Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

iphone-4s-logo-e1317824989596.jpg

Отслабващата икономика и по-ниските цени на конкурентните смартфони са причина за намаляващите продажби на iPhone в Европа, показват данни на компанията за пазарни проучвания Kantar.

Премиерата на iPhone 4S е довела до ръст на пазарния дял на смартфона на Apple в Англия, Австралия и Щатите, но потребителите на континента са се оказалипо-загрижени за собствения си бюджет, отколкото за новото устройство, предаде Ройтерс, цитирана от Mobile Bulgaria.

За 12 седмици, приключили в края на ноември, пазарният дял на iPhone в Щатите се е увеличил до 36% от 25% преди година, а в Англия е нараснал от 21% до 31%. Във Франция обаче е намалял от 29% до 20%, а в Германия от 27% до 22%. Подобен е спадът и в Италия и Испания.

Обяснението на анализаторите е свързано с икономическата обстановка и мерките за справяне с кризата, които прилагат различните правителства. Те включват съкращения в бюджетните разходи и закриване на работни места, а и вниманието, което потребителите започват да обръщат на цената, е много по-голямо.

В същото време пазарният дял на Android на различните европейски пазари се движи между 46% и 61%. В Германия делът на платформата е 61%, а там най-продаваният смартфон за периода от 12 седмици е Samsung Galaxy S II.

it.dir.bg

Сигурно защото не са впечатлени , всеки 2ри в България е с Iphone

Публикувано

Американците си харесват тяхното.

Все пак андройд има и на много по-евтини телефони, който най-вероятно получаваш безплатно при сключване на договор.

Относно коментара :

Да ти кажа честно тука за месец и половина видях един единствен 4с и то на чужденец.

Може би този процент ще се вдигне когато излезе джейла, защото незнайно защо хората решават, че като хвърлят толкова пари за телефон и не трябва да дават пари за друго, въпреки, че понякога една хубава програма ти излиза много по-евтино от сейрджиското кафенце рано сутрин

Публикувано

А пък аз да ти кажа, че около мен 10 мовека са с 4s и се канят да ги сменят с андроид само защото няма jail. Не че не си купувам приложенията но единственото заради което джейлвам е LockCalendar и не мога без него така че и аз мисля за смяна към Андроид

Публикувано

На мен единствено ми трябва джейл заради iBlacklist от сидията . Даже оттам съм си я закупил , не съм я теглил кракната . Не знам защо не я пускат в appstope :( .

Публикувано
Сигурно защото не са впечатлени , всеки 2ри в България е с Iphone

Ние понеже сме най-големия пазар за смартфони, та влизаме във всички класации и големите производители се бутат първо в БГ да си пуснат нововъведения.

Всеки втори може да е с Айфон, но само около теб, колега.

Да не говорим, че става дума за прословутия 4S, бъкан с проблеми и простотии.

Около мен (понеже ти споменаваш статистиката около теб, та и аз да спомена) всеки втори се отказа за сега от покупката на 4S и този лагер се раздели на две: едните останаха на 4-ки (аз също), а другата част махнаха изобщо Айфон и минаха кой на Андроид, кой на Блекбери, кой на Нокия с новите модели...

Разочарованието от Айфон 4S е огромно и колкото да се пънат да замазват факта от компанията и фанатичните фенове, факт е, че извън САЩ потребителите мислят с главите си, а не са лумпенизирани да купуват всеки нов продукт с ябълка на челото.

Да не говорим, че темповете на невъзможност на оправяне на бъгове и все по-яловите откъм решения ъпдейти карат много хора масово да се замислят какво ли става аджеба с перфектно работещата и смазана машина, наречена Apple и започна ли залеза на същата след смъртта на човека, който всички безсрайно много уважаваме и обичаме...

Това са риторични въпроси...

Просто въпроси.

Публикувано

Попринцип е така , аз съжалявам че си взех 4С и махнах 4ката , понеже разликата има , но не си заслужаваше разликата в парите , а и джейл кой знае още колко време ще чакаме :(

Публикувано

Само лично мнение(без статистика). След като си взех 4s и си поиграх, го подарявам на жена си да му се радва. Беше ясно, че разликите с четворката са минимални, ама пусти мераци..... Иначе още преди година бях писал на сайта на ябълката, че не могат да плуват като митничар и само да събират пари от всичко свързано с техните продукти. Това, както и бозата около джейла и вече множеството нови версии на процесор и операционна система (сега чакаме и трети чип) довежда до все по големият отлив на поддръжници. Въпреки че оставам с четворката (Страхотно устройство с много предназначения, но алчна компания...), не е далеч момента, когато Андроид или Блекбъри ще ме прикоткат!

Публикувано

Че те Блекбъри са пред фалит. А за Андроид да не би да излиза ъпдейт често?

А и да излезе, може точно твоето устройство да не го огрее и тн....

В интерес на истината, моя 4s засега няма никой от коментираните проблеми и съм доволен.

Приложенията съм си ги накупил и джейл не ми липсва, тъй че ...;)

Публикувано

Аз също не разбирам, защо всеки път се зачеква темата за джейл.

Публикувано

Чак пък да не разбираш, 80% от хората чакат именно джейл за да си ползват телефоните на максимум

Публикувано

Сега лъжец ли ме наричаш?

