Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос

Публикувано (редактирано)

Днес реших да регистрирам една дебитна карта по която имах 10 лв за да си изтегля приложение от AppStore, което беше към 4 евро и всичко мина без проблем. Малко по-късно си инсталирах играта MetalStorm като свалих безплатно от App-то и в последствие се оказа, че за да си взимам определени оръжия,самолети и тнт трябва да плащам по 0,79 евро за 20 монети/coins примерно...и реших да до изхарча каквото имам по картата като тази процедура я извърших директно през играта като ми поиска ID-то за AppStore и така направих поне 8 покупки по 0,79 евро, но започна дами става странно как така имам толкова пари по картата и реших, че все пак имам още наличност и отидох да банкомата да проверя, но вътре имаше само 2 лв. проведох пак същата процедура купих си още кредити пак проверих и по картата все още имаше 2 лв.

Очевидно мога така да продължавам да си купувам кредити и монети, но въпроса ми е ЗАЩО и как така ????? Очевидно няма как да ги кредитират тези пари при условия, че картата ми по никакъв начин не може да се ползва като кредитна, а само като дебитна :|

В Purchase History на Itunes е отчетено всичко като пише, че съм платил 8 евро за тези "монети", което е невъзможно :biggrin: :biggrin:

Извинявам се ако въпросът ми не е за този раздел!

Редактирано от BSM

16 отговора на този въпрос

Recommended Posts

• 0
Публикувано

Покупките се осчетоводяват не на момента а по-късно понякока ден или два по-късно. Сега при опит от Епъл да осчетоводят операцията няма да има пари и акаунта ти ще бъде блокиран и за да го оправиш ще трябва да вкараш пари по картата и те ще бъдат изтеглени веднага. При някои кредитни карти пък се позволява надвишаване на лимита - тогава проблеми с акаунта няма да имаш но наличноста по картата ще е със знак минус и банката може да наложи допълнителни такси за надхвърляне на лимита

• 0
Публикувано

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

За първи път някой не ми осчетоводява транзакцията на момента :biggrin: не съм очаквал подобно нещо, но явно ще се наложи да преведа пари и дано след това ми оправят акаунта....

Благодаря :smile:

• 0
Публикувано

И аз да попитам нещо... Купих си приложение, което струва 0,79€, а ми изтеглиха 5,47 лева от картата! Дефакто приложението почти 1,60 и почти 4 лева транзакции. Това с карта на "DSK VISA ELEKTRON". Въпроса ми е: какви карти използвате да купувате и колко такси Ви взимат?

• 0
Публикувано

Интересно, на мен винаги са ми дърпали сумата, която е посочена.

iCard, кредитна.

Ако не си се заблудил нещо, това е.....гавра!

• 0
Публикувано

Няма как да се заблудя. Изтеглих си пари от картата и оставих 5 лева точно. Купих приложението-всичко ок. Реших да купя още 1 за 0,79€ и хоп неще. Преведоха ми заплата и днес направих справка, от която излиза, че освен 5-те лева от новата сума изчезнаха още 0,47 лв.

• 0
Публикувано

Питай в банката какви са таксите за плащане на пос терминал. При моята нямам такава, но някой банки взимат доста солени.

• 0
Публикувано

Значи, имам сметка в ОББ, с която исках две дебитни карти.

Едната дадох на балдъзата в щатите, другата...няма значение.

Та, понеже постоянно я карам да ми поръчва и праща разни неща, след като за онлайн превод ме ръснаха 70 лв., най-накрая реших да вкарвам в тази сметка кешовица и тя да си тегли от картата, която и дадох.

Условие на банката: 5 лв. на транзакция +1% от теглената сума.

Може и да си в този филм...

• 0
Публикувано

Ще питам, мисълта ми беше, ако тук някой има такава карта и е купувал с нея да сподели.

• 0
Публикувано

И аз да попитам нещо... Купих си приложение, което струва 0,79€, а ми изтеглиха 5,47 лева ......

Плащал съм с кредитни карти Visa и MasterCard на ПИБ и никога не са ме таксували повече от посочената сума. По принцип всики такси и комисионни при плащане в интернет или в магазините трябва да са за сметка на търговеца. Прочети си внимателно условията на договора и питай в банката.

• 0
Публикувано

ползвал съм виза електрон точно на ДСК и никога е нямало проблеми

• 0
Публикувано

Значи, имам сметка в ОББ, с която исках две дебитни карти.

Едната дадох на балдъзата в щатите, другата...няма значение.

Та, понеже постоянно я карам да ми поръчва и праща разни неща, след като за онлайн превод ме ръснаха 70 лв., най-накрая реших да вкарвам в тази сметка кешовица и тя да си тегли от картата, която и дадох.

Условие на банката: 5 лв. на транзакция +1% от теглената сума.

Може и да си в този филм...

А,ако плаща директно с нея е 0,05%!

• 0
Публикувано

Днес извадих извлечение по сметка и там излезе, че 3,92 ми взимат при покупката незнайно защо и при посръпване на пари още 1,55!!!

• 0
Публикувано (редактирано)

Днес извадих извлечение по сметка и там излезе, че 3,92 ми взимат при покупката незнайно защо и при посръпване на пари още 1,55!!!

С ДСК Виза Електрон съм плащал но нямам подобни проблеми като изключим споменатия в началото на темата дължа им 20 лв. точно за колкото си купих кредити и оръжия хахахахаха което ми напомня че е време да си отблокирам акаунта :biggrin:

ползвал съм виза електрон точно на ДСК и никога е нямало проблеми

съгласен

Редактирано от BSM
  • 0
Публикувано

Проблема се повтори отново, само че този път вместо 3.92 ми взе 3.89 лева за транзакция. Питах в банката от там ми казват, че "не може да бъде".

• 0
Публикувано

Още един цитат на последно мнение и ще те лиша от постване за месец!

В ДСК понякога въобще не знаят какво става около тях ... нищо ново

• 0
Публикувано

След време когато вкарате пари по сметката,apple автоматично щеси ги вземат :)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...