mitkoiphone Публикувано Януари 16, 2012 Публикувано Януари 16, 2012 Компанията Mambo Studios е разработила един много забавен вариант на играта пейнтбол, при който потребителите използват смартфоните си като оръжие по време на екшъна. Също като истинския пейнтбол, разбира се – и този вариант е предвиден да се играе от група потребители, при което удоволствието е пълно. Ти и твоите приятели може да избирате измежду голямо разнообразие от различни видове пейнтбол пушки. Преди „битката“ е необходимо да включите WiFi функцията на смартфона си и да определите цветовете на дрехите на опонентите си, за да може приложението да разпознава и отброява точните попадения и пропуските ви по време на играта, докато стреляте. Когато улучиш своя „враг“, неговият смартфон започва да вибрира и свети. Когато трябва да презаредиш „оръжието“ си с амуниции, е нужно да го разклатиш еднократно. Резултатите по време на играта се следят и пазят, за да се определи кой е победителят. В нейния край върху дисплея на смартфона се изписва резюме от мисията. Приложението е съвместимо с мобилните операционни системи Android (версия 2.2 и нагоре) и iOS (версия 3.0 и нагоре – за iPhone, iPod touch (4th generation), iPad 2 Wi-Fi и iPad 2 Wi-Fi + 3G).Ето и едно видео ... Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 16, 2012 Публикувано Януари 16, 2012 Само не можах да разбера как единия телефон разбира от 20 метра цвета на блузата на противника, как я цели и също така как разбира дали въпросното попадение е уцелило съперника или не? Явно е, че не е чрез камерата, за друго не се сещам? Цитирай
N1k0lA Публикувано Януари 16, 2012 Публикувано Януари 16, 2012 В клипа се показва,че преди да започнете трябва да избереш цвета на блузата противника ти. Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 16, 2012 Публикувано Януари 16, 2012 Тва е ясно, но въпроса ми е как телефона следи и разпознава тая блуза от разстояние? С камерата няма как да го прави, а за друго не се сещам, освен вграден лазер, който телефоните така или иначе нямат? 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 17, 2012 Публикувано Януари 17, 2012 Е, не е съвсем точно, като лазера, но ползва пресичането на wi-fi вълните. Да се бяхте замислили върху текста 1 Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 17, 2012 Публикувано Януари 17, 2012 Е, не е съвсем точно, като лазера, но ползва пресичането на wi-fi вълните. Да се бяхте замислили върху текста Алекс, пак не го схващам. Според мен Wi-Fi се използва само за връзка между двете устройства като обмяна на информация. Вълните на Wi-Fi въобще не ми е ясно как ще откриват кой с какъв цвят фланелка е, да ще засичат телефона му, но тва какво общо има с разпознаването на цвета на дрехата му. А и единственото, което може да прави чрез WiFi е да засича рейнджа на др. устройствота и да разбира кога са в обсег, но до там. След това как разбира, че съм се прицелил и след това съм стрелял и евентуално уцелил противника, а и в радиус от 20 метра ако са 4-5 устройства става...Нещо има гнило в цялата тая история. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.