emicha Публикувано Септември 29, 2009 Публикувано Септември 29, 2009 Здравейте, не знам дали съм в правилния раздел и се извинявам ако съм объркал нещо. Искам да ви попитам какви по-точно са изискванията да подкарам въпросното чудо на обикновен лаптоп? В момента си търся лаптоп и гледам да е с Intel, защото до колкото разбрах с AMD няма да тръгне. Гледах някакво Lenovo на което са подкарали OSx86, обаче не съм много фен на марката. Въпросът ми е дали някъде има списък или каквото и да е, за да гледам да си купя нещо с тези параметри. Примерно изредени модели на Intel или подобно. Съжалявам за глупавия въпрос. Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 29, 2009 Публикувано Септември 29, 2009 http://www.osx86project.org/ Цитирай
cuspider Публикувано Септември 29, 2009 Публикувано Септември 29, 2009 Или : http://hackintosh.me/forum , аз съм инсталирал хакинтош , но само 32 битов , общо взето няма значение дали си на АМД или ИНТЕЛ , има релиизи и за 2те платформи , но за по сигурно и за да научиш нещо влез в единия от двата форума , този , който аз ти давам е на български ... успех Цитирай
emicha Публикувано Септември 29, 2009 Автор Публикувано Септември 29, 2009 Много благодаря и на двама ви за отговорите. Ще разгледам и тия дни ще се пробвам... дано стане Лек ден и благодаря още веднъж! Цитирай
ppepyno Публикувано Септември 29, 2009 Публикувано Септември 29, 2009 Ако знаеш каква мъка те чака Цитирай
cuspider Публикувано Септември 29, 2009 Публикувано Септември 29, 2009 Важно е желанието , ако не спира да се отказва резултатите излизат на лице Цитирай
emicha Публикувано Септември 29, 2009 Автор Публикувано Септември 29, 2009 Мда, и аз така разбрах, че хич не е лесно. По професия съм програмист, и имам доста идеи за разни iPhone приложения, обаче не ми се дават 2000 лева за Mac имайки предвид, че objective-c ми е доста непонятен. То не че не ми се дават, ами просто ги нямам... ако става на въпрос и 10000 лева бих дал ако ги имам Иска ми се първо да се занимавам с това без подобни инвестиции, пък после ще видим. Цитирай
ppepyno Публикувано Септември 30, 2009 Публикувано Септември 30, 2009 Напълно съм съгласен че е важно желанието. Ето аз все още не мога да се преборя с Х86 и това си е ,обаче колко диска "изпекох" не е истина. . Желая успех на всички ви, стискам палци. Цитирай
bokoto Публикувано Януари 2, 2011 Публикувано Януари 2, 2011 Аз от 2 седмици се мъча. Дръпнал съм 3 релийза и гледам като гръмнат индианец в тръстика. Дава ми някакви грешки в процесора "cpu called 0x2a6ac2" при зареждането на графичната среда и други подобни. Пробвах с команди -v cpus=1 и всичко до което се докопах в бат гугъл и всякакви други сайтове за хакинтоши ,но уви. Хардуера ми е дъно АSUS p5klp-am ;Intel core2 duo e7300 , nvidia 8600 gt, 3gb ram. Ако някой ми предложи някакъв читав релийз или да предположи къде ми е грешката ще го цуням Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 2, 2011 Публикувано Януари 2, 2011 Асус P5 става по принцип. Пробва ли iAtkos v7? Можеш също да пробваш и ритейл мак, ползвайки Empire EFI bootloader. Цитирай
bokoto Публикувано Януари 2, 2011 Публикувано Януари 2, 2011 Оп ,докарах го до първите приветстващи логота ,след като махнах от единия релийз излишните неща. Скара ми се , че не намира клавиатура. Утре ще бягам до магазина за usb копчелъци Цитирай
bgdn Публикувано Януари 2, 2011 Публикувано Януари 2, 2011 Абе кви са тези релийзи, хакове и т.н.? Целта е да си имате съвместим хардуер след което Empire EFI + Retail. Даже се и обновява БЕЗ проблем. Тук обаче ще ударите на проблем с дънната платка. Всичко трябва да е на 6, за да нямате проблем. При мен се наложи обновление на BIOS с някакъв хакнат такъв за да подкарам retail. Apple с PS2 kлавиатура и мишка няма - просто купи някакви какви-да-е USB и си напред. Отделно няма и IDE дискове. Заделете отделен диск (не се циганете 500Г струват 100 лв.) така че да направите GPT partitions на него и да го турите само за OSX. Може да се наложи да закупите видео карта (4500MHD не работи). ATI или nVidia директно - има около 6-7 начина за подкарването им. Звук - с Voodoo HDA е почти безпроблемен, обаче сблъскате ли с проблем имате наистина голям проблем. Или вземаш USB аудио или направо Creative (за 50 лв. се продавате разни Audigy-та). Мрежа - поддържат се почти всички Ethernet адаптери и повечето (!!!) wireless. Ако ударите греда вземете някаква USB тапа дето обаче работи (консултирайте се с линка по-надолу). Резюмирам - проблема се казва дъно, Дъно и ДЪНО. Закупуването на подходящо дъно е просто магия. Закупиш ли го мяташ retail и имаш мак на смешни пари. Във всички случаи четете от извора - InsanelyMac.com има тонове информация. PS: създаването на Хак води до пристрастяване и последваща покупка на истински Мак. Цитирай
