tonygti Публикувано Юни 27, 2011 Публикувано Юни 27, 2011 Неотдавна Apple представи iCloud – базирано в „облака” решение за съхранение на данни и изчислителни услуги, както и приемник на MobileMe. MobileMe трудно може да бъде приеман за успех, но премахването му ще предизвика известни усложнения за настоящите потребители, които ще трябва да преодолеят преходния процес. iWeb – хостинг приложението на Apple и iDisk – решението за съхранение на данни, също ще бъдат премахнати и ролята им ще бъде приета от iCloud. Apple потвърди окончателно кои услуги ще замести iCloud. Gallery, част от MobileMe, както и iWeb и iDisk, ще бъдат елиминирани, но ще бъдат налични до 30 юни 2012 г., без значение дали потребителят ще премине към iCloud. Това означава, че въпреки неудобството, потребителят може да прехвърли в iCloud съдържанието си в iWeb, iDisk, или Gallery, без да го загуби. Apple също така се опитва да направи прехода колкото е възможно по-гладък, обяснявайки детайлно как потребителят може да изтегли снимките си от MobileMe, как да свали и съхрани документите си от iDisk и как да премести материалите си от iWeb в друг клиент. iCloud ще бъде налична през есента на настоящата година и ако потребителят желае допълнително пространство повече от 5GB, ще бъде необходимо да заплати за него. Източник: kaldata.com Редакция: tonygti Този пост беше повишен в статия 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 12, 2011 Публикувано Октомври 12, 2011 iCloud вече е активен: https://www.icloud.com/ 3 Цитирай
Vancuver Публикувано Октомври 12, 2011 Публикувано Октомври 12, 2011 iCloud е активен от доста време. Откакто има GM версии на 10.7.2 и iOS 5 го ползвам без да имам developer акаунт. Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 12, 2011 Публикувано Октомври 12, 2011 От денс вече не в бета фаза. Цитирай
Vancuver Публикувано Октомври 12, 2011 Публикувано Октомври 12, 2011 Преди малко изчезна и beta надписът от настройките нa iCloud, които са в System Preferences. А преди 15-тина минути със сигурност беше там! Цитирай
adept Публикувано Октомври 12, 2011 Публикувано Октомври 12, 2011 Мдаммм ... iTunes 10.5 също е факт, остава само 10.7.2 да излезе официално и картинката ще е пълна. Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 12, 2011 Публикувано Октомври 12, 2011 Сега видях, че снимките, които са във Photo Stream не могат да се трият по нормалния начин Намерих един, който може да е ви е полезен, ако някой намери нещо "по-нормално" да пише тук От компютъра: 1. Отивате на https://www.icloud.com/ и се логвате с вашият акаунт. 2. Кликвате върху акаунта си в горния десен ъгъл: 3. Advanced: 4. Reset В телефона отивате: Settings -> Photos -> Photo Stream - OFF -> Delete Photos 2 Цитирай
C-h-e-f-o Публикувано Октомври 13, 2011 Публикувано Октомври 13, 2011 На мен ми дава това, когато се опитам да вляза през компютъра: Цитирай
adept Публикувано Октомври 13, 2011 Публикувано Октомври 13, 2011 (редактирано) Имаш ли някъкъв бут-лодер инсталиран? например chamelion? Ако не, прочети Тук Редактирано Октомври 13, 2011 от adept Цитирай
turieca Публикувано Октомври 13, 2011 Публикувано Октомври 13, 2011 Имам въпрос как контактите ми да се озоват в облака? Сега ги синхронизирам през gmail. Цитирай
C-h-e-f-o Публикувано Октомври 13, 2011 Публикувано Октомври 13, 2011 Имаш ли някъкъв бут-лодер инсталиран? например chamelion? Ако не, прочети Тук Нямам никакъв буут-лодер и правя всички описано в линка, пробвах дори и с нов акаунт, но не става. Цитирай
chayanne Публикувано Октомври 13, 2011 Публикувано Октомври 13, 2011 как контактите ми да се озоват в облака? Цитирай
turieca Публикувано Октомври 13, 2011 Публикувано Октомври 13, 2011 Това съм го направил, но контактите ги няма имам само тези от gmail. Цитирай
Lyudmil Публикувано Октомври 13, 2011 Публикувано Октомври 13, 2011 (редактирано) Имам въпрос как контактите ми да се озоват в облака? Сега ги синхронизирам през gmail. И аз имах същият проблем, но намерих решение, ето как става: 1. След като се настрои iPhone-а да работи с iCloud, отивате в Settings > iCloud и изключвате Contacts (Off). Ще ви попита дали да запази контактите на вашия iPhone или да ги изтрие. Изтривате ги само ако имате бекъп на компютъра, в противен случай ги запазвате! . 2. Сега синхронизирате контактите от iPhone с компютъра. Settings > General > iTunes Wi-Fi Sync 3. Когато синхронизацията приключи, отивате пак в Settings > iCloud и включвате Contacts (On). Ще ви се появи надпис Merge, т.е дали да ги добави към контактите в iCloud. Натискате Merge и контактите ще се качат в "облака". Това е! (Може да отнеме малко време преди да се появят в icloud) Редактирано Октомври 13, 2011 от Lyudmil 1 Цитирай
turieca Публикувано Октомври 14, 2011 Публикувано Октомври 14, 2011 Явно облака прави разлика от контактите, които са от ексчейндж акаунт и контакти записани в телефона. При мен нещата се оправиха след синхронизация с фънамбол, премахване на контактите качени през ексчейндж и при пускане на облака да синхронизира и контакти нещата се оправиха. По същия начин ми е и календара сега ще боря него, че досега си го синквах от гмайл. --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.617954,25.383928 Цитирай
bgdn Публикувано Октомври 14, 2011 Публикувано Октомври 14, 2011 Сега видях, че снимките, които са във Photo Stream не могат да се трият по нормалния начин Намерих един, който може да е ви е полезен, ако някой намери нещо "по-нормално" да пише тук Снимките няма да са вечно в облака. Има 2 особенно важни параметъра - iCloud поддържа последните 1000 снимки и те се пазят горе 30 дена. Т.е. има изтриване, но ще трябва да се изчака. В облачни услуги триенето на обект е ресурсоемка задача (за разлика от добавянето). Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.