blackadder Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Затворената екосистема ще унищожи компанията от Купертино, смята виден експерт Въпреки високите ръстове в продажбите и печалбите, Apple е изправена пред неминуема гибел. Във формулата за успех на компанията от Купертино има разминаване, което може да я погуби, твърди известният анализатор Пол Хокман, технически директор на предаването Today по NBC. Apple ще бъде погубена от затворената екосистема, поясни Хокман в речта си на конференцията "Forward with Ford 2011" в Диърборн, Мичиган. Затворената система на Apple предполага, че магазините за приложения се намират под контрола на компанията, а в устройствата се използват операционни системи, разработени от самата Apple. За работа с мобилните продукти компанията предлага също собствен софтуер като iTunes и т.н. Хокман счита, че подобен модел, както и всяка друга затворена система, няма бъдеще. „Apple е в голяма беда - казва експертът. - Тя седи на сандъци с пари, но основата на компанията е затворена система. А светът на живите организми и историята ни показват, че затворените системи не оживяват”. Затворената екосистема на Apple е критикувана много пъти досега - например, когато компанията се отказа да пусне в App Store приложения на известни доставчици, вкл. браузъра Opera Mini, или пък когато забрани използването на популярни технологии от рода на Adobe Flash, опитвайки се да оформи пазара според своя интерес. Самата Apple вярва, че именно тоталният контрол над своята екосистема и затворената собствена операционна система са й позволили да пусне настоящите успешни продукти iPhone и iPad. източник: http://www.technews.bg 1 1 Цитирай
tonygti Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Това е голяма глупост според мен... Цитирай
Lyudmil Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Защото всяка затворена система ограничава избора на всеки потребител до ограничени на брой продукти, услуги и възможности, но в случая на Apple продуктите им са на такова ниво, че техните потребители не се нуждаят от нищо друго и не виждат смисъл да напускат тази "затворена система", която работи перфектно и ефективно! Цитирай
Grievous Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Това може да ги подтикне само към отваряне на вратите. Цитирай
tommy Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Поредната доза боклук, адресирана до Купертино. За мен всичко това цели психо атака на и без това блуждаещите мозъци на потребителите. Едно от малкото неща, в които съм до голяма степен убеден, е именно прогреса на чичо Стиви и Ко. Или както казваме по моя край: "Каквото те залюлее, такова ще те долюлее. " Цитирай
profusion Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Те това го рецитират като грамофони от 2-3 години за затворените системи. ПП Само за протокола т.3, ако говорим за живи екосистеми има такива затворени Цитирай
profusion Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Офф: Има много примери за малки затворени/изолирани екоситеми - пещери, езера и т.н. най-често срещаните са на базата на фототрофните организми демек растения. Най-простия пример самата Земя е затворена екоситстема - нямаш приток на хранит. в-ваот вън, те си циклират вътре без да излизат, като се образуват точно от фототрофите. Цитирай
killer4o Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Но имаш сериозен приток на енергия Цитирай
NBT Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Всичко си има начало и край в този живот. И тов време ще дойде за Apple и ще трябва нещо да се промени за да заработи наново. А какво ще спъне компанята и какво ще трябва да се промени е въпрос на време да разберем. Цитирай
johnnybravo Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Темата отива в говорилня и моля всички следващи теми за убийци на iPad, iPhone iWhatever, както и за всякакви смъртни заплахи, болести и самоубийства на компанията Apple да ги пускате тук а не в новини. NBT, мого си прав за началото и края. Най-бързият начин за гибелта на Apple е Александър Томов да и стане CEO. 2 Цитирай
Jekylll Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 @johnnybravo: Ами като си започнал да местиш и като се има предвид, че подзаглавието на "Новини" е: "Новините от Apple, такива, каквито са.", ето още няколко предложения за преместване: "Firefox 5 вече е тук!" "Facebook нае на работа хакера Geohot" "Парламентът одобри махането на автоматичното подновяване на договори" "Добавена реалност улеснява ученето" "Таблетите на Amazon ще излязат съвсем скоро" "Задава ли се краят на ерата Facebook?" "Регулаторите в САЩ одобриха сделката между Microsoft и Skype" "Skype уволнява наред" .......... 1 2 Цитирай
tonygti Публикувано Юни 30, 2011 Публикувано Юни 30, 2011 Ами то ако трябва да има новини само от Apple, то те ще са най-много 2-3 на месец. През другото време какво да четат хората? Нито нов iPhone излезе, нито се очертава скоро да излиза. Дай ако искаш да затворим и форума а? Пък и някой от въпросите са интересни на аудиторията и защо да не се споделят и обсъждат... Цитирай
