dachevradoslav Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 Здравейте! След темата за телевизорите, може ли на мен да помогнете в избора на GPS навигация, не за телефон. Трябват ми възможно най-подробна карта, само на България, както и възможност за запаметяване до към 500 обекта/адреса. Ако има и софтуер за компютър, на който да могат да се избират определен брой междинни обекта/адреса и изготвянето на маршрут, би било плюс. Не знам от къде точно мога да си набавя информация за тези устройства, иначе бих се поровил и сам да намеря решение на въпроса, ако споделите къде. Благодаря предварително за отделеното време! Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 Не е тайна, че най-добрите устройства за навигация са на Garmin. Освен това може да се използва и с най-добрата и подробна карта на България - OFRM Geotrade. Все пак ако държиш на качествена навигация трябва да се бръкнеш за по-висок клас устройство на марката, но и по-евтините варианти са по-добри от останалите китайски и др. боклуци. Виж повече инфо на сайта http://www.garmin.bg/ Цитирай
kokich777 Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 И аз бях фен на Гармин,и то основно заради подробната карта на Бг. Но нещата се промениха. Всички китайски навигации са с Windows CE. Което означава,че може да се инсталира почти всякакакъв навигационен софт. http://www.ebay.com/itm/New-4-3-4-3-GPS-Slim-Design-FM-MP3-4-2GB-FREE-MAP-CRAZY-SALE-LIMITED-STOCK-/110799504947?pt=UK_AudioTVElectronics_GPSSystems_GPSSystems&hash=item19cc2a4633#ht_4268wt_1139 Инсталираш на това нещо,което струва 70 лв с доставката ,Иго Примо с последните карти на Навтея, и имаш навигация в пъти по-подробна и по-добра от Гармин,който струва няколко пъти повече)) Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 И след като сформираш Волтрон и уж всичко работи, излизаш на път и в един изключително важен момент за теб навигацията крашва - priceless! На тия Made in Chinа простотии никога не би се доверил. Възможно най-евтините части се използват, за да се постигне ниската цена. Кофти процесор, който не се знае колко ще издържи на продължително натоварване, кофти екран с кофти резолюция и куп други фактори, които никога не биха ме накарали да си купя такава пластмаса. Това е все едно да си купиш iPhone Replica, щото истинския струва много пари... 2 Цитирай
kokich777 Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 За тази цена свети ) Продал съм на 50 китайски от различни видове и то основно на на тираджии с опция за камион. Досега без рекламация Между другото...Гармина с опция за камион е над 600-800 лв Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 За парите си може и да е най-доброто, но не е най-доброто, което може да се купи с пари! (в кръга на шегата естествено) Аз съм на принципът, когато ми трябва някаква техника, от която ще имам нужда и ще задоволява нуждите и капризите ми, гледам да е най-добрата, за да няма после главоболия. За това ти дадох и пример с iPhone. Едно Nuvi на Garmin за 690лв не може да го сравняваш с някой китайски "ташак", дори по-ниския клас от порядъка на 300лв пак са по-добри и ще знам, че никога няма да ме прецакат на път. Не се заяждам, просто изказвам личното си мнение. Цитирай
kokich777 Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 Само да добавя,че 3-ма клиента си продадоха Гармините и сега ползват китайчета) Цитирай
alex.7777 Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 Хах, новия Гармин и той китаец, бре хора, к'ъв спор става тука...... 1 Цитирай
kokich777 Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 Е това вече е лошо...хем Гармин,хем китаец Цитирай
alex.7777 Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 Абе, я си обърнете айфоните, на гърба пише MADE IN CHINA, какво вече не е китайско 1 Цитирай
dachevradoslav Публикувано Януари 20, 2012 Автор Публикувано Януари 20, 2012 Схващам какво имаш предвид kokich777, но устройството няма да се ползва от толкова "технически грамотни" хора и ще е хубаво да работи out of the box. Също така е хубаво и да е софтуерно стабилно за да не се окаже, че в един хубав момент, поради качването на различен софтуер ти отиват по дяволите 500те адреса, които си въвел. 1 Цитирай
