sand0 Публикувано Септември 6, 2009 Публикувано Септември 6, 2009 Има ли някой тука който ползва този "MiniDisplayport to Dual-Link DVI" адаптер за 30" ЛЦД ???? Ако да има ли проблеми със сигнала (артефакти, мазане,... ) Защото аз имам горе посочените дефекти. Ама не ми се оставя мака и ЛЦДто в сервиза да висят няколко дена за да ми дадат нов кабел с нов фирмуер който пак да ми маже. Поне така пишат в другите форуми че и кабел с 1.2 фирмуер пак маже... даже повече маже..... Епъл се гъбаркат.... кабел за 200лв да съсипва (прави го негоден за употреба) 3000лв ЛЦД + *****лж Мак!!! Цитирай
ThUnDeR Публикувано Септември 6, 2009 Публикувано Септември 6, 2009 Аз имам MiniDP-VGA & MiniDP-HDMI на 30" & 32" ТВ и нямам никакви проблеми. Цитирай
ivaylodj Публикувано Септември 6, 2009 Публикувано Септември 6, 2009 Аз имам MiniDP-DVI-D и го ползвам с най различни марки/модели монитори (SONY, HP И пр.) както и ТВ LG (42") и нямам проблеми (засега). Адаптерът е Apple/ския (въпреки, че по формите се вижда, че хората имат проблеми и с този адаптер и някои марки/модели тв). За твоята комбинация също съм чел по чуждите форуми, че е проблемна, имаше някакъв дефект във фърмуера на самия преходник, имаше и офиц.ъпдейт за него. Разрови се добре, мисля че ще намериш решението. Цитирай
sand0 Публикувано Септември 6, 2009 Автор Публикувано Септември 6, 2009 Dual-Link DVI = 2x 1080p = 2560x1600 резолюция. Тука не говорим за ЛЦД телевизори а за професионални монитори с 2560*1600 резолюция. Този адаптер е различен от вашите. Този е MiniDisplayport to Dual-Link DVI... Но просто не работи!! И на епъл и м дреме или пък немогат да го оправят колкото и да се мъчат. Тука става дума за над половин година.. и още не са намерили решение. Така като аз ги виждам нещата.. Трябва на всеки прецакал се да му подарят по един 30" Синема с минидисплей порт. (Другото е кражба на моето време и нерви и пари). Цитирай
mupo Публикувано Септември 6, 2009 Публикувано Септември 6, 2009 sand0, ето ти едно четиво (ако не си го видял вече). Ако ти е проблем, че е на английски прати ми ЛС и ще направя превод, макар и да не е описано решение на проблема. http://gizmodo.com/5119858/apples-mini- ... ion-issues В статията има линкове към теми във форума по поддръжката на Apple продукти в които човек от поддръжката съветва следното: Update all software and firmware related to your hardware. [/*:m:33qsccpl] Delete Library–>Preferences–>com.apple.windowserver.plist [/*:m:33qsccpl] Delete User –> Library –> Preferences –> ByHost –> com.apple.windowserver.xxxxx.plist [/*:m:33qsccpl] Reset PRAM by pressing Command-Option-P-R and reboot the computer.[/*:m:33qsccpl] Колко би ти помогнало нямам представа. Цитирай
sand0 Публикувано Септември 6, 2009 Автор Публикувано Септември 6, 2009 Мупо аз там дори съм писал ( http://discussions.apple.com/thread.jsp ... 5&tstart=0 ) Така или иначе нищо не се е оправило все още. Въпроса ми е кой в БГ се е прецакал и дали си е сенил кабела. В епъл.бг не са чували разбираш ли за такъв пробле. И за дами сменят каела трябва да им оставя макаси (да си пороват малко в личните ми данни плюс аз да не работя няколко дена) за да ми сменили кабела??? А в САЩ като им обясня проблема и викта. пращяме ти нов (не че ще се оправи проблема де ) само дето сега не сам в сащ да ми го сменят без да питат ма ти кво ма ти що.... Имало решемие на проблема.... Да си купиш нов ДЕЛ 3008модел с Дисплей порт и да си купиш менте кабел мини дисплей порт към нормален дисплей порт (явно за епъл е било сложно да направят такъв епълски).. Как и да е трябва да се обадя да ми поктрият чека за новия монитор Цитирай
Anthony Публикувано Септември 6, 2009 Публикувано Септември 6, 2009 Sand0, ще те помоля да пишеш по-грамотно или да спреш да пишеш. Просто е страдание да се четат твоите постове. Явно в трети клас си се отказал от мъките в училище, но спри да мъчиш нас. Да не говорим, че нарушаваш и правилата. И да знаеш, че няма да те моля втори път. Цитирай
sand0 Публикувано Септември 7, 2009 Автор Публикувано Септември 7, 2009 Стига де. От писането на латиница (от 95 до сега) малко съм отвикнал да гледам правописа. Важно е съдържанието Цитирай
trader Публикувано Септември 7, 2009 Публикувано Септември 7, 2009 Олеле гледай сега какво ще ти наговорят за правилата на форума Цитирай
Severus Публикувано Септември 7, 2009 Публикувано Септември 7, 2009 Мда, много мразим правилата. Но затова сме на последно място. Цитирай
Sladichuk® Публикувано Септември 7, 2009 Публикувано Септември 7, 2009 И още нещо– вече си предупреден 2 пъти официално, предупредих те и на ЛС, с обстойно обяснение, ти дори и там се осмели да ми пишеш на латиница и да спориш. Май 5 пари не даваш ни за правила, ни за уважение към събеседника, а и не ми обяснявай колко е важно съдържанието, ако не е грамотно и рзбираемо. Не разбирам – бан ли си просиш, или просто се правиш на велик :evil: Цитирай
