kokobrise Публикувано Септември 17, 2009 Публикувано Септември 17, 2009 Понеже с гаджето имаме по един iphone и по едно htc,се опитвам да ги заредя през адаптер в контакта,като след него вържа и usb hub и така ползвам четирите му разклонения.Проблема е обаче,че айфоните изобщо не подпалват.Единствено HTC-tata.Пробвах да оставя само един аифон,но резултата е същия.Изобщо не иска да зарежда.В момента в който включа хъба,не в тока,а в компютъра,всичко е наред и четирите телефона грейват щастливо.Пробвах с още 2 хъба,за да видя дали проблема не е в моя телевизор.Контакт - зарядно - хъб - 1бр айфон = не зарежда.Дори не светва...не индикира нищо.Махнах го и слойих 3 броя Телефони HTC - всичките без си зареждат нормално и едновремено.Някой знае ли каде може да се крие проблема.Питам и ми трябва понеже често ходим по хижи и почивки ,а в стаите рядко има повече от 1-2 контакта. Цитирай
mupo Публикувано Септември 17, 2009 Публикувано Септември 17, 2009 Явно му идва малко тока на iPhone-a през usb хъба. Очевидно варианта с usb хъб със самостоятелно захранване не те устройва, затова остава варианта да си вземеш разклонител за контакта и така ще имаш повече контакти в които да включиш зарядните. Цитирай
Nikolay Публикувано Септември 17, 2009 Публикувано Септември 17, 2009 При мен преди, когато ползвах хъб ми зареждаше телефона, но iTunes не го засичаше, предполагам поради същата причина, за която говори mupo. Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 17, 2009 Публикувано Септември 17, 2009 Не е само малкото ток. На хъбовете за зареждане има напрежение само на две крачета|: 5V + и маса. За да отчете зарядното, айфона изисква да се симулира включен комп, т.е. освен двете посочени крачета - да има +1,85V на съседното; и +2,4V на следващото. Поради същата причина не можеш да заредиш айфона на изключен компютър, докато HTC-то си върви. Цитирай
kokobrise Публикувано Септември 17, 2009 Автор Публикувано Септември 17, 2009 Благодаря за компетентия отговор,колкото и да не ме радва той.Чудя се дали не се продават някакви по-скъпи хъбове,към които да е свързано и това трето краче... Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 18, 2009 Публикувано Септември 18, 2009 Не се занимавай с глупости - ще си съсипеш хубавата батерия. Разклонител за контакта му е майката! Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.