Kery70 Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 До algor! Малко ме притесняват тези снимки с Max-a! Очаквах повече в интерес на истината. Виждам, че няколко човека са харесали снимките. Заради качеството( което е странно), или за това което се вижда на снимките. Дали е възможно още нещо да се качи, че съм се спрял на XS и днес трябва да купя някакъв апарат. Ако това са възможностите, изпадам в размисъл! 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Pe6o666 Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 Да не очакваше да видиш оная комшиика дето излиза от банята, в дясно над сателитната чиния прозореца дето е ? 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 То с това качество комшийка ли, комшия ли...50/50 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Dean Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 Ето от мен една нощтна снимка с XS Max. Правил съм я с друго приложение обаче, а не със стоковото. 4 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 През Тапаталк ли я качваш? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Dean Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 Не, от самия сайт през сафари. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
algor Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 преди 4 часа, gogi6 написа: До algor! Малко ме притесняват тези снимки с Max-a! Очаквах повече в интерес на истината. Виждам, че няколко човека са харесали снимките. Заради качеството( което е странно), или за това което се вижда на снимките. Дали е възможно още нещо да се качи, че съм се спрял на XS и днес трябва да купя някакъв апарат. Ако това са възможностите, изпадам в размисъл! Какво точно те притеснява, не разбирам? Автоматичен режим на който и да е апарат не мисля ще изцеди повече, но хайде, да приемем, че има 1-2 модела, които ще са може би мааааааалко по-добре (но пак казвам не виждам какво не ти харесва в случая на пълна тъмница и без светкавица). Ако сложиш приложение с Про режим и се заиграеш със скоростта на затвора и Исо-то, нещата ще придобият друго измерение. пп. И още нещо - снимал съм от ръка. Към Про режима при липса на осветление, статива е задължителен аксесоар. ппп. Довечера, ако се прибера в нормално време, ще набия същите кадри и с P20 Pro на автомат, да видиш разликите. Хора, всички прекрасни нощни снимки, които гледате в интернет от мобилни апарати са снимани с Про режим с различни настройки, стакват се определен брой кадри и са обработени след това снимките с приложение или програма. Някой, който малко разбира от нещата да ми потвърди думите (или да каже, че си измислям, ако е така). Заставам си зад думите, че от модел 7 Плюс насам, камерите на iPhone си остават в топ 3 на камера, която снима на Автомат и прави чудни снимки в "режим Пусни и снимай" - тоест без предварителни подготовки, допълнителни настройки и т.н. 4 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 Понятие си нямам от фотография и наистина очаквах повече. Всъщност, много повече. Другите марки не ме интересуват, но тук разликата от снимка със 7 или 8 е може би е незначителна. Класациите не са ми ясни, но няколко пъти вечер на слаба светлина някакво HTC lite направо ме погребва. Доверявам ви се и ако нещо се обърка, мислете му:) Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
DreamcatcheR Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 (редактирано) Всичко е до сензор, фотографска техническа грамотност и обработка. Вярно е това за стакването. Фотографи с фулфрейм камери го правят, където сензорът е доста пъти по-голям, какво остава за телефон... Разликата е, че в инста и ФБ виждате готовия резултат от часове обработка, а оригиналът въобще не е такъв какъвто бихте си представили. Има подобрение в low-light възможностите на Xs, но не очаквайте изведнъж снимките ви да заприличат на шедьоври. И вместо да се правят тестове в тъмна доба, по-скоро опитайте малко след залез (30-60 мин) и ще усетите разликата. Също така, за да критикуваме качество на картинката, трябва да имаме на разположение оригиналния файл. Тапа-та много мачка. Най-добре е с фликр или друг сайт за фото-споделяне. И накрая, про програми и резултати са много играчка и лично според мен не си заслужават времето при снимане с телефон. Колкото и да го мъчите един РОУ файл, едва ли ще се справите по-добре от "магията" на Епъл с вградения камера ап, където просто отваряш и заснемаш в рамките на няколко секунди максимално добра снимка в 90% от случаите. Също така при снимане в други програми, губите смарт хдр, лайв фотос, повече пространство на телефона и т.