sand0 Публикувано Септември 7, 2009 Автор Публикувано Септември 7, 2009 Уважаеми модератори. Само в този форум доакто пиша трябва да се потя (треперя) какво пиша и как го пиша. Да не би да разгнева модовете. Моля не ми създавайте стресове!! Приемете че съм втори клас и това ми е правописа. А ако толкова искате да ме изритате.... предлагам само да ми вземете правата да пиша та да мога да гледам линковете Цитирай
Sladichuk® Публикувано Септември 7, 2009 Публикувано Септември 7, 2009 Щом го осъзнаваш, няма какво да ти "вземаме права" , сам си наложи цензура, и пиши по–малко, докато не се ограмотиш достатъчно, и със сигурност – докато не прочетеш детайлно правилата, въпреки, че толкова се опъваш да го сториш . Цитирай
trader Публикувано Септември 7, 2009 Публикувано Септември 7, 2009 хехе видя ли, предупредих те - тук правилата са закон радвай се, че поне не те ревнуват ПП. Ако си с ATI видеокарта пробвай как е на NVIDIA, не видях с какъв мак си но не е зле да пробваш с някой друг, освен съветите в четивата които ти дадоха по горе ... Цитирай
sand0 Публикувано Септември 7, 2009 Автор Публикувано Септември 7, 2009 Проблема е в кабела! Но той не е просто кабел.. Нещо като МултиЛинк Адаптера за СиликонГрафикс който превръщаше ДВИ към ЛВДИ (на SGI 1600SW) та то си е цял процесор с менюта и управление. Тов смея да твърдя беше много години най доброто ЛЦД. Моя 1600 го купих от ЛукасАртс Е този на епъл е нещо подобно. Цитирай
trader Публикувано Септември 7, 2009 Публикувано Септември 7, 2009 Знам, че не е просто кабел но е хубаво да си сигурен на 100% къде не е проблема. Цитирай
sand0 Публикувано Септември 7, 2009 Автор Публикувано Септември 7, 2009 Да кажем че съм сигурен в: 1: Видео картата е проблема. Нвидия е. Какво правим? Изръгвам я от дънната платка? обаждам се да ми сменят мака с такъв с ати въпреки че няма такъв с ати?? 2: В кабела е проблема ( а той наистина е тма ) Какво? Давам и м срок 6месеца да с епоправят или да ми купат нов 30имза ЛЦД с минидисплейпорт? Цитирай
G.Zidarov Публикувано Ноември 14, 2013 Публикувано Ноември 14, 2013 Здравейте, видях, че коментирате проблем свързан с кънектването на външен дисплей. Не съм сигурен дали трябва да пусна нова тема или тук да си задам въпроса :| Моят проблем е следния - опитвам се да свържа допълнителен монитор LG 17'' към Macbook Air 2008. Наличения преходник към мини дисплей портае DVI, а конектора към монитора е VGA. Имам един преходник допълнителен който преобразива DVI (идващ от лаптопа) към VGA (отиващ към монитора). И проблема е че компютъра засича монитора, показва възможните резолюции и херци, но образ няма. Възможно ли е този проблем да се дължи на допълнителния преходник DVI-VGA, който аз използвам? Поздрави Цитирай
uomoto Публикувано Ноември 14, 2013 Публикувано Ноември 14, 2013 Функцията "Mirror" включвал ли си за проба? Цитирай
G.Zidarov Публикувано Ноември 14, 2013 Публикувано Ноември 14, 2013 (редактирано) Да, функциоята "Mirror" също я пробвах, но без резултата. След кратко ровене в интернет установих, че оригиналния Apple DVI адаптер е DVI-D (Dual link), а моят адаптер не е такъв т.е би трябвало това е пробллема при мен относно липсана на образ при допълнителния монитор. Възможно ли е да подкарам адаптер DVI-D (Single link) успешно или отново няма да се получи? Питам това, защото ми е трудно да намря адаптер/кабел DVI-D (Dual link) към VGA. В повечето случай има DVI-D (Single link) към VGA. В Ebay има DVI-D (Dual link) към VGA, но пък там ще чакам повече докато ми го доставят (е в краен случай ако не намеря - от Ebay ще си го поръчам). Редактирано Ноември 14, 2013 от G.Zidarov Цитирай
uomoto Публикувано Ноември 14, 2013 Публикувано Ноември 14, 2013 Проблема е, че свъзваш два адаптера според мен.Една моя подобна случка и как подходих: Macbook Pro-> dvi-dvi adapter, сложих му един преходник dvi-vga, след това кабел vga-vga към монитора. Цитирай
G.Zidarov Публикувано Ноември 14, 2013 Публикувано Ноември 14, 2013 т.е. да взема да си потърся оригинален VGA преходник и да не се занимавам с глупости. Кофтито е, че са старички и нещо трудно ги намирам BG, а ко се намери пък цената ми действа облъскващо. Това е и основната причина да търся преходник, примерно такъв. Цитирай
uomoto Публикувано Ноември 14, 2013 Публикувано Ноември 14, 2013 Евтиния вариант е с поялника. Иначе тук намерих един адаптер. Цитирай
G.Zidarov Публикувано Ноември 14, 2013 Публикувано Ноември 14, 2013 (редактирано) На мен обаче ми е необходим Micro DVI - май ще го поръчвам от китайците -> Micro-DVI to VGA Adapter Cable for Apple MB203G/A Air 1st-generation Macbook Иначе идеята за почлника не е лоша, ще проверя в нета за някъкви схеми на пиновете и мога да си направя един експеримент. Редактирано Ноември 14, 2013 от G.Zidarov Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.