmion,

Имам доста странен проблем. На мака ми му потъна бутона за намаляне на звука и се връща само при малко по силен натиск и се чуда какво мога да направя без да го нося на сервиз.

• 0 отговора
    • 1.1k прегледа
  25. josifbg
    Started by josifbg,

Не намерих подобна тема за това реших да си създам една Та на въпроса: Купих Kingston 2x4GB 1333Mhz model: KVM1333D3S9/4G, но нещо не става... Дали защото е 1333Mhz а настоящата ми е 1066Mhz? Всички казват, че не би трябвало да има проблем защото както работи на 1333 така може да работи и на 1066 и съм малко в шах с пешката. Та въпроса ми е дали Вие сте правили ъпгрейд на RAM-та, каква сте сложили и какви са Ви впечатленията?

• Харесвам
    • 39 отговора
    • 6.3k прегледа

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.