blackadder Публикувано Юли 1, 2011 Автор Публикувано Юли 1, 2011 (редактирано) Коментирам когато искам и когато вляза във форума. По темата, пуснах я защото мислех, че като сте такива фенове ще ви заинтересува. Дали ще е в "Новините" или в спама ми е все едно. Модовете преценяват. Аз не съм фен на тази марка. Имам епълски телефон, не защото трябва да показвам какъв котарак съм, а защото работя с него, използвам го пълноценно и защото като съм го купувал съм изчел форумите на всички смартфони. Така че от мен "професионално" мнение не очаквай. Личното ми мнение, че рано или късно компанията ще слезе от върха, но не заради посоченото в статията. Най-рано след като си отиде Джобс, защото той е Двигателят. Редактирано Юли 1, 2011 от Alxx® 2 Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 1, 2011 Публикувано Юли 1, 2011 Има нещо вярно. Всички имат възходи и спадове. П.П. За епитетите...ще се поскараме с някой, някой с изтрито мнение. Спестете си ги, няма смисъл от "ласкателства" и не водят до нищо добро. Цитирай
johnnybravo Публикувано Юли 1, 2011 Публикувано Юли 1, 2011 Гога, това не са новини а размисли и страсти. Каква новина може да е некомпетентното мнение на "известният" анализатор Пол Хокман? 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Юли 1, 2011 Публикувано Юли 1, 2011 Мен ако питаш, подобни хейтърски теми са за коша а не за говорилня, но тогава ще бъдем обвинени в цензура В България хората се радват, когато някой богат и успял бъде заплашен от някакво нещастие. Мога да дам доста примери, няколко от личен опит 4 Цитирай
bgdn Публикувано Юли 1, 2011 Публикувано Юли 1, 2011 Моя коментар по темата е този младеж да си пие хапчетата преди да пише такива "анализи" Цитирай
kartichko Публикувано Юли 1, 2011 Публикувано Юли 1, 2011 Мен ако питате човекът си е свършил работата отлично, не с "анализа", който е направил, а самата тема, която е избрал. Със същите измислени "факти" може да напише, че приходите на компанията ще се качат като пуснат следващото поколение таблети, но какъв ще е ефектът - никакъв - никой нямаше да му прочете статийката. А с тази зи теза вижте колко пъти му повторихте името и какъв спор се разрази. Все едно да пуснеш статия против Мохамед в ислямски форум - гарантирано ще ти обърнат внимание. Човек е все пак - трябва да се яде. (много ми напомня на едни професионалисти от една телевизия, които срещу шепа стотинки ти казват кога баба ти ще и поникнат чушките) 1 Цитирай
tonygti Публикувано Юли 2, 2011 Публикувано Юли 2, 2011 Гога, пак с мен се захвана и се чудех защо... Да, глупост е тази статия, може би и много други (дори такива, които аз съм публикувал). Трийте всичко, което пожелаете. Бих ти праснал отрицателна оценка на поста но уви: "Неуспешно действие: Вие достигнахте лимита за негативно гласуване за деня. За Потребители той е 5 гласа за VIP потребители е 15 на ден." П.П. Разбира се днес не съм пускал отрицателна оценка, нито пък вчера. Може би има бъг... 1 Цитирай
tonygti Публикувано Юли 2, 2011 Публикувано Юли 2, 2011 Исках само на онзи, в който ме споменаваш и то конкретно само тази част от поста. За останалото нямам мнение. А иначе по въпроса, защо не съм се обосновал, че статията е глупост... ами как да не е глупост. Виж само начина, по-който е написана. Въпреки, че е толкова кратка едвам издържах да я прочета. Този г-н Пол Хокман казва някакви теории, които съм сигурен, че и той самия не си вярва да се случат. Не че не е възможно това да се случи, ама някак си ей така от нищото да го казваш, при условие, че виждаш кой е номер 1. Абе стоят като подарени тия думи - не на мястото си... Поздрави! Цитирай
tonygti Публикувано Юли 2, 2011 Публикувано Юли 2, 2011 Е не, това да сравняваш певци и музикални групи (хора) с големи компании е меко казано не сериозно. Ми той и създателя Мерцедес е умрял преди един век, ама автомобила Мерцедес си е номер 1 нали? Същото мога да кажа и за създателя на Ферари, и Coca Cola, която вече 125 години е номер едно напитка по света и като гледам няма изгледи да не е така и следващите поне 100 години. Други компании не ми се изброяват, всеки ги знае. Разбира се, имало е и падения на велики компании, но те са 1 на 100. Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 3, 2011 Публикувано Юли 3, 2011 Тони, пак се изказваш неподготвен. 1/100? Да,да... с моите скромни познания, мога да ти изредя купища компании, които са били на върха и паднали в забрава. Ферари отдавна щяха да са забравена марка, ако не ги беше докопал ФИАТ. Същото важи за Ламборгини и Ауди зад тях. Бугати са били и винаги ще останат елитна марка, но десетки години са тънали в забрава(е, с няколко неуспешни опита за възраждане). Мога да ти изредя още камара имена(все на авто-фирми, тях знам най-добре), които са били в абсолютния елит но са изчезнали или са "спасени" от други фирми: Rolls - Royce; Bentley; Cord; Hispano - Suiza; Spyker; TVR; Lotus; Facel Vega; Daimler; Issotta - Fraschini; MG; Maibach...да изреждам ли още? П.П. От модния свят, стига само да спомена Гучи и Луи Вютон, както и повечето швейцарски часовникарски марки - ти си направи извода. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.