arm11 Публикувано Януари 2, 2012 Публикувано Януари 2, 2012 Видео пуснато от 359gsm сравнява представянето на браузърите на iPhone 4S, Lumia 800, и iPhone 4. За съжеление на iPhone 4 iOS e 4.3. Ето и резултатите: Browsermark Test: По-високото е по-добре iPhone 4 (iOS 4.3) – 37 503 Nokia Lumia 800 (WP7.5 aka Mango) – 30 452 iPhone 4S (iOS 5) – 86 702 Speed Reading Test: iPhone 4 (iOS 4.3) – 2 fps (iPhone 4 с iOS 5.0 – около 37 fps) Nokia Lumia 800 (WP7.5 aka Mango) – 40 fps iPhone 4S (iOS 5) – 60 fps Sunspider Test: по-ниското е по-добре iPhone 4 (iOS 4.3) – 4018.2 ms Nokia Lumia 800 (WP7.5 aka Mango) – 7188.7 ms iPhone 4S (iOS 5) – 2266 ms Acid3 Test: iPhone 4 (iOS 4.3) – 100/100 Nokia Lumia 800 (WP7.5 aka Mango) – 100/100 iPhone 4S (iOS 5) – 100/100 HTML5 Test: iPhone 4 (iOS 4.3) – 210 Nokia Lumia 800 (WP7.5 aka Mango) – 141 iPhone 4S (iOS 5) – 296 Ето го и самото видео: http://www.youtube.com/watch?v=ZZG-mYisDA4 1
koshmara Публикувано Януари 2, 2012 Публикувано Януари 2, 2012 Аз реших да пробвам с моя 1 вия тест Browsermark Test: iPhone 4 (iOS 5.0.1) – 54 227
rainrover Публикувано Януари 2, 2012 Публикувано Януари 2, 2012 iPhone 3GS (!), iOS 5.0.1: BrowserMark: 39626 Speed reading: 26 fps Sunspider: 4753.2 ms Acid3: 100/100 Уиндоуската Нокия я бием като маче о дирек... дайте нещо по-интересно: някой джиджен андроид примерно. Би било добре да е с последна версия на ОСта, ама давайте сега с която имате, с най-новата ще е като ви дойде ъпдейта... май, юни най-евентуално...
N1k0lA Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 (редактирано) BrowserMark: 41027 SpeedReading: 27 fps Sunspider: 4713.0 ms Acid3: 100/100 HTML5: 314 Незнайно как ми даде повече точки от 4S(296) 3GS-a се справя доста добре Редактирано Януари 3, 2012 от N1k0lA
SypheRrr Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 Малко неточно е това, че 4ката не е с последната версия на софтуер-а и между 4 и 4s се появява голяма разлика. Вижте каква е разликата между iPhone 4 ios 4.3, ios5.0.1 и iPhone 4s с ios5 Browsermark Test: iPhone 4 (iOS 4.3) – 37 503 iPhone 4 (iOS 5.0.1) - 51 677 iPhone 4S (iOS 5) – 86 702 Speed Reading Test: iPhone 4 (iOS 4.3) – 2 fps (iPhone 4 с iOS 5.0 – около 37 fps) iPhone 4 (iOS 5.0.1) - 40 fps iPhone 4S (iOS 5) – 60 fps Sunspider Test: по-ниското е по-добре iPhone 4 (iOS 4.3) – 4018.2 ms iPhone 4 (iOS 5.0.1) - 3559.2ms iPhone 4S (iOS 5) – 2266 ms Acid3 Test: iPhone 4 (iOS 4.3) – 100/100 iPhone 4 (iOS 5.0.1) - 100/100 iPhone 4S (iOS 5) – 100/100 HTML5 Test: iPhone 4 (iOS 4.3) – 210 iPhone 4 (iOS 5.0.1) - 305 iPhone 4S (iOS 5) – 296
algor Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 Няма смисъл да се пънете, другарчета. Още на първия тест сте издухани в канавката. Samsung Galaxy Nexus Browsermark Test: 102117 Другите няма да ги правя изобщо, за да няма самоубийства тук. Много поздрави от Самсунг и ако някой желае лично да пробва, да си приготви малко пари и да заповяда. 1
johnnybravo Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 Е, ти пък точно Samsung реши се да хвалиш. Да беше взел нещо от стоков базар Илиянци noname по-добре
johnnybravo Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 Аз говоря за Samsung като фирма. Сега предполагам, че някой ще започне да обяснява как някои части на iPhone са направени от Samsung. И на моята вила имаше цигани между строителите, но това не я прави циганска Няма нещо, което е произведено от Кореец и да може да ме направи негов горд собственик, било то автомобил, електроника или каквото и друго да бълват Цялата Корейска икономика се крепи на компании, които крадат като за световно. 9
rainrover Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 (редактирано) algor, признай си, че не си направил другите тестове, защото още след първия тест на този твоя иначе толкова галактически нексус банално му е паднала батерията и се е наложило да го сложиш на зарядно Редактирано Януари 3, 2012 от Rain Rover 2
algor Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 Признавам си, че абсолютно провокативно написах поста си, очаквайки да настане поредното "плюване" по марката Самсунг. Така се и получи, но за съжаление не от хора, които мислех, че ще го направят. Но другите ми очаквания се потвърдиха на 101% - за пореден път нито един фен (или като мен просто харесващ iPhone) не си сложи ръка на сърцето за да признае, че има показатели, по които е нормално да остъпва "свещенната марка". Защо ви е толкова трудно да кажете на черното, че е черно? Защо във всяка тема 90% от пишещите тук се бият в гърдите, че оценките им са обективни, но когато става дума за хвалене на марката е така, а когато е добре да се признае поражението и всеки все едно са му гипсирани ръцете и вместо да напише очевадното, се започва едно въртене и сучене като дърта кючекчийка на рок концерт? Не ви разбирам и честно казано не ми пука нито за Епъл, нито за Самсунг. Както повечето знаят си запазих с удоволствие 4-ката и захвърлих на втория ден 4S-ката с ясната идея, че не си струва даването на повече от 50 лева за подмяна на апаратите... В същия момент обаче продължавам да купувам всичко ново във високия клас, което излиза на пазара. Пробвам. Просто пробвам. Взимам, пробвам и продавам след месец-максимум два и се оглеждам за следващото "чудо на техниката" (за мобилни апарати говоря, без значение марка и платформа). Е, ти пък точно Samsung реши се да хвалиш. Да беше взел нещо от стоков базар Илиянци noname по-добре Не, Джони, не хваля нищо. Пуснах, замерих и споделих. Ти обаче, не каза дума в тези 2-3 поста за по-слабите резултати на Айфон-а, а тарикатски обърна темата в "Колко гадна марка е Самсунг, а и всичко корейско, което е на пазара". На мен пък не ми пука дали някой краде, от кой краде и кой ще спечели надпреварата. Искам да има конкуренция, а не да се пенсионирам с някаква покупка, направена преди 30 години и да правя заклинания дали има най-сетне качествен ъпдейт за Айфон 4С при всяко влизане във форума. Факт е, че резултатите говорят сами за себе си. Спирам, че мога да пиша още доста. Бъдете мъже и обективни най-вече. Не, не говоря обаче за Самсунг срещу Епъл, а за един тъп, прост, нищо не значещ тест. Rain Rover, ще ги направя и другите. Все пак онзи го спретнах в движение. Малко време ми трябва. пп. И контакт с ток, разбира се, че нали ми пада батерията през 20 минути... 5
uomoto Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 И дума не може да стане за спор! Всички знаеме, че Андроид е в пъти по функциoнален от iOS! И аз съм така, купувам всичко ново на пазара - но ми писна да се набутвам излишно с глупости. Apple=естетика, дизайн, качество, леснота и т.н. Тъпото на повечето производители е, че не могат да оптимизират Андроид за устройствата си както трябва. Не знам как е със сладоледа, тъй като не съм притежавал такъв телефон (но предполагам как ще е)... Кофтито на устройствата на Самсунг е ,че се зареждат много бавно. СГС 2 - почти 4 часа; Галакси таб 10.1- близо 6 часа... аз нямам нерви да чакам.... Не си мисли, че защитавам ябълката! - напротив , мразя ги , но за устройствата им нищо лошо не мога да кажа.... 2
rainrover Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 algor, кво се чудиш на реакциите: при тия зашеметителни резултати на Нексуса няма как да не ни обземе черна завист и депресия... човещинка си е
Veselin Minchev Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 Тази тема пак я обърнахте на iPhone vs Android. Страшни сте, ама няма да е лошо да се спрете. П.П По този начин се създава само вражда между потребителите, а ние сме форум, нали? Трябва да се уважаваме, помагаме и подкрепяме, а не да се караме, като..... 1
johnnybravo Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 Gorgior, HTC беше последният телефон, различен от iPhone, който съм имал. Едно HTC Universal, което беше уникална машина. Хората са с традиции в производството на умни телефони. 1
algor Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 Тцъ! Андроид имам (за момента) и затова него тествам. Ако имах Бенефон, той щеше да е на пангара. Интересно обаче защо когато модератори поведат темата в посоката iPhone vs Android (или vs Samsung), тогава никой нищо не казва? пп. Не ми отговарайте - питането ми е риторично и не търся под вола теле. ппп. В последния ми пост по тази тема да спомена и още нещо: за мен теми от сорта на тази - ако не се дискутират или ако не се пробват от хората и споделят различни тестове на различни модели - са абсолютно безмислени. Какво се получава - пишат се някакви резултати на тестове от някой си, хората влизат, четат и си викат "Тц,тц, тц - 4С-ката ги размаза отвсякъде...кво да тествам и чета, като е ясно кой е номер едно...". Добре де, но има хора, които влизайки да прочетат нещо смислено виждат тестове от потребители, различни показатели на различни модели и факти, които им помагат да си изградят обективно мнение и в крайна сметка, ако тръгнат някога да си купуват друг апарат, такива теми им помагат. Хайде лека от мен playboyko_, в хората срещу мен (пишещи в темите, макар и по-ядно понякога), аз лично не виждам врагове. Лошо е ако изобщо някой допуска да се озлобява към друг човек, та камо ли в един форум... 5
johnnybravo Публикувано Януари 3, 2012 Публикувано Януари 3, 2012 algor, отговарям ти Ти си човекът, който отклони темата, за това се включих. Темата е за Nokia и iPhone 4S. Изведнъж се появи ти с твоя Samsung от нищото и нещата поеха към кенефа.
Recommended Posts