Петко Йовчевски Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 (редактирано) Здравейте, искам да попитам относно батерията на лаптопа, как е най-добре да се процедира когато лаптопа ще се използва повече време от колкото държи обикновенно батерията: - да бъде постоянно включен на зарядно докато не реша, че няма да работя повече или - да зареждам батерията и като се зареди да изключвам зарядното, а след като падне батерията отново да зареждам ??? Четох доста но неможах да намеря отговор на въпроса ми. Благодаря предварително Редактирано Февруари 8, 2012 от Петко Йовчевски Цитирай
uomoto Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 Като се зареди вадиш от тока. Като падне под 10% пак слагаш на зарядно. Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 Аз процедирам така... Да кажем, че е зареден. Ползвам го на батерия до 15%. После го мушкам на зарядно и така до вечерта. Един път на седмица, десет дена я разреждам напълно. Цитирай
Петко Йовчевски Публикувано Февруари 8, 2012 Автор Публикувано Февруари 8, 2012 (редактирано) Нещо не разбрах, как така един път на седмица 10 дена я разреждаш ? Редактирано Февруари 8, 2012 от Veselin Minchev Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 Те така: на десет дни го ползва до изгасване. Най - тарикатско е на контакт постоянно ако не си в движение, но така има проблемче: батерията на новите модели не се сваля и докато е на контакт загрява доста, което я прецаква. Така че...ползвай го както намериш за добре, просто когато ти се натрупат 10-тина цикъла(процентно, примерно си бил на контакт от 50% до 100% 20 пъти), я оставяй веднъж да падне до край, остави да се охлади и включи в контакта да зареди до 100% БЕЗ да го ползваш. Това същото го има и в сайта на Епъл и отговаря на истината, не е писано ей така. Цитирай
Петко Йовчевски Публикувано Февруари 8, 2012 Автор Публикувано Февруари 8, 2012 А от къде се проверяват циклите? Нов ми е лаптопа и не съм работил толкова с мак досега. Цитирай
uomoto Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 На лупичката(горе вдясно) напиши: system information - Enter На прозорчето намери power от лявата страна е. А от дяснo търси Cycle Count: .... или горе от ябълката(вляво) избери About this Mac>more info>System Report..(пак излиза същото прозорче) Цитирай
Петко Йовчевски Публикувано Февруари 8, 2012 Автор Публикувано Февруари 8, 2012 Благодаря ви много! Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 Потърси си отнякъде Cocoanut battery. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 (редактирано) Лека поправка: CoconutBattery. A иначе циклите ги пише и в battery drop down menu-то на iStat Menus (която изкарва и много друга информация, като ползване на рам, процесор, часовник с доста настройки и др.) Редактирано Февруари 8, 2012 от DreamcatcheR 2 Цитирай
arm11 Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 Или пък - Цъкаш на ябълката най-горе вдясно - About This Mac->More Info...->Hardware->power и там има инфо за батерията, както и циклите. Цитирай
pepo1919 Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 Искаш да кажеш,"най-горе в ляво"! Цитирай
arm11 Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 Да, моя грешка. Можеш разбира се и в spotlight да напишеш system profiler. 1 Цитирай
uomoto Публикувано Февруари 9, 2012 Публикувано Февруари 9, 2012 Май опциите не са идентични при 10.6 & 10.7? Аз написах както е при мен! Цитирай
Петко Йовчевски Публикувано Февруари 9, 2012 Автор Публикувано Февруари 9, 2012 Аз го намерих от там където ми казахте по-рано. Сега свалям тази програмка за да излиза от дроп даун менюто на бетерията. Ето и какво пишеше там: Battery Information: Model Information: Serial Number: ******* Manufacturer: SMP Device Name: bq20z951 Pack Lot Code: 0 PCB Lot Code: 0 Firmware Version: 002a Hardware Revision: 000a Cell Revision: 100 Charge Information: Charge Remaining (mAh): 3635 365 Fully Charged: No Charging: No Full Charge Capacity (mAh): 3857 3888 Health Information: Cycle Count: 250 Condition: Normal Battery Installed: Yes Amperage (mA): -1288 -1417 Voltage (mV): 12162 10847 Ще ми обясните ли кое какво е и кое е надобре и кое не е. От дясно където са числата са преди да падне батерията до край и преди зареждането а при инфото са сега след зареждането. Цитирай
pepo1919 Публикувано Февруари 9, 2012 Публикувано Февруари 9, 2012 Разгледай тази темаhttp://bