johnnybravo Публикувано Май 31, 2021 Публикувано Май 31, 2021 Ще пусна части от няколко лайфа, които излъчихме от борда на нашата плаваща таверна, в които доста се забавлявахме и хапването беше на ниво. Това реално е на-слабата вечер, но предната бяхме прекалили със свински ребра и агнешки котлетчета, които ще изровя по-късно от архивите. 5 Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 8, 2022 Публикувано Февруари 8, 2022 Поредна жертва на каяка! Това добиче беше една непредвидена изненада в средата на нищото. Пътувайки към Пелопонес, видях на навигацията, че до един от островите им много голям риф, който реших да преслушам. Имаше дълбочини от 36м до 65м. в продължение на 3км, като от всички страни беше заобиколен от дъбочини по 150м-180м. Спряхме катамарана и пуснахме каяка. След по-малко от 30 мин. ме натресе тази рибка и оправи настроението на всички. Точно преди заминаването за Гърция, един приятел ми подари един нож, който прилича повече на мачете. Този нож реже големите риби по-лесно отколкото обикновените ножове режат хляб. На лодката повечето неща се правиха на Sous Vide или на тиган, но всичко ставаше уникално вкусно. С тази риба решихме да направим лек експеримент, който се оказа доста добро решение, което може да се приложи на всякакви други риби. Първо поръсвам филетата със сол и пипер, след което ги заливам със зехтин и слагам в сух тиган, но слагам и един капак върху тигана, да се получи конвекция и дебелите филета да се сготвят по-добре. След обръщането на филетата, приготвям бучка масло, малко мащерка, настъргвам лентички от цитруси, като в този случай използвах лимон, лайм и портокал, също така поръсвам и с малко розов пипер. 30 секунди, преди да сваля от котлона, слагам маслото и мащерката, обръщам филетата, да може да поемат и от двете страни и поръсвам с розовият пипер и цитрусите, след което махам от котлона и отново слагам капака, като оставям да се смесят ароматите. Ето и едно видео от тази битка. 9 Цитирай
skpavlov Публикувано Юли 12, 2022 Публикувано Юли 12, 2022 Рецепта за марината с инжектиране на пържоли за скара да помогнете😀 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.