slaf Публикувано Януари 25, 2012 Публикувано Януари 25, 2012 Възможно ли е подкарването на подобна комбинация. Имам АТВ2 и таймкапсула 2011, 2 ТВ. Ако е възможно помагайте с идей. Целта ми е да си разтоваря макбука от филми и всичко да кача на таймкапсулата и от там ако е възможно да стриймвам филми до епъл тивито. Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 25, 2012 Публикувано Януари 25, 2012 Аз съм така, всичко ми е на TimeCapsule. В Media Player на aTV Flash (black): Settings -> Manage Shares -> Add Share Там автоматично ще ти намери TimeCapsule на AFP и на SMB. Ако случайно не ти ги намери, отиди на Other... и добави ръчно. в XBMC: Videos -> Files -> Add Videos -> Browse -> Windows Network (SMB) Ако не ти намери нищо или ти даде грешка, натискаш директно в полето за адрес и пишеш: При мен в папка Data съм направил две папки, една Movies за филми и друга TV Shows за сериали. За филми: user:pass@Timecapsule IP/Data/Movies За Сериали: user:pass@Timecapsule IP/Data/TV Shows Вместо IP можеш да напишеш и името на капсулата, при мен е JBTimeCapsule. edit: Вчера разиграхме един сценарий с Aveliky за шерване през нета на TimeCapsule, който се оказа успешен. На рутъра си трябва да направите Port Forwarding на порт 548 към IP-то на TimeCapsule и така можете да си я достъпвате от всякъде. Нужен ви е само добър интернет 5 Цитирай
matsan Публикувано Януари 26, 2012 Публикувано Януари 26, 2012 А имаш ли идея как мога през PS3-то да виждам тайм капсулата,т.е. все едно е външен USB хард.И не знам защо се получава така,вързвам външен хард към USB-то на капсулата,като искам тази информация да си я прехвърля на капсулата,но на пс-то не виждам харда закачен към капсулата.Идеи? Цитирай
blackmore Публикувано Януари 26, 2012 Публикувано Януари 26, 2012 (редактирано) Ами през ps3 media server като отидеш на Volumes би трябвало да ти се появят всички drive-ове, които си закачил (вкл. Time Capsule). Редактирано Януари 26, 2012 от blackmore Цитирай
slaf Публикувано Януари 27, 2012 Автор Публикувано Януари 27, 2012 Ако не ти намери нищо или ти даде грешка, натискаш директно в полето за адрес и пишеш: При мен в папка Data съм направил две папки, една Movies за филми и друга TV Shows за сериали. За филми: user:pass@Timecapsule IP/Data/Movies За Сериали: user:pass@Timecapsule IP/Data/TV Shows Правя както си написал, дал съм шеъринг на капсулата, добавил съм я в медия листа. При въвеждане на Windows network(SMB) ми дава "share not available" после при ръчно въвеждане на "user:pass@Timecapsule IP/Data/Movies" пак не иска да се свърже. Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 27, 2012 Публикувано Януари 27, 2012 Data & Movies са папки, които трябва да ги има на капсулата. Направил съм си шеринга на капсулата с user accounts, така всеки потребител си има собствена защитена папка, която се вижда само от него и има достъп до една папка, която по default е с име Data и се вижда от всички потребители. Цитирай
slaf Публикувано Януари 27, 2012 Автор Публикувано Януари 27, 2012 и при мен е така, обаче не иска изобщо да ги достъпи през xmbc Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 27, 2012 Публикувано Януари 27, 2012 Името, което виждаш през мрежата "TimeCapsule" ли е? Ако е така, напиши следното: user:pass@TimeCapsule/Data/Movies Цитирай
slaf Публикувано Януари 27, 2012 Автор Публикувано Януари 27, 2012 смених името на Timecapsule сега ще пробвам пак не иска пише unable to connect Could not retrieve directory information this could be due to the network not being connected Цитирай
matsan Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 johnnybravo,можеш ли по подробно да ми обясниш как да си шерна определени папки на тайм капсулата през интернет.Вкъщи и в офиса съм на един доставчик и идеята ми е да си слагам бакъпите на капсулата.Ще ми е доста удобно така да си пазя важната информация,а и връзката в мрежата е 100мб/с. Опитах се ама нещо не мога да се оправя.Всички сме на Windols 7,ако има значение. Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 9, 2012 Публикувано Февруари 9, 2012 Операционната система е от огромно значение. С Mac OS X нещата става супер лесно, днес ще пробвам от офиса да се логна през някой Windows. Ако си с Mac OS X: Finder -> Go -> Connect to server -> afp://timecapsule IP и си готов. Можеш да си направиш дори една програмка, която да стартираш и автоматично да се логваш в капсулата. Automator.app -> Application -> Run AppleScript -> и вкарвате следният скрипт: tell application "Finder"try mount volume "afp://ipaddress" as user name "UserName" with password "Password"end tryend tell Финално трябва да изглежда така: on run {input, parameters}tell application "Finder"try mount volume "afp://ipaddress" as user name "UserName" with password "Password"end tryend tellreturn inputend run File -> Save и сте модерни. Вчера разиграхме един сценарий с Aveliky за шерване през нета на TimeCapsule, който се оказа успешен. На рутъра си трябва да направите Port Forwarding на порт 548 към IP-то на TimeCapsule и така можете да си я достъпвате от всякъде. Нужен ви е само добър интернет 3 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Април 6, 2012 Публикувано Април 6, 2012 (редактирано) Имам проблем с това шерване с тайм капсулата. Но не с хбмц, а с Медия Плеъра на файъркор. Каквото и да правя не ще и не ще да се свърже. Искам да се виждат всички папки. Пробвах това с юзър акаунтс, но не ми харесва. Тогава епъл тв-то се свърза, но папката беше празна (нормално), но от лаптопа вече не ми даваше да се логна както преди това (с юзърнейма на компютъра и паролата на капсулата) и затова го върнах обратно - логването да става чрез паролата на капсулата. .. оправих го. В настройките на капсулата на диска се задава Secure shared disks: With a disk password. След това трябваше да я рестартирам, че ми се бъгна ATV-то и не намираше никоя от шернатите папки въобще. Редактирано Април 6, 2012 от DreamcatcheR 1 Цитирай
ThUnDeR Публикувано Април 24, 2012 Публикувано Април 24, 2012 Пробвай да се логнеш с user: guest и паролата за диска. 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Април 24, 2012 Публикувано Април 24, 2012 Така става - да! Открих го ден, след като писах тук, но забравих да добавя поста си.. Цитирай
trick_979 Публикувано Май 28, 2012 Публикувано Май 28, 2012 в XBMC най-лесно се добавя шеър като от меню Add Source се избере Zero Config,а не Windows (SMB). Аз така добавих моята капсула като шеър. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.