bguser Публикувано Октомври 9, 2009 Публикувано Октомври 9, 2009 С появата на GS моделите с по 256MB RAM, вместо 128MB както е било досега, ще почва все по-осезаемо да се усеща, че RAM-а не достига и по-новите приложения ще са все повече "оптимизирани" за GS моделите и ние с по-старите ще почваме да изоставяме все по назад... Известна технология е виртуалната памет (Virtual RAM) която взима диалове от "диска" и ги представя на ОС като RAМ. Оказва се, че Apple са мислили за това и има системна програма '/sbin/dynamic_pager' която се грижи именно за такава дейност но по default не е активна... За да се активира трябва следното: 1. Точите 'com.apple.dynamic_pager.plist' [download:d7k4sa9t]http://www.mediafire.com/download.php?zzlmmin1j23[/download:d7k4sa9t] 2. Слагате файлчето тук: /System/Library/LaunchDaemons 3. Boot 4. Пускате приложения и наблюдавате какво става с пр. bossprefs. Този подход създава dynamic virtual memory swap file on-demand без size limit. И като се има предвид, че "дисковата" памет си е всъщност Solid State Disk който си е просто съставен oт чипове както RAM-а, но по-бавни, има вероятност основното предимство на "Speed" моделите да се постигне и по софтуерен начин. Засега, моите кратки наблюдения (и тези из нета от където го четох) са, че работи но "влачи". Интересно какъв би бил вашия опит. (Търсих за подобна тема в търсачката и не намерих нищо. Дано постинга не се дублира с друг и ви е интересен). С поздрав, Алекс 1 Цитирай
mupo Публикувано Октомври 9, 2009 Публикувано Октомври 9, 2009 А аз четох, че това можело да се отрази зле на паметта на телефона, тъй като постоянно ще се пише, чете и трие от нея което скасява живота й. Цитирай
bguser Публикувано Октомври 9, 2009 Автор Публикувано Октомври 9, 2009 Това е риск за всички swap-ове върху SSD. Напрактика обаче, времето на живот на тези дискове е толкова голямо, че телефона ще бъде отдавна на боклука от старост докато се скапе диска. Цитирай
Nistel Публикувано Октомври 9, 2009 Публикувано Октомври 9, 2009 Това с постоянното триене и четене не е толкова сериозен проблем, колкото се опитват да го изкарат някои. Особено пък за телефон където средно живота е 2-3 години. При 24/7 нон стоп четене и запис дори и най-калпавите флаш чипове биха издържали .. като реално никой не ползва абсолютно нон стоп телефона така, че това време се умножава Метода е интересен, но нека някой сподели какъв е резултата или поне линкове към чужди сайтове с отзиви .. Цитирай
ereptor Публикувано Октомври 9, 2009 Публикувано Октомври 9, 2009 Аз пък четох, че и консумацията на батерия е по-голяма. Приложенията няма да вървят по бързо, а просто няма да има недостиг на RAM. Това е хубаво само ако искаш повече приложения да вървят в background ( с backgrounder). А пък за 3GS мисля че е изцяло безполезно: Цитирай
Nistel Публикувано Октомври 9, 2009 Публикувано Октомври 9, 2009 http://www.sinfuliphone.com/showthread.php?t=2645 Едни казват, че всичко става по-бързо .. други, че по-бавно. Трети, че харчи повече батерия. Четвърти, че телефона е забил и е трябвало рестор. Пълна каша Цитирай
ThUnDeR Публикувано Октомври 9, 2009 Публикувано Октомври 9, 2009 Хайде да не достигнете скоростта на 3GS При Arm Cortex-A8 има купища оптимизации и инструкции, спрямо стария който е в 2G/3G + доста по-мощен PowerVR SGX 535 GPU vs PowerVR MBX. Цитирай
joshua1982 Публикувано Октомври 9, 2009 Публикувано Октомври 9, 2009 И затова като го натовариш с някоя игра телефона толкова се затопля че започва да пари. Цитирай
Nistel Публикувано Октомври 9, 2009 Публикувано Октомври 9, 2009 Хайде да не достигнете скоростта на 3GS При Arm Cortex-A9 има купища оптимизации и инструкции, спрямо стария който е в 2G/3G + доста по-мощен PowerVR SGX 535 GPU vs PowerVR MBX. Cortex A9 видя къде :bored: Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 9, 2009 Публикувано Октомври 9, 2009 Cortex A9 видя къде В 3GS - ако не си информиран процесора е именно такъв,като работи на 600Mhz(оригинално 800 но е ъндърклокнат)! За капак е с ДВА пъти повече РАМ-т.е. никакви суап файлове не могат да доближат нашите бангии до новия. Цитирай
Nistel Публикувано Октомври 10, 2009 Публикувано Октомври 10, 2009 Я още веднъж за процесора ? :chickencatch: Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 10, 2009 Публикувано Октомври 10, 2009 Срам!!! Не вденах за деветката :redface: :redface: :redface: П.П. На бира не се мисли. Цитирай
Nistel Публикувано Октомври 10, 2009 Публикувано Октомври 10, 2009 Здраве да е Някой не се ли прежали от нашия форум да го пробва този пач :question: Цитирай
mupo Публикувано Октомври 10, 2009 Публикувано Октомври 10, 2009 Аз си ги бях сложил от Cydia (iPhoneVM от репото http://repo.beyouriphone.com), но не зная дали е същия и го махнах след 2-3 дни. Видима промяна не забелязах, освен че в SBSettings изписваше че имам 60-70 MB свободни. Цитирай
tonywoolf Публикувано Октомври 10, 2009 Публикувано Октомври 10, 2009 2G. И аз го пробвах, но така и не усетих някаква разлика, освен че програмката MemoryInfo отказа да освобождава RAM. Но и без този пач при 3.1 се освобождава до 55-60 MB RAM (да не повярва човек), така че не виждам смисъла. Цитирай
bguser Публикувано Октомври 10, 2009 Автор Публикувано Октомври 10, 2009 Аз си ги бях сложил от Cydia (iPhoneVM от репото http://repo.beyouriphone.com), но не зная дали е същия и го махнах след 2-3 дни.Видима промяна не забелязах, освен че в SBSettings изписваше че имам 60-70 MB свободни. Не е същият. Имало един пач но това си e официално на Apple и си е built-in в ОС. Било по-стабилно. http://danishkhan.com/blog/2009/09/how-about-some-virtual-ram-for-your-iphone/. Цитирай
ThUnDeR Публикувано Октомври 11, 2009 Публикувано Октомври 11, 2009 Patch имало :neutral: Това си е жив swap. Цитирай
LUBECA Публикувано Октомври 11, 2009 Публикувано Октомври 11, 2009 Истината не е в такива решения. Никога не работят както трябва. Който иска, да си вземе 3GS и е готов. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.