н. @algor, знам, че е важно за теб да имаш добра камера. Мислил ли си за покупка на отделна такава? Наскоро взех едно Sony RX100 и за мен това апаратче, което се побира в джоба на дънките, прави такива снимки, каквито никой телефон (и малко по-големи dslr-и) могат. Има всички нужни настройки (че даже и повече). Погледни RX100 Mark V (или IV). Има и по-нов VI (който взех), но предишните имат по-светъл обектив, което за фото е доста по-важно, отколкото повечето зуум. Пиша всичко това, защото за мен айфона и RX100 (+ може би дрона) е една идеална фото и видео станция за почти всеки фото-ентусиаст, способна на "про" резултати, бъдейки в същото време изключително лека и портативна. Ако ти е интересно, пиши на ЛС да не спамим тук. Редактирано Октомври 22, 2018 от DreamcatcheR 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
chayanne Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 (редактирано) DreamcatcheR, аз от доста време съм се наточил за такова: Заслужава ли си да си взема? Любител лаик съм — обикновено нямам време да се заигравам с настройки и в повечето случаи вадя и снимам. Не е като да не съм се заигравал и с фотоапарати де(така наречените сапунерки): Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Октомври 22, 2018 от arm11 Колко пъти трябва да повтaряме едно и също??? 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
turganay Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 И на мен ми хареса и аз ще изчакам отзиви, цената си заслужава. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Kery70 Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 Sony Cyber-shot DSC-QX100Това снима добре, горното е с малък сензор. Този е с 1” матрица. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Dean Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 (редактирано) И все пак, ето няколко "сурови" нощни снимки тип "вадиш телефона и снимаш" от XS Max. Без фотографски похвати или каквито и да било обработки, триподи и каквото и да било. Редактирано Октомври 22, 2018 от Dean 4 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
DreamcatcheR Публикувано Октомври 22, 2018 Сподели Публикувано Октомври 22, 2018 преди 4 часа, chayanne написа: Заслужава ли си да си взема? Любител лаик съм — обикновено нямам време да се заигравам с настройки и в повечето случаи вадя и снимам. Не съм го и виждал това нещо на живо. Гледал съм ревюта и имаше оплаквания от софтуера. Като цяло няма компания, освен Епъл, която да пуска често качествени ъпдейти за устройствата си, и лично аз не бих разчитал на тази "външна камера" 2 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
surr3a1 Публикувано Октомври 23, 2018 Сподели Публикувано Октомври 23, 2018 Дневни снимки... 5 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Asen_77 Публикувано Октомври 23, 2018 Сподели Публикувано Октомври 23, 2018 iPhone 7 5 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
DreamcatcheR Публикувано Октомври 23, 2018 Сподели Публикувано Октомври 23, 2018 (редактирано) 8+: Xs Max: Разликите, които лично аз забелязвам, в камерата на Xs са: - малко по-широка (26mm vs 28mm) - малко по-светла експозиция - малко повече детайл - по-добра градация на цветовете (небето) Снимките са направени преди малко с вградения Camera.app, автоматични настройки, airdrop-нати са HEIC файловете и конвертирани в jpeg във PS, без никакви корекции. Редактирано Октомври 23, 2018 от DreamcatcheR 6 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gogi6 Публикувано Октомври 25, 2018 Сподели Публикувано Октомври 25, 2018 7 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
algor Публикувано Октомври 25, 2018 Сподели Публикувано Октомври 25, 2018 (редактирано) Добавям една панорама отпреди 3 години с 6S Plus-а. Файлът е голям и заради това го давам като линк. https://1drv.ms/u/s!AsU9ylRrEajw40e4a3w-q_1DcgQm Редактирано Октомври 25, 2018 от algor 7 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Ноември 7, 2018 Сподели Публикувано Ноември 7, 2018 Къде си бре, *й? 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
kawabiker Публикувано Ноември 7, 2018 Сподели Публикувано Ноември 7, 2018 Не видиш ли , че на живо пита радио Ереван ... 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Pe6o666 Публикувано Ноември 8, 2018 Сподели Публикувано Ноември 8, 2018 В бъдещето ли бре?! 2800-та Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
JmeLche Публикувано Ноември 22, 2018 Сподели Публикувано Ноември 22, 2018 Sent from my iPhone XS Max Dual using Tapatalk Pro 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
venelin111111 Публикувано Ноември 28, 2018 Сподели Публикувано Ноември 28, 2018 Sent from my iPhone Х using Tapatalk 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.