Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос

Публикувано

Отварям тази тема за обсъждане на новото за iOS5 приложение Reminders. Както знаете в него има опция за напомняне - когато сте стигнали до дадено място или когато си тръгвате от него телефона ви напомня да направите нещо.

Сега, проблемите, с които се сблъсках са два - със задаването на адрес и със самата локация.

1) Изобщо няма опция за ръчно въвеждане на адрес. Програмата намира локацията ви и може да зададе адреса, който е намерила. Но това върши работа само, когато искате напомнянето да е за "когато си тръгна, ми напомни". Другият вариант е чрез някой от контактите ви, за който е въведен адрес. Е да, ама за колко от контактите си имате въведен адрес? Аз лично нямам нито един.

Ето един пример: искам да си направя напомняне "Плати сметка за телефон когато стигна до The Mall". Това което трябва да се направи е да се влезе в Maps, да се намери обекта и да се въведе информацията за него като нов контакт. Тук идва и друг проблем, който след много изпробване, се осетих откъде идва. Reminders не "разбира" адреси на кирилица, а всички адреси на обекти за България в Google maps са на кирилица (или поне тези, който аз съм виждал). След като намерите точния адрес на обекта трябва да го напишете отново в search bar-a но този път на латиница. След това давате да въведе информацията към съществуващ контакт и накрая го избирате от Reminders. Възможно е да го преправите от кирилица на латиница в самия контакт, но не винаги можем да сме сигурни как е въведено в google maps (carigradsko shose/tsarigradsko shose; в случая второто е правилното), а Reminders се ориентира именно по него.

2) След като настроих правилно програмката, тръгнах към мола, за да я тествам. Телефонът ми беше в джоба на дънките, бях с кола, стигнах до мола, влязох в паркинга, нищо. А трябваше да изпищи даже по-рано, защото самия адрес, който бе въведен ми излизаше на картата още до окръжна болница. Като отключих телефона чак, се сети да ми изкара напомнянето.

С две думи впечатленията ми са, че идеята е много добра, но има още доста да се поработи върху програмата. Дано в следващ ъпдейт на ОС-а да добавят опцията за ръчно добавяне на адрес, едно графично интегриране с Maps би било страхотно и не толкова сложно за направа (а още повече от developer-и каквито има Apple). Също трябва да се оправи втория проблем. Ако напомнянето не се появи ако не си отключиш телефона, какъв е целият този смисъл от локация? Че и ток харчи, защото седи постоянно включен GPS-a..

Така, доста обстоятелствен бях, но имаше нужда, за да е по-разбираемо всичко. Някой ако е открил по-лесен начин за добавяне на адрес или иска да сподели някой-друг съвет, да го направи :)

9 отговора на този въпрос

Recommended Posts

• 0
Публикувано

MapReminders от Cydia ще подобри функционалността на Reminders в iOS 5 като добави опция да добавите локация от Maps.

Забележка: MapReminders изисква iOS 5.0 + и работи само на устройства поддържащи location reminders като iPhone 4, 4S iPad2.

Moже да бъде закупен от BigBoss repo за $0.99 или "тествана" от репото на xSellize :tooth:

MapReminders_Cydia_Tweak.png

• 0
Публикувано

Закупих си mapreminders и работи чудесно, но остава проблема, че пищи чак като отключиш телефона.

• 0
Публикувано

Да не изисква интернет връзка?

• 0
Публикувано

3G ми е постоянно включено. А и най странното беше, че като си отключих телефона само изпищя нещо и тва беше, нямаше нотификация.

• 0
Публикувано

Хмм, това е много странно за заключените телефони. За днес например, си бях настроил "напомнянка" като стигна до офиса да ми свирне и заради принципа "веднъж записано - веднага забравено" се стреснах като почна да ми пищи джоба. Та при мен и 2-та проблема липсват.

• 0
Публикувано

Явно е въпрос на късмет малко. Ето какво намерих в ръководството:

iPhone checks its location less frequently depending on your model of iPhone and whether it’s locked, so there may be a delay before the reminder is triggered.

• 0
Публикувано

С две думи - абсолютно недодялано приложение, което беше пуснато, за да се засили интереса към iOS5 (като още една нова функция). Явно е, че програмката не върши работа, поне не като хората. Аз си ползвам календара за такива напомняния, има и повече опции за известяване и напомняне, от колкото Reminders.app

• 0
Публикувано

Това някак си не звучи като "its just works". Незнам какво става, но този иос5 е малко разочерование.

Нищо не работи както трябва, а с такава радост си го качих.

• 0
Публикувано

Напълно съгласен съм с вас.Една от причините да кача 5.1.1 е тази програма, защото съм доста ръсеен разсеян и щеше да ми свърши страхотна работа.За съжаление и аз имам проблема с известяването при заключен тел.

Ще разчитам на Cydia да излезе програма която да го оправи...

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...