emco83 Публикувано Декември 6, 2009 Публикувано Декември 6, 2009 Взех си нов iPhone 3gs фабрично отключен. Използвам го вече 2 седмици. От скоро време си сложих gps програми (iGo, TomTom и Sygic). Забелязах че GPS приема много слаб сигнал. Първоначално правих му джейлбрейк с blackra1n. Помислих си, че можеби проблема идва от Geohot. След това сложих custom firmware, без никакви други програми, но проблема си остана. Опитах с командите на терминала: supass:alpinekillall -9 locationdrm -rf /var/root/Library/Caches/locationd Няма подобрение. Също така опитах и други фиксове но без ефект. Винаги когато пусна iGo или Sygic сигнала идва и се губи. Gps-a е много слаб. Не регистрира никакви километри на час, просто си стои на нула. Включено е location services и от settings и от sbsettings (то няма как да засича сигнал ако не са включени) Телефона е от globul, но нямам гаранция. Иначе с WIFI никога не съм имал проблеми. Някаква помощ? Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 7, 2009 Публикувано Декември 7, 2009 В много форуми се обсъжда такъв проблем, без софтуеърно решение. От всичко което съм изчел досега(още от времето с WinMo- айфона не е единствен с такъв проблем) - проблема е наречен "заспиване" на surfIII чип-а и се оправя само със смяна. Имам HP iPaq с такъв проблем - сигнала изчезва без обяснима причина. Телефона е от globul, но нямам гаранция. Не че нещо, ама няма логика в думите ти. Намирай начин да им го набуташ обратно. Цитирай
emco83 Публикувано Декември 7, 2009 Автор Публикувано Декември 7, 2009 Мерси за отговора. Да поясна за да бъде по-логично. Телефона е подарък от Глобул на един футболист, но той си има друг телефон, а iPhone 3gs е прекалено сложен за него. Когато го купих забравих да си поискам гаранцията, а проблема е че загубих номера му в предния телефон. Дано да го намеря, да взема гаранцията и да го сменят в глобул. Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 7, 2009 Публикувано Декември 7, 2009 Пробвай да отидеш само с телефона и кутията. Предполагам знаеш имената на човека който ти го е продал. Цитирай
emco83 Публикувано Декември 7, 2009 Автор Публикувано Декември 7, 2009 Намерих му номера . Чух се с момчето и утре ще го нося в глобул, обаче не знам дали е задължително да сложа отново не джейлбрекнат софтуер? Цитирай
Kpuc Публикувано Декември 7, 2009 Публикувано Декември 7, 2009 Ще бъде по-добре, защото винаги могат да се заядат, че проблема е в Jailbreak-a! Не ти пречи да му направиш чист рестор до 3.1.2! Поздрави! Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.