bgdn Публикувано Януари 3, 2011 Публикувано Януари 3, 2011 Знам че звучи комично, но го има. http://www.insanelymac.com/forum/lofiversion/index.php/t104797.html emu10kx което е форк на kX (http://kxproject.lugosoft.com/) ето и описание на картите (http://kxproject.lugosoft.com/faq.php?language=en#cards) Качеството на звука е несравнимо в сравнение с интегрираните карти. Цитирай
bokoto Публикувано Януари 3, 2011 Публикувано Януари 3, 2011 (редактирано) Успях да подкарам 10.6.3 ,но имам проблем само с видеото. При всички възможни начини , които успях да открия следва черен екран и не помага после нито сейв мод ,нито команди за резолюция и променяне на boot plist-а ,карам на 1024х768 без хардуерно ускорение. Ако някой знае нещо по проблема ще съм радостен да сподели. PCI-E Nvidia Gforce 8600 gt 512mb. Редактирано Януари 5, 2011 от bokoto Цитирай
mishocs Публикувано Януари 6, 2011 Публикувано Януари 6, 2011 Тук провери ли :nVidia Четеш в тоя форум insanelymac Един съвет от мен,да се занимаваш с Хакинтош си трябва многооооо четене. Ползвай и google от време на време Цитирай
bokoto Публикувано Януари 6, 2011 Публикувано Януари 6, 2011 Мишок, щом съм казал - проверил съм . Аз чета и пробвам първо преди да пиша, нямаше нужда да ме подсещаш. Само с официалните драйвери на Cuda нямам черен екран , но нищо не става , все едно ги нямa . Цитирай
Баба Гана Публикувано Януари 6, 2011 Публикувано Януари 6, 2011 Пробва ли да закачиш втори монитор с VGA или DVI->HDMI. Eстествено преди да си включил компа. Цитирай
mishocs Публикувано Януари 6, 2011 Публикувано Януари 6, 2011 (редактирано) Ето и последни новини Подкарах видеото !!!! - оказа се че първият път когато съм записвал диска с EFI 1085 нещо не се е записал правилно и за това не е бутвал от него и ми се наложи да използвам Legacy EFI 1085 Сега за проба го записах пак и бутнах от него без проблем влезнах след това и от него инсталирах my hack installer махнах от /System/Library/Extensions/ NVDARes....kext и сложих NVDEnabler 64.kext рестартирах и машината тръгна вече с графична среда в 1680х1050 - както си трябва като ми направи впечатление че нещо бавно работи. Пуснах си OSX86Tools и му казах да ми качи в боот лист-а настройките за къстъм видео GeForce 8600 GT с 256MB ram и DVI/DVI и след рестарт графиката започна да работи вече бързо ( нормално) NVDarwin 512MB за видеото Пробвай това. Редактирано Януари 6, 2011 от mishocs Цитирай
copyman Публикувано Януари 6, 2011 Публикувано Януари 6, 2011 (редактирано) Успях да подкарам 10.6.3 ,но имам проблем само с видеото. При всички възможни начини , които успях да открия следва черен екран и не помага после нито сейв мод ,нито команди за резолюция и променяне на boot plist-а ,карам на 1024х768 без хардуерно ускорение. Ако някой знае нещо по проблема ще съм радостен да сподели. PCI-E Nvidia Gforce 8600 gt 512mb. Със същата карта съм ... без пипане в DSDT-o няма да минеш ... никакви кексове няма да ти помогнат ... мога да ти пратя моя ... накундил съм го за абсолютно всичко да работи Дъното ми е GB P35-DS3. За да разбереш дали си в нейтив мод пусни си просто Front Row ... ako имаш черен екран - греда ! Редактирано Януари 6, 2011 от copyman Цитирай
bokoto Публикувано Януари 6, 2011 Публикувано Януари 6, 2011 Успях с един "инжектор" да подкарам на 1080p DVI->HDMI . Сега ще търся начин да подкарам и VGA-то че да може да пущам и LCD-то. copyman, шерни някъде файлчетата ти да видим какво ще каже после Цитирай
mishocs Публикувано Януари 6, 2011 Публикувано Януари 6, 2011 Ако желаеш, може да пробваш това - SwitchResX, и пиши дали върши работа Цитирай
copyman Публикувано Януари 6, 2011 Публикувано Януари 6, 2011 Ето моето DSDT. Използвай DSDTSE.app с него се пипа много добре dsdt - то Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.