Melir Публикувано Септември 19, 2011 Публикувано Септември 19, 2011 Здравейте приятели, пиша ви с надеждата отново да ми помогнете. Става въпрос за един лаптоп (IBM ThinkPad t42) който днес преинсталирах с ХР, но без да искам съм сложил ХР-то в папка D, разрових се из нета и ми препоръчаха някаква програма която "уж" разменяла буквите и от там стана мазалото, сега компа не иска да се влючи нито да буутне от флашка, излиза само този надпис: NTLDR is missing. При опит да буутна ХР-то от флашка излиза този надпис: Try (hd0,0) : FAT16 : No GRLDR Try (hd0,1) : non-MS : skip Try (hd0,2) : invalid or null Try (hd0,3) : invalid or null Try (hd1,0) : NTFS5 : No GRLDR Try (hd1,1) : Extended : Try (hd1,2) : invalid or null Try (hd1,3) : invalid or null Try (hd1,4) : NTFS5 : No GRLDR Try (fd0) : invalid or null Cannot find GRLDR. През диск няма как да буутна понеже не работи сидиром-а, надявам се да помогнете , благодаря предварително. Цитирай
bgdn Публикувано Септември 19, 2011 Публикувано Септември 19, 2011 Пробвай с USB бутваща флашка. Но това е да си спасиш файловете. Чака те преинсталация. Цитирай
Melir Публикувано Септември 19, 2011 Автор Публикувано Септември 19, 2011 Не ме притеснява преинсталацията, нито загуба на файлове, просто компютъра не се включва, а с буутваща флашка ви казах какво ми изписва. Цитирай
MacIlian Публикувано Септември 19, 2011 Публикувано Септември 19, 2011 (редактирано) Предполагам си имал предвид дял D, а не папка с име D, която се намира на дял C. Най-вероятно те очаква преинсталация както колегата преди мен ти е писал. Намери в нета това "Hiren's BootCD" от тук стъпка по стъпка, картинка по картинка правиш флашката бутъбъл. Бутваш от флашката и стартираш "Mini Windows Xp", това ще ти даде достъп до всички дялове на хард диска, може да опиташ да копираш липсващия NTLDR в съответния дял и е много вероятно дограмата за запали, ако не копирай си ценната за теб информация на външен носител и си преинсталирай всичко отново на чисто. За да ти бутне дограмата, трябва съответния дял където е, да е активен, със почти всеки партишън мениджър можеш да го направиш. аз ползвам Hiren's BootCD v10.6 и Acronis Disk Director-a който е в диска. PS> от тук може да видиш доста подробно как да си направиш бутъбъл инсталационна флашка. Редактирано Септември 19, 2011 от MacIlian 1 Цитирай
Melir Публикувано Септември 19, 2011 Автор Публикувано Септември 19, 2011 (редактирано) Сърдечни благодарности момчета, явно флашката която съм пробвал не е била буутваща, проблема е решен отново благодаря Редактирано Септември 20, 2011 от Melir Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.