Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Ок.

А има ли значение че е MC572LL/A

Публикувано

Не мисля, че е от значение, поне аз не съм срещал някъде да е писано за даден модел да се различава от останалите. Ако някой е виждал да е писано за проблеми, нека да сподели. Като го чекна в google ми излизат само Shopping results, така че давай смело :)

Публикувано

Тенкюpost-217-0-72756900-1320832889.gif

Публикувано

Ако се окаже, че е проблемна, ще те компенсирам с едно Apple TV 2 от моята колекция :)

Публикувано

Колекция?!?

Брат, ти да нямаш десетина :tooth:

Аз едно за сега нямам идея как ще ползвам, ти...

Сега се оглеждам за друго, ама ще си пиша в темата :)

Публикувано

Пешо е бръкнал в змиярника май и почва да купува от всичко... хахаха

Гледай сега, няма да се успокоиш преди да вземеш капсулата и поне една АТВ2, казвам ти го от опит... После някак си всичко си идва на мястото :)

Публикувано

Някои може ли да ми каже къде е mobile папката на Apple TV?

Публикувано

/private/var/mobile

Публикувано

Имам разни проблеми и по-скоро не са от Епъл ТВ-то, а от мрежата или рутера.

Рутерът е linksys wrt320n със стоков ром, на mixed (bgn) съм, останалите неща - auto; с wpa2/wep security. Намира се на 1ви ет., на 2ри ет. е мак-а (mbp) от който стриймвам на apple tv 2 пак на 2 ет. (в същата стая). Първо, самото стриймване как работи? Мак - рутер - епъл тв или мак - епъл тв?

И сега по-точно проблемите.. Първият е, че доста често напоследък почва много да ми buffer-ира. 720п 1гб файл (tv show) през няколко минути ми буферира, а понякога дори и спира и казва, че не може да осъществи връзка. Ползвам atv flash, media player-a към него. Мак-а е с последния Lion. Как е най-добре да си share-на папките? С какъв сървър - вградения или някой друг?

Най-интересното е, че когато пусна един и същ файл през air video (програма за ios идваща със сървър, който се инсталира на мак) всичко върви идеално. Т.е. правя следното пускам си филма на айпада/телефона и оттам с airplay го пускам на ТВ-то. В този случай няма никакво буфериране по време на филма..

Някакви съвети как е най-добре да си изградим мрежата биха били доста полезни смятам не само за мен :smile:

Дали да махна security-то и да мина изцяло на мак-филтриране? В момента ползвам afp sharing-a на lion-a.

Публикувано (редактирано)

Направи си един ФТП сървър на компа и шерни папката в която си държиш филмите или сериалите.

После го добавяш в апъл тв-то като фтп сървър.

Ще цитирам един коментар "

The answer is in the question

FTP stands for "File Transfer Protocol" which is a protocol specifically written to transfer files.

SMB stands for "Server Message Block" which is protocol written to do a number of tasks, like broadcasting share information as well as transfer files.

Предполагам, че афп-то не е по различно от смб-то. :smile:

5b4_spd_1.jpg

Редактирано от eek
Публикувано

За да използва FTP, ще се наложи да гледа през XBMC. Media Player на aTV Flash поддържа само SMB и AFP. Ако се мине на вариант XBMC, тогава може да се използва и този метод: XBMC & Mac OS X Lion

Публикувано

Именно това ми е резервния вариант. Обаче xbmc не ми допада. atv flash е с доста по епъл дизайн и файловете се пускат директно от началния екран. Дали все пак разковничето не се крие в настройки на рутера? Защото в началото като сложих атв флаш всичко вървеше супер, сега напоследък почнаха проблемите. Или пък просто да се хвърлям на един airport extreme.. ?

Публикувано

Днес пристигна мъника :smile:

Накрайника на кабела му е с две плоски, US

Вашите ако и те са такива, с адаптер към нашите контакти ли ги ползвате или трябва трансформатор?

Страх ме е да не гръмне :tooth:

Публикувано

Вземи си някакъв обикновен преходник аз съм с един от 1 лв.

3 седмици вече ползвам тв то бе проблеми.

Сега ти трябва само микро юсб кабел сизън паса и го мятай :smile:

Публикувано

Сизън пас друг път, с Win съм :(

Намерих микро USB, ама за да ми изпише коя версия е, сигурно ще му трябва ток...

Днес ще си играя в къщи и ще ви досаждам :tooth:

Публикувано

Закачаш го към тв и гледаш коя версия е. Има сеасон пас за уиндоус . Аз съм с 7ца пуснах сеасона направи си директно къстъма без да му задавам кое да сваля после даваш тои да си направи всичко сам и след 10 мин може да го флашваш.

Ето ти линк

Seas0nPass for Windows

Публикувано

4.3 OS Build version (8F455)

Apple TV Software 4.3 (2557)

Ай сега...със Сизън ли да го мятам?

пп.ааа, разбрах, мятам го :tooth:

Публикувано

Пускаш сизън паса даваш му да си направи къстъм и после да си го сложи само :)

след това инсталирас аТВ флаш

и дерзаеш

Публикувано

Не иска да влиза в ДФУ гадината :swear:

Я, влезна ама нищо...

Публикувано

С 300 зора и при мен едва влезе, когато го джейлвах. Странно, но в инструкциите пишеше да не се закача със захранващия кабел. Е точно това направих и взе че влезе в DFU.

Публикувано

При мен от първи път,без зхранващ кабел!

Публикувано

Без кабел...от раз...иии 3194 :get-crazy:

пп. няма ли чалъм за джейл на 4.3 без рестор?

След малко ще полети към стената...

Публикувано

Е,при мен беше преди да излезе 4.4.2!Незнам дали ще се получи при теб?!4.4.2.,тетъред джейл,без XBMC засега;)Air video ще ти го замества,докато излезе качествен джейл;)За филмите имам предвид!

Публикувано

Пешо пробвай с тини ъмбрелата. И при мен стана трудно.

Публикувано

Е като нямам SHSH, защо да пробвам?

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...