Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Ако ще взимаш ЛЕД си вземи XF90 на Сони .

Имам същия на 55 инча и не мога да му се нарадвам . Миналогодишен модел е , но е доста по-добър от споменатото от теб Сони и по-висок клас. Парите ще са същите .

Олед-а също ще те разбие от към картина , но вече зависи в какво помещение ще го гледаш.

Ако е светло ще ти е доста тегаво да гледаш заради по-ниската осветеност на панела в сравнение с ЛЕД.

Също контарста при ОЛЕД-а е перфектен .

Това за прегарянето на панела са малко бабини деветини от зората на ОлЕд технологията.

Нета е пълен с тестове и часовете след, които се получава са огромни и то при положение , че гледаш картина със статични образи...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Благодаря Ви много!

Да, телевизора ще седи в доста светло помещение и сега дори  ми е много тегаво с един стар Самсунг ЛСД Като светне слънце и нищо не виждам на тъмните картини.

Публикувано

@gosta, и аз съм с XF9005, но AG8 е по-добрия избор!

Публикувано (редактирано)

На мен ли така ми се струва или XF9005 е и с едни 1000 лв. по-евтин от AG8.

Странното е, че XF90 го няма никъде по големите хипермаркети. Намирам го тук само:

https://www.sony.bg/electronics/televizori/xf9005-series/buy/kd55xf9005baep#dealer-locator-container

Редактирано от niksan76
Публикувано

Е ми да, OLED-a, e по-скъп. Просто не ми се даваха още 1000 лв., ако вземеш Сони, задължително си направи удължена гаранция. Имаш точно 360 дни и ще ти струва 300 лв за 5 години.

Публикувано

Сега видях, че този Самсунг в еМаг е 2999лв. Доста го хвалят.

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-QE-55Q85R-4K-Ultra-HD-QLED/p/12157

Публикувано

Ако само там го хвалят, не вярвай, в емаг не си допускат отрицателни рецензии, от опит го казвам.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

XF 90 е миналогодишен модел и затова е изкупен почти навсякъде , но си заслужава, да потърсиш.

Нещо не съм догледал линка за Сонито. Все ми се стори , че пише XG а то било AG -Олед и то , та затова препоръчах XF. Извинявам се .

Ако е за светла стая , Олед мисля , че няма да ти свърши работа.

До колкото знам и ЛГ и Сони дават фабрична гаранция 5 години без да се плащат допълнителни гаранции и застраховки.
В момента аз съм с безплатна 6 годишна( 5 години Сони и една от продавача) . Това в чужбина де , но мисля , че Сони дават 5 години безплатна за Европа и Щатите...

Публикувано

Какъв е проблемът на олед в светла стая? Имам Филипс и съм намалил яркостта под 50% и пак е перфектен при всякаква осветеност. Пак някаква митология ще да е това.

Публикувано

Ами поне според пиковата яркост Лед-а има с около30% повече от ОЛЕД.
Последно се интересувах за XF 90 и има около 900 нита докато Оледовете миналата година даваха около 600-650 нита.
По всички ревюта и сравнителни таблици , всички препоръчват за светли стаи ЛЕД.
Това всичко на хартия уточнявам , че не притежавам ОЛЕД.

Публикувано

Сега като се замисля QLED-a трябва да се доближава повече до LED-а, отколкото до OLED-a.

Публикувано

QLED си е жив LED, ако трябва да сме честни...

Публикувано

Аз от миналия черен петък съм с 55NU8072 самсуняк и съм много доволен, специално върсих модел с VA матрица заради черното :)

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Сведох избора до тези два:

https://www.technomarket.bg/televizor/samsung-qe-55q85r-qled-smart-tv-09175011

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SONY-KD-55XF9005-4K-Ultra-HD-LED/p/16121

Чудя се, какво повече ми предлага Самсунга, че е с едни 1200 лв. по-скъп от Сонито? Интересува ме, дали наистина сложени един до друг, има осезаема разлика в качеството на изображението?

Публикувано

Sony rulz

Публикувано (редактирано)

Разликата е от тук до небето. Аз имам Sony подобно на това което си показал но 60" от миналата година модел, в сравнение с OLED направо ти оправя зарението, ако избора ти е между тези два определено самсунг.

Опс сори не видях ,че е qled а не oled, за този тип нямам наблюдение, но ако ще даваш толкова пари по добре LG OLED

Редактирано от londongunner
Публикувано

Притеснява ме наличието на ШИМ при Сонито иначе и аз бях за него. Знам, че е по-добре OLED, но в нас телевизора се пуска сутрин и цял ден се мотаем, а той горкия си седи на един канал, което не знам колко е полезно.

Публикувано

Сега видях и този:

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SONY-KD-55XG9505-4K-Ultra-HD-LED/p/13724
По-новия модел е от XF 9005, но дали е по-добър?

Публикувано

Разликата е в процесора и евентуално поддръжка на AirPlay в бъдещ ъпдейт от страна на Sony. 

Публикувано

Аз съм с  KD-55XD9305 от две години и съм изключително доволен от картината която вади, но откъм смарт функции е невероятно бавен. 

Публикувано

Май XG95 ще е моя телевизор. Единствено операционната система малко ме притеснява. Вчера докато го разглеждах, така заби, че трябваше да чакам няколко минути докато тръгне пак. Поразгледах и другия на който съм се спрял - Samsung Q85R. Сонито макар и по-евтино с 900 лв. го бие в черния цвят отвсякъде, но Самсунга има доста по-наситени и хубави за мен цветове (фен съм на шаренийте). Друг е въпроса, струва ли си да се дават толкова пари за Qled Samsung и кое му е толкова хубавото на този модел?

Публикувано

Е с андроид е, как няма да забие?! Ама му переш рестарт и се оправя. А питаш ли ги тия с андроид телефоните, по цял ден clean ram, clean cache и после рестарт.

Публикувано

Много странно, защо няма нито един защитник на споменатия от мен Samsung, при положение, че се явява сравнително топ модел на флагмана.

Публикувано

Samsung имат хубави микровълнови! Толкова от мен в защита :)

Публикувано
Много странно, защо няма нито един защитник на споменатия от мен Samsung, при положение, че се явява сравнително топ модел на флагмана.

8K Samsung това е истината, макар, че едвам намирам 4К, кой каквото иска да си говори!
PS: И микровелето е топ, Samsung баТе.

Sent from my iPhone Pro using Tapatalk

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...