denis11 Публикувано Декември 14, 2011 Публикувано Декември 14, 2011 Здравейте, днес е най-нещастният ми ден, моят iPhone 4s ( на няма и 2 месеца) благополучно днес цопна в тоалетната. Направо ми се Не знам дали е голям плюс, но беше с коженият калъф. Все пак, реагирах светкавично и iPhone - а е бил във водата за не повече от 2-3 секунди ( да не кажа дори, че го извадих на секундата). Така бързо не съм реагирала през живота си. Веднага като го извадих от калъфа, видях, че има вода само в горната част на телефона. Веднага го подсуших хубаво с кърпа и го оставих в близост до парното. В началото преди да го оставя да съхне, си работеше нормално, но след около час го погледнах и дисплея примигна 2-3 пъти и изгасна само дисплея. Имаше звук и дори програмата сири напосоки съм включила и се чуваше само говора. Опитах се да го изключа, но не стана. Погледнах разни форуми в нета пише да се остави да изсъхне 24 часа. Някои пишат в кутия с ориз да се постави??? Знам, че ориза поема влага, но ми е странно това. Моля, помагайте с идеи какво друго мога да направя. Някои ще каже в сервиз да го занеса. И аз това си помислих първо, но ми предстои да си идвам в България след 1 седмица ( м/у другото живея в чужбина) и няма време тук да го нося. Със сигурност остава чакането и моленето да изсъхне и дай боже да проработи Благодаря предварително на всички отзовали се да пишат. Поздрави
alex.7777 Публикувано Декември 14, 2011 Публикувано Декември 14, 2011 Денис, изключи го веднага, че ще стане още по-голяма беля!
Lyudmil Публикувано Декември 14, 2011 Публикувано Декември 14, 2011 Точно така, изключваш го и чакаш около 24 часа да изсъхне хубаво и чак тогава го включваш! Не избързвай, че може никога да не запали!
Alxx® Публикувано Декември 14, 2011 Публикувано Декември 14, 2011 В началото преди да го оставя да съхне, си работеше нормално, но след около час го погледнах и дисплея примигна 2-3 пъти и изгасна само дисплея. Да не те плаша, но се примири с мисълта: R.I.P
ViolinRa Публикувано Декември 14, 2011 Публикувано Декември 14, 2011 Това с ориза и аз съм го чувал. Нищо не ти пречи да пробваш... --- I am here: http://maps.google.com/maps?ll=42.678025,23.365261
denis11 Публикувано Декември 14, 2011 Автор Публикувано Декември 14, 2011 Благодаря ви за бързите отговори. Опитах се да го изключа 2-3 пъти, но както казах, дисплея премигва и до като го изключа, дисплея гасне. Сега направих нов опит, но пак същото :-( не смея да го пипам повече. Кажете да пробвам ли до като успея да го изключа или да не го пипам повече до утре? Аllx@ прости за невежеството ми, но уточни какво точно имаш предвид с Р.И.П??? П. С Като цяло започвам да се примирявам с мисълта за нов телефон ( ужас ), а този тепърва ще се изплаща. Това с ориза и аз съм го чувал. Нищо не ти пречи да пробваш... --- I am here: http://maps.google.c...78025,23.365261 Мда, вече го направих, колкото и странно да е. Човек в отчаянието си опитва всичко. Направо сън не ме лови......
Lyudmil Публикувано Декември 14, 2011 Публикувано Декември 14, 2011 Остави го така и повече не го пипай до утре вечерта! Ако има някаква надежда, тя е в цялостното изсъхване на телефона, но за целта трябва търпение! Ако вътре не е изгоряло нещо, телефона би трябвало да работи след 24h! PS. R.I,P - rest in peace (почивай в мир)
denis11 Публикувано Декември 15, 2011 Автор Публикувано Декември 15, 2011 Людмил, благодаря ти още веднъж. Оставила съм го и само мога да се надявам. Ще пиша веднага, какъв е резултатът след 24 часа.
Alxx® Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 (редактирано) Вместо да се тръшкаш, прежали някакви пари и го занеси на професионално почистване в сервиз. Веднъж започне ли корозията по конектори и чипове - спиране няма, даже и да изсъхне. Ако не се почисти добре и обработи с препарат срещу корозия, може и да тръгне, но няма да изкара дълго. П.П. Така и така си се простила с гаранцията - намери някой сръчен около теб, да му свали батерията докато не го занесеш на почистване. Така ще увеличиш шансовете да оживее, макар и с малко. Редактирано Декември 15, 2011 от Alxx®
denis11 Публикувано Декември 15, 2011 Автор Публикувано Декември 15, 2011 Благодаря ти Алекс, но въпроса не е в парите за момента. Тук ако го занеса, ще го задържат минимум 5 работни дни, а както казах пътувам след 1 седмица за България. Много са тегави в сервизното обслужване тук. Все пак, да не говоря на изуст, още утре ще отида и ще питам. Късно ли ще е ако го занеса в някой сервиз в София ? Но и в кой сервиз е въпроса.