kokich777 Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 Да са живи и здрави китайците. Иначе лаптопите още щяха да са по 2000$....и не само това... 2 Цитирай
techo91 Публикувано Януари 20, 2012 Публикувано Януари 20, 2012 Не знам, кои от вас колеги ползват гармин за навигация и харесват как работи софтуера. Вярвам, че ще се броят на пръсти. Гармин ползвах някога поради липса на алтернатива, сега когато има, дори и в България, не ми остава каквато и да е причина да се наказвам с този интерфейс. Цитирай
Vancuver Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 Гармин използвах миналата година като пътувах до Австрия. С две думи - страшна машинка за пътувания на запад от Сърбия! Там всичко си е изпипано - показва ти трафик, казва ти коя лента да следваш, дори изкарва снимки - на съответния изход от магистралата/пътя (например: http://mos.futurenet...ew_L-420-90.jpg) Картата на България обаче е плачевна! Т.е. върши работа, но е на светлинни години от тези на западна и централна Европа. Именно поради това не знам колко си струва да се купува Гармин (имам предвид тези от 400-500 лв.), при положение, че ще се ползва за България. (То като цяло аз не бих си взел GPS навигатор за България, ама както и да е ) Да отбележа - не искам да отказвам никого от покупка! P.S. Кой по-нагоре каза, че "едно Nuvi никога няма да го прецака на път" - ами именно според едно Nuvi един път в Гърция и един път в Сърбия пътувахме "през нивите", защото в най-новите карти нямаше пътищата. То от това никой не е застрахован де - дали ще е Garmin, дали ще е iGo, дали TomTom - май никой производител не си дава зор ако не става дума за "нормална" държава. Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 Аз имам Навигон. Той също изкарва снимки и е доста по-привлекателен от Гармина. Също така подлежи на интервенции. Цитирай
kokich777 Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 (редактирано) Навигон,Гармин и Иго използват последните карти на Навтея,така че покритието е еднакво. При Иго могат да се добавят и 3D обекти,което е повече от една рисунка (снимка). Тествал съм го Лондон и съм впечатлен....все едно имаш камера пред теб... При скъпите Гармини,също има възможност да се добавят 3D обекти,но той става толкова бавен,че докато преизчисли и правителството,ще се смени. Редактирано Януари 21, 2012 от kokich777 Цитирай
dachevradoslav Публикувано Януари 21, 2012 Автор Публикувано Януари 21, 2012 Извинявам се много, но малко се отклонявате от питането ми. Тази навигация ще се ползва за работа. Не ми трябват 3D, трафик и т.н. Трябват ми: -Актуални карти на България, по възможност с по-дълга поддръжка -Запазването до към 500 адреса, и ако могат да се правят на маршрути би било плюс - Евентуално софтуер за компютъра, на който преди тръгване да могат да се "сглоби" маршрута и да се прехвърли на устройството Цитирай
cvalio Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 Виж http://forum.pocketb...a.com/index.php Цитирай
kokich777 Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 (редактирано) За да сглобиш маршрут,не ти трябва комп. Да запаметиш адреси е елементарно. С Иго Примо,става много лесно. Това в навигацията за професионалисти. Редактирано Януари 21, 2012 от kokich777 Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 Навигон,Гармин и Иго използват последните карти на Навтея,така че покритието е еднакво. При Иго могат да се добавят и 3D обекти,което е повече от една рисунка (снимка). Тествал съм го Лондон и съм впечатлен....