Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос

Публикувано

Днес моята приятелка си взе iPhone4 от глобул.Аз имам същия.Взех да го настройвам и забелязах че като влезна в менюто с настройките там цветовете се разминават с моя.На моя са по ярки докато при нейния по зеленикави.Увеличих на макс яркостта и на 2-та телефона същото...Помислих че е от протектора отлепих го но видимо контраста се разминава на 2-та телефона.От къде може да идва тази разлика?Като видях как е при нея се сетих за 3Г има 1 приятел с него така ни се разминават но 4-ката се пак е ретина 3Г-то е доста стар модел вече.Не мисля че е нормално едни и същи модели телефони да има се разминават контрастите на цветовете на дисплея...

12 отговора на този въпрос

Recommended Posts

• 0
Публикувано

Дай шот да видим де?!

• 0
Публикувано

По-скоро снимка :р

• 0
Публикувано

Щом е такова желанието ти ;)

• 0
Публикувано

Нормално или не, разминават се. Това съм го забелязал и при моя 3G и на мой приятел. Моят е по светъл (бяло-синкаво), а на приятеля ми жълтенее. Ако не сложиш двата телефона един до друг и си ползваш телефона не можеш да кажеш, че се различават по нещо.

• 0
Публикувано

Понякога се получава и при определени протектори.

• 0
Публикувано

shikera, жълтеене/зеленеене обикновенно се получава от незасъхналото добре топло лепило м/у тачскрийна и LCD-то. Проблемът е известен на епъл(имаше доста такива случаи в началото) и ако петната не изчезнат до месец - спокойно може да предявите претенция за смяна на телефона в глобул. Ако там имате проблем по въпроса - пишете мейл до съпорта на епъл(подавате серийния номер на уреда и описвате проблема) и всичко ще се реши лесно.

• 0
Публикувано (редактирано)

Въпрос на калибрация..Моят има по- топла гама в сравнение с други и на мен определено повече ми харесва. Имам познати на които екранът им синее поставен до моя, на други червенее, при мен имам лек жълт отенък, но това за мен е прекрасна калибрация. Както знаем идеално калибрираният дисплей трябва да има бяло, доближаващо се до лист хартия на дневна светлина, а той никога не синее или червенее на такава, а именно има леко жълт отенък или с други думи около 6500 градуса цветова темперетура.

Редактирано от mirage
  • 0
Публикувано

Драги, 6500 е средната цифра при калибрация на лцд, но клони към синеене. Цветната температура на снежно бялото е 5600 - поинтересувай се.

П.П. Не, не е въпрос на калибрация, а на признат от производителя възможен козметичен дефект, който не е причинен от калибриране - прочети ми предния пост.

• 0
Публикувано

В по- горния си пост ти говориш за проблема с жълтите петна по екрана от незасъхналото лепило, а аз ти говоря за баланс на бялото. Никъде не видях запитващия в първия пост да отбелязва нещо за петна- ставаше въпрос относно гамата на екрана и разликата в сравнение с другия iphone. Затова и си позволих да изкажа мнението тносно гамата, а не относно преблема с жълтите петна от незасъхнало лепило.

Колкото до цветовата температура- добре, 5600, мисълта ми беше друга така или иначе, няма нужда от сарказми.(подчертал съм къде са точно)

• 0
Публикувано

Петна няма.Като цяло цветовете са по-бледи.Затова пуснах темата за да разбера имат ли си ги тия дефекти iPhonе.Ще посетя Германос...

• 0
Публикувано

Ами , мрънкай пък дано върже.

Мираж, прав си - извинявам се.

• 0
Публикувано

Ааа, тука се скарахме - НЕ ЦИТИРАЙ ПОСЛЕДНО МНЕНИЕ!!!

Няма проблем, аз също реагирах остро- и ти ме извини!

Всичко е наред! :)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...