Alxx® Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 Важното е да свалиш батерията, ако можеш и да не го палиш/ползваш изобщо! Сервизът е тук:Сервиз
denis11 Публикувано Декември 15, 2011 Автор Публикувано Декември 15, 2011 (редактирано) Людмил, не виждам как ще стане това с батерията, трябват ми насоки за свалянето и. И да си призная, надали ще се удържа да не пробвам след 24 ч. дали телефона ще проработи. Мерси за координатите на сервиза. Гоце Костадинов, благодаря ти за песимизма, но има работещи Айфони след удавяне. Не казвам, че и моят ще е от тях, но човек никога не знае......стига добре да съм разбрала написаното от теб, което е половин разбираемо! П.П Все пак се справям добре с техниката ( като изключим падането на телефона в тоалетната) и мисля, че най-сръчният човек около мен, съм самата аз. Редактирано Декември 15, 2011 от denis11
techo91 Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 За разглобяването в youtube има доста клипове с това как да го разглобиш. Ако напишеш "disassemble iphone 4" ще видиш резултати като този.
The Shaman Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 Ако не се лъжа, имаше още един тоалетен телефон. По темата за ориза сме говорили и преди и върши работа. Това трябва да стане обаче, веднага след цопването. Давай както ти каза Алекс и стискай палци.
denis11 Публикувано Декември 15, 2011 Автор Публикувано Декември 15, 2011 Прочетох я тази тема и както казваш, стискам палци. Сложих го в ориза по-късно, може би 2-3 часа след цопването. Ще чакам, но опитвам да не се надявам :-(
Anthony Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 Големия ти проблем ще дойде от това, че не може да се изключи, а тази стъпка е първа и най-важна при намокряне, защото шансът да се повредят важни елементи е огромен. Трябваше да го изключиш на секундата. В момента съм песимист за оправянето му, но ти пожелавам успех.
The Shaman Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 Тони е прав макар да има изключения. Веднъж аз изпуснах едно смотано Сони в кенефа, но бях толкова фиркан, че после го разглобих и му измих частите със сапун на мивката После си играх с него докато се самоизключи. Два дни върху парното и беше шест, докато не го продадох 1
Lyudmil Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 Хах тва нищо не е Шамане, слушай сега моята история: На времето пак като тебе се прибрах фиркан и понеже ме бяха уляли с вино метнах суичера, с който бях в пералнята без да се замислям, че чисто новата ми Нокиа N80 (тогава тоно беше излязла) се намира във вътрешния джоб. Естествено на сутринта пералнята вече беше свършила своето, а и аз така или иначе не подозирах нищо. Естествено след като станах , почнах да търся телефона, естествено го набрах и още по-естествено даваше, че е изключен и се бях примирил, че съм го затрил някъде да се е*а у пияницата. За мое учудване след 2 дни си извадих изпрания суичер от шкафа и като го облякох усетих нещо тежко във вътрешния джоб и О!Чудо телефона ми се намери. До тука добре обаче батерията се беше издула до такава степен, че капачето беше паднало! Под стъклото имаше влага. Реших преди да го изхвърля, да пробвам да го почистя. Разглобих го, почистих го изцяло, сглобих го, сложих нова батерия, задържах power бутона и О!Още по-голямо чудо, телефона се включи от раз и до ден днешен работи! Така, че винаги има надежда! 3
mikele90 Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 Като цопна в тоалета само вода ли имаше.....)))
The Shaman Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 Аз лично, точно се бях изпикал Държах калъфа със зъбите през това време, но го изпуснах да се е..а пияната глава. 5
SpAwN Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 (редактирано) Като цопна в тоалета само вода ли имаше.....))) Е това е глупав коментар и не е за обсъждане тук. Иначе аз едно време бях правил експерименти на убия с вода един Сони Ериксон "нещо си 100" ( не помня точния модел). Това зверче нЕмаше умиргане- под вода, във фризера- нищо не го поклащаше, само го разглобявах да изсъхне и си палеше от раз. Но днешните технологий..имат малко повече транзистори))) Редактирано Декември 15, 2011 от SpAwN
kawabiker Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 (редактирано) Стар виц, но малко нагласен към темата : Ср@ а ? Не бе айфона ми потъна Редактирано Декември 15, 2011 от kawabiker 4
denis11 Публикувано Декември 15, 2011 Автор Публикувано Декември 15, 2011 Антъни, толкова изневиделица стана всичко, че в този момент изобщо спрях да мисля какво е най-удачно. Гледам да не се връщам назад, защото станалото, станало. микеле90, ти направо ме разби с този въпрос :-) е не мога да не ти отговоря. Абсолютно чиста си беше тоалетната :-) Повече телефон в задния джоб няма да слагам, при свалянето на дънките съответно това се получи, падна от задния джоб. Колко ли пъти се заричам да не го правя, един път му се размина, но вторият път, не. The Shaman - телефона сигурно за това е проработил, защото си свършил работата в тоалетната първо SpAwN - може и да е глупав коментар, но поне ме накара да се засмея, както и ме развеселиха историите на Людмил и на The Shaman. Остана още малко чакане, но ще включа телефона сутринта. Ще пиша дали е издал багажа. Стискайте палци. Между другото днес звънях в два сервиза, в единия дават гаранция 80% - 90% за оправяне на удавени телефони ( не конкретно за моя, а като цяло) В този ред на мисли, тези да не са богове, че дават такава гаранция. Сигурно 90% процента от хората с този проблем, попадат в 10-те % на неоправени телефони.
rumboni Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 ееее ти си удавил Сири бе човек Дори и да запали телефона едва ли ще ти проговори повече
denis11 Публикувано Декември 15, 2011 Автор Публикувано Декември 15, 2011 rumboni - явно ми е много сърдит, за да ми проговори :-) Просто ще бъде чудо ако проговори отново
Recommended Posts