все едно имаш камера пред теб... При скъпите Гармини,също има възможност да се добавят 3D обекти,но той става толкова бавен,че докато преизчисли и правителството,ще се смени. С тази разлика, че на Гармин може да сложиш OFRM Geotrade карта, която е най-добрата карта за България. Само не разбрах как реши, че с вградените в картата 3D обекти устройството става адски бавно и преизчислява дълго??? Защо при мен го няма тоя проблем, по-бърза и адекватна навигация до сега не съм виждал, а съм тествал поне 5. OFRM Geotrade 5.70 предимства: Навигационната карта на България "OFRM Geotrade" зa Garmin GPS е един комплексен продукт, включващ в себе си данни за междуградските пътища в страната, уличната мрежа в населените места, офроуд маршрути, велопътеки, туристически пътеки и множество интересни обекти от най-разнообразен характер. Тя е предназначена за широк кръг от потребители, като целта й е да задоволи нуждите както на редовите водачи на МПС, така и на офроуд ентусиастите. Картата е в процес на непрекъснато развитие и прецизиране, като се обновява четири пъти в годината. Ще откриете информация как да регистрирате закупената от Вас карта в приложената към нея книжка. Предимства на нашите карти: 6 537 населени места, махали и квартали. * Търсене по име на улица/кръстовище в 363 населени места, в това число във всички градове в България. * Търсене по адрес (име на улица и номер на сграда) в 237 населени места. * Търсене по номер на блок в 93 населени места. * Над 67 180 обекта (POI) - бензиностанции, хотели, ресторанти, магазини и много други. * Въведени са нови Off-Road маршрути и пътища, велосипедни и туристически пътеки. * Добавени са фотореалистични изгледи на пътни разклонения на територията на цялата страна. * Въведени са очертанията на улиците във всички градове в България и в много от по-малките населени места Добавени са очертанията на кварталите и на сградите в по-големите градове в страната. Очертанията на 3D сградите, както и самите 3D сгради са отделени в самостоятелен слой, който може да се включва/изключва според предпочитанията. Картата има вградена поддръжка за трафик известяване за София, както и частично за Пловдив, Варна и Бургас, а също и за цялата републиканска пътна мрежа. Интегрирани са данни за функцията, помагаща за престрояване в правилната лента преди кръстовище (Lane Assist) - за София, Пловдив (частично), Бургас, Ямбол. Разширена информационна база за реките и каналите, включваща по-детайлно изобразяване и актуализирани наименования. Язовирите и езерата в страната са прецизирани и са изобразени с по-висока точност. Информация за планинските върхове в страната с надморска височина. Вградени хоризонтали (изолинии) през интервал 25 м с възможност за изключване. Информация за планинските върхове в страната с надморска височина. Вграден е цифров модел на релефа (DEM) за цялата страна. Междуградските пътища от републиканската пътна мрежа са номерирани. Обновени данни за 100-те туристически обекта на България. Добавени са текстурни 3D модели на емблематични сгради в София. Въведени са лифтовете и влековете за планина Витоша. Поддържа се търсене на хотели в повечето курорти в страната. Зададени са стандартните ограничения на скоростта по пътищата в страната за по-прецизно изчисляване на маршрутите. Поддържа се търсене на заведения, предлагащи WiFi Интернет (безжичен интернет). Пълна поддръжка на български език - включително търсене. Обособени са различни варианти за градска употреба (CITY) и за офроуд/туристическо позлване на картата (TOPO). Картата е направена с оригинален софтуер на Garmin International Селищен дял: Картата включва 6 537 населени места, махали и квартали, които са достъпни за търсене чрез категорията „Градове” (Cities). Картата разполага с детайлна информация за уличната мрежа на всички градове в страната, както и на голяма част от по-малките селища. Търсене по име на улица/кръстовище е възможно в следните населени места: Айтос, Аксаково, Алфатар, Антон*, Антоново, Априлци, Арбанаси, Ардино, Асеновград, Аспарухово, Ахелой, Ахтопол, Балчик, Балша, Банкя, Банско, Баня, Батак, Батановци, Белене, Белица, Белово, Белоградчик, Белослав, Берковица, Бистрица, Благоевград, Бобов дол, Бобошево, Богданлия, Божурище, Бойчиновци, Болярово, Борово, Ботевград, Ботунец, Бояново (Ямбол), Брацигово, Брегово, Брезник, Брезово, Брусарци, Бургас, Бусманци, Бухово, Българово, Бяла (Варна), Бяла (Русе), Бяла Слатина, Бяла черква, Вакарел, Варна, Велики Преслав, Велико Търново, Велинград, Ветово, Ветрен, Видин, Виница, Владая, Войнеговци, Волуяк, Враца, Врачеш, Вълчедръм, Вълчи дол, Върбица, Вършец, Габрово, Гавраилово*, Галата, Гара Елин Пелин, Гара Струпец*, Генерал Тошево, Герман, Главиница, Глоджево, Годеч, Горна Оряховица, Горни Богров, Гоце Делчев, Грамада, Гулянци, Гурково, Гълъбово, Даскалово, Две могили, Дебелец, Девин, Девня, Джебел, Димитровград, Димово, Димчево, Добринище, Добрич, Доброславци, Доганово, Долна баня, Долна Митрополия, Долна Оряховица, Долни Богров, Долни Дъбник, Долни Пасарел, Долни чифлик, Долно Езерово, Доспат, Драгичево, Драгоман, Дропла, Дряново, Дулово, Дунавци, Дупница, Дъбрава (Добрич), Дългопол, Елена, Елин Пелин, Елхово, Етрополе, Железница, Желява, Житен, Завет, Земен, Зидарово, Златарица, Злати войвода*, Златица, Златна Панега, Златоград, Змеево, Змейово*, Ивайловград, Иваняне, Игнатиево, Извор, Изток, Искър, Исперих, Ихтиман, Каблешково, Каварна, Казанлък, Казичене, Калофер, Каменар, Камен, Камено, Каолиново, Караполци, Карлово, Карнобат, Каспичан, Кермен, Килифарево, Китен, Кладница, Клисура, Кнежа, Ковачите*, Козлодуй, Койнаре, Кокаляне, Копривщица, Костандово, Костенец (град), Костенец (село), Костинброд, Котел, Кочериново, Кошарица*, Крайморие, Кранево, Кремиковци, Кресна, Кривина, Криводол, Кричим, Крумовград, Кубрат, Кубратово, Куклен, Кула, Кърджали, Кътина, Кюстендил, Левски, Лесново, Летница, Ловеч, Лозен, Лозенец, Лозница, Лозово, Локорско, Лом, Луковит, Лъки, Любимец, Лясковец, Ляхово (Добрич), Мадан, Маджарово, Малко Търново, Мало Бучино, Маринка, Мартен, Мездра, Мелник, Меричлери, Мизия, Мировяне, Момин проход, Момчилград, Монтана, Мрамор, Мусачево (София), Мъглиж, Мърчаево, Негован, Неделино, Несебър, Николаево, Никопол, Нова Загора, Нови Искър, Нови пазар, Нови хан, Ново Делчево, Обзор, Оброчище, Овчарци (Кюстендил), Омуртаг, Опака, Оряхово, Павел баня, Павликени, Пазарджик, Панагюрище, Панчарево, Перник, Перущица, Петрич, Петърч*, Пещера, Пирдоп, Плачковци, Плевен, Плиска, Пловдив, Подгумер, Полски Тръмбеш, Поморие, Попово, Пордим, Правец, Преспа (Добрич), Приморско, Провадия, Просторно (Русе), Първомай, Равда, Равна гора, Равно поле, Раднево, Радова махала, Радомир, Разград, Разлог, Ракитово, Раковски, Ресилово, Рила, Рогачево, Рогош, Роман, Росен, Рударци, Рудозем, Русе, Садово, Самоков, Самуил, Сандански, Сапарева баня, Сарафово, Свети Влас, Световрачене, Свиленград, Свищов, Своге, Севлиево, Сеново, Сенокос, Септември, Сеславци, Силистра, Симеоновград, Симитли, Скравена, Славовица, Славяново, Сливен, Сливница, Сливо поле, Смолян, Смядово, Созопол, Соколово, Сопот, София, Средец, Стамболийски, Стара Загора, Стражица, Стралджа, Стрелча, Суворово, Сунгурларе, Сухиндол, Съединение, Сърница, Твърдица, Тервел, Тетевен, Тополовград, Траката, Требич, Троян, Трън, Тръстеник, Трявна, Тутракан, Търговище, Угърчин, Хаджидимово, Харманли, Хасково, Хисаря, Цар Калоян, Царево, Царичино, Църква, Челопеч (София), Челопечене, Чепеларе, Чепинци, Червен бряг, Черноморец, Чинтулово*, Чипровци, Чирпан, Шабла, Шивачево, Шипка, Широки дол*, Шумен, Ябланица, Ябланово*, Якоруда, Ямбол, Яна Търсене по адрес (име на улица и номер на сграда) е възможно в следните населени места: Айтос, Априлци, Арбанаси, Асеновград, Аспарухово, Ахелой, Ахтопол, Балчик, Балша, Банкя, Банско*, Батановци, Белене, Белоградчик, Берковица, Бистрица, Благоевград, Бобов дол, Бобошево, Богданлия, Божурище, Бойчиновци, Болярово, Ботевград, Ботунец, Бояна, Бояново (Ямбол), Брацигово, Брегово, Брезник, Брусарци, Бункера, Бургас**, Бусманци, Бухово, Българово, Бяла (Варна), Бяла Слатина, Вакарел, Варна, Велико Търново, Велинград, Видин, Виница, Владая, Войнеговци, Волуяк, Враца, Вълчедръм, Вършец, Габрово, Гавраилово*, Галата, Гара Елин Пелин, Герман, Годеч, Горна баня, Горна Оряховица, Горни Богров, Гоце Делчев, Грамада, Гулянци, Даскалово, Девин, Димитровград, Димово, Добринище*, Добрич, Доброславци, Доганово, Долни Богров, Долни Пасарел, Драгалевци, Драгичево, Драгоман, Дулово*, Дупница, Дунавци, Елин Пелин, Елхово, Етрополе, Железница, Желява, Житен, Земен, Злати войвода*, Златица, Златна Панега, Златоград, Змейово*, Иваняне, Изток, Ихтиман, Каблешково, Казанлък, Казичене, Калофер, Камено, Караполци, Карлово, Карнобат, Кермен, Килиите, Киноцентъра, Китен, Кладница, Клисура, Кнежа, Княжево, Ковачите*, Козлодуй, Кокаляне, Копривщица, Костенец (град), Костенец (село), Костинброд, Кочериново, Кошарица*, Кремиковци, Кресна, Кривина, Криводол, Кричим, Крумовград, Кубратово, Кула, Кърджали, Кътина, Кюстендил, Левски, Лесново, Летница, Ловеч, Лозен, Локорско, Лом, Луковит, Любимец, Мадан, Малинова долина, Малко Търново, Мало Бучино, Мездра, Мировяне, Момчилград, Монтана, Мрамор, Мусачево (София), Мърчаево, Негован, Несебър, Никопол, Нова Загора, Нови Искър, Нови хан, Обзор, Оряхово, Павел баня, Павликени, Пазарджик, Панагюрище, Панчарево, Перник, Петрич, Пещера, Пирдоп, Плевен, Пловдив**, Подгумер, Полски Тръмбеш, Поморие, Пордим, Правец, Приморско, Просторно (Русе), Първомай, Равда, Равно поле, Раднево, Радомир, Разград, Разлог, Ракитово, Раковски, Рила, Рогош, Роман, Рударци, Русе, Самоков, Сандански, Сапарева баня**, Свети Влас, Световрачане, Свищов, Своге, Севлиево, Сеново, Сеславци, Силистра, Симеоново, Симитли, Сливен, Сливница, Смолян, Созопол, Сопот, София, Средец, Стамболийски, Стара Загора, Стралджа, Суходол, Тетевен, Тополовград, Требич, Троян, Трън, Търговище* (частично), Филиповци, Харманли, Хасково, Хисаря, Царево, Челопечене, Чепеларе*, Чепинци, Червен бряг, Черноморец, Чинтулово*, Чипровци, Шумен, Ябланица, Ябланово*, Якоруда, Ямбол, Яна. Търсене по номер на жилищен блок е възможно в следните населени места: Айтос, Аспарухово, Балчик, Белене, Белоградчик, Берковица, Благоевград, Бобов дол, Божурище, Болярово, Ботевград, Ботунец, Бояна, Бургас**, Бухово, Бяла Слатина, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Вършец, Габрово, Годеч, Горна баня, Горна Оряховица, Димитровград, Добрич, Дупница, Златица, Златна Панега, Ихтиман, Казанлък, Карлово, Карнобат (частично), Княжево, Козлодуй, Копривщица, Костенец, Костинброд, Кремиковци, Крумовград, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Луковит, Малко Търново, Меден рудник, Мездра, Момчилград, Монтана, Нова Загора, Нови Искър, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Петрич, Пирдоп, Плевен, Пловдив, Поморие, Радомир, Разград, Роман, Русе, Самоков, Сандански, Световрачене, Свищов, Севлиево, Силистра, Сливен, Созопол, Сопот, София, Средец, Стамболийски, Стара Загора, Суходол, Тетевен, Тополовград, Трън, Търговище, Филиповци, Харманли, Хасково, Хисаря, Червен бряг, Чипровци, Чирпан, Шумен, Ямбол, Яна. Off-Road дял: Картата съдържа над 44 321* километра офроуд пътища и пътеки, категоризирани по тип на превозното средство за което са проходими, като за голяма част е включена и информация за нивото на трудност на преминаване по тях. За удобство и яснота, офроуд пътищата са представени графично в двуцветен контур, като в зависимост от типа на превозното средство за което са проходими, цветовете имат различно значение. Картата съдържа също над 5 341* километра туристически пътеки, велопътеки, лифтове и ски-влекове. Обектен дял: В картата са включени над 67 180* обекта (POI), представляващи интерес за потребителите, като основните категории са следните: • Станции за гориво (бензин, газ, метан) • Автомобилни обекти (автосервизи, автомивки, паркинги) • Транспортни терминали (летища, автогари, жп гари, пристанища, ГКПП) • Обществени сгради (държавни и местни администрации, училища, болници) • Културни центрове (театри, кина, галерии, музеи) • Нощуване и отдих (хотели, мотели, хижи, къмпинги) • Храна и развлечения (ресторанти, клубове, заведения) • Търговски обекти (магазини, аптеки, банки) • Природни забележителности (върхове, пещери, паркове) • Планинска безопасност (планински маркировки, източници на питейна вода, заслони) • Езера и язовири А тва, че устройствата се произвеждат в Китай, не означава, че са с китайско качество не хи бъркайте двете неща! iPhone-ите и другите продукти на Apple се правят в китай, но това не пречи на качеството! Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 Това не е термин, който ще срещнеш в учебниците или книгите. Просто "Made in china" от години е нарицателно за ниско качество. Това което казах е, че има огромна разлика в качеството между едно изнесено производство в Китай и такова, което самите китайци си произвеждат сами. Пример iPhone и iPhone replica и двете се правят в Китай, но разликата в качеството на изработка е огромно. Това имах предвид след като някой спомена, че последните устройства на Гармин се произвеждали в Китай. И това, че не си ме разбрал правилно не означава, че е глупост. Цитирай
kokich777 Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 OFRM Geotrade 5.70 е жив кахър. Опитай се да намериш село Мирово. В картите на Навтея 2011 Q3 ,това село има 27 улици и то с имената. И не само това. Поне 10% от населените места не могат да се намерят. Не че ги няма,просто нямат намиране с търсачката,а трябва да ги търсиш по картата. Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 Колега, не разбирам за какво трябва да дълбаем и да създаваме излишен спор. Тук говорим за IT сектора и никога не съм имал предвид нещо друго. Да, не е случайно, че производството е изнесено именно в Китай, защото в Китай е най-евтината работна ръка, а условията и изискванията за създаване на производство са нищожни. Ако в България стандарта на живот беше толкова нисък като в Китай и заплатите като в Китай всички тия техники щяха да са Made in Bulgaria. Излизаме от темата, човека питаше за навигации и аз изказах моето мнение спрямо опита, който съм имал с тях. Нека всеки сам си преценява за себе си, аз от Nuvi-то съм страшно доволен, не е забивало, не се е бавило с изчисленията, работи бързо и до сега съм намирал всичко, което съм търсил и не го сменям за нищо на света, е може би след време за по-новия модел. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 Oще един глас за Гармин нуви. Взех лятото един рефърбишд модел от щатите за 80$, качих му последните карти на навтек за Европа и всичко е на 6. Има обаче моменти в България специално, в които не може да му се разчита много (някои от ПОИ-тата не са с добре зададен адрес, примерно училища). За чужбина е изпробван само малко в Турция и нямаше проблеми. Март месец също ще се тества по-сериозно в Германия, Холандия и по пътя до там Иначе съм доволен от бързината на маршрутизирането, интерфейсът е улеснен максимално като цветовете и графиките са съобразени добре, не са натрапчиви и дразнещи. Единствено е леко бавничък при браузване на картите, но този проблем е с всички ГПС устройства. Изненада ме и това, че дори на затворено помещение намери сателити.. Не знам колко адреса могат да се запаметят, т.к. не ми се е налагало да запаметявам над 500 такива, но предполагам това зависи от свободната памет, а не е софтуерно ограничение.. Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 21, 2012 Публикувано Януари 21, 2012 В България не разчитай много на картата на Навитек, да върши работа, но като цяло има много пропуски. Инсталирай си Geotrade 5.70 В 20-ти пост съм споменал всичките й предимства като по-важните са: 6 537 населени места, махали и квартали. Търсене по име на улица/кръстовище в 363 населени места, в това число във всички градове в България. Търсене по адрес (име на улица и номер на сграда) в 237 населени места. Търсене по номер на блок в 93 населени места. Над 67 180 обекта (POI) - бензиностанции, хотели, ресторанти, магазини и много други. Картата има вградена поддръжка за трафик известяване за София, както и частично за Пловдив, Варна и Бургас, а също и за цялата републиканска пътна мрежа. Относно капацитета на адресите, които могат да се запаметят зависият изцяло от конкретния модел устройство. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.