Аз съм без джейл почти година и не усещам липсата му. Всичко си купувам, включително и скъпи приложения. За момента усещам само полза от това че го няма :)

Правя си ъпдейти през Wi-Fi, връщам си бекъпи и т.н.

edit: Предполагам, си наясно, че не си правя джейл, защото не искам, а не защото не мога ;)

Публикувано

Подкрепям колегата (лъжец - това в кръга на шегата :tooth: ) johnnybravo. Аз съм без джейл от по-малко време, но и на мен не ми липсва. Важните неща телефона си ги има, а каквото няма почти всичко може да се купи и то на съвсем приемливи цени. :)

Публикувано

Всички сме наясно, че джейла е много голям ъпгрейд за телефона.

Всеки си го ползва кой, какро му е удобно, но да не си купувате телефони заради 1-2 приложения е малко глупаво освен ако те не са някакви от много голямо значение, каквито до сега не съм срещал.

Проблема на яйфона е, че е скъп. Имаше много голям бум когато излезе 2г, 3гс, 4ката, но нещата започват да заприличат малко като на пс пазар. Гледа се кой ще изкара по-бърз процесор, повече памет, по голяма видео ускорите без всички ние да имаме нужда от това.

Дори и с 4ката ти може да ползваш всичко което е за 4с, защото за момента пазара не предлага нещо за което си струва да използваш предимствата на 4с.

В най-скоро време апъл ще започнат да губят позиции на мобилния пазар, защото ще не могат вечно да измислят някакви иновации

И тогава само тези, които държат на марката ще останат с айфон

Публикувано

Писал съм за ъпдейтите, другото е живот на батерията, стабилност и всичките паранои, които ме гонят за простотиите от Cydia. Телефонът и компютъра ми съдържат данни, които няма да ми е приятно да попаднат в чужди ръце и предпочитам да слагам software от надеждни източници. При положение, че всичко, което ми трябва съм си го купил, джейла остава в историята ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

iSSH ;)

Терминал използвам за достъп до други устройства ;)

Публикувано

Със сигурност са много плюсовете. Лично аз използвам айфайла за да си копирам атачмънти от пощата в дропбокса и да ги работя по всяко време на всички иустроиства

Публикувано

Може директно да се отварят в Dropbox ;)

53e41762-f8fe-eec3.jpg

Публикувано

Много точно и правилно е да се смята,че IPhone ще губи пазарен дял! Конкуренцията расте със всеки час! Да се смята,че всички са влюбени в Apple е смешно! Пък и на хората им омръзва...всеки има нужда от промяна:) Android без съмнение е точно това....нещо ново,което се опъва на Apple!Колкото до jail....:), аз лично смятам,че скоро няма да огрее тези,които го чакат! Apple са си направили сметката и са увеличили сигурноста и хватката около хакерите! Да не забравяме също,че и jail -ът е нещо много сложно и трудоемко,а вече безплатен обяд няма никъде! Аз лично не използвам такива неща! Всичко ми е последен ъпдейт,прогамки си тегля от стора и въобще не изпитвам нужди от друго! Да не забравяме все пак,че идеята на iPhone е да работи плътно с App store,а от там и много хора си хранят семействата:)

Публикувано

Скромното ми мнение е, че ако Apple загубят пазарен дял, то ще е защото устройствата им не остаряват. Освен това, какво значи "Скъпи". А лично докато ползвах РС-та и Лаптопи, ги сменях почти всяка година, което значи около 2000лв/г. Вече четвърта година съм с МакБукПро за 4800лв и не виждам никаква причина да го сменям. Всичи други устройства съм си ги купил не от необходимост а защото съм фен.

Преди Коледа ми попадна новата Нокия и някакъв Андроид, ами какво да ви кажа, честито на печелившите :tooth: . Поне за сега не виждам какво точно ще ме откаже от Apple устройствата.

Публикувано

На мен единствено ми трябва джейл заради iBlacklist от сидията . Даже оттам съм си я закупил , не съм я теглил кракната . Не знам защо не я пускат в appstope :( .

Явно не си използвал Search-а на AppStore изобщо. Има поне 25 приложения, които отговарят на "blacklist". Сигурен съм, че поне едно ще успее да замени това от Сидиа. А личното ми мнение е, че точно това приложение едва ли е нужно, на който и да било обикновен човек - толкова много нежелани хора ли ти се обаждат?

С всяка нова версия на iOS, все по-малко хора имат нужда от джейл - остават само тези с фабрично заключени, но скоро и те ще намалеят чувствително понеже Apple започнаха да продават отключени телефони по целия свят. Единствената причина, поради която бих джейлнал е, че все още не ми се дават 70-80 евро за качествена навигация, но тъй като има доста други плюсове на неджейлнатия телефон(johnnybravo изброи няколко) си карам без навигация за сега.

Публикувано

Я измисли заместител на Lock Calendar и аз да не джейлвам, а колкото до навигацията най-добрата за мен Sygic е на примоция в момента на 29€ цяла европа и Турция.

Публикувано

Специално заiBlacklist, няма алтернатива все още в AppStore. Програмата е изпипана до последния детайл и е много удобна. Един човек да имаш, който не искаш да ти се обажда и вече ти трябва. Да не говорим, че болшинството от мъжете кривват от правия път и се налага като се приберът вкъщи да са спокойни :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:

Публикувано

Знам страхотна рецепта за баница... А и напоследък с операцоинните системи на всички производители е голяма боза. Та пожелавам добър апетит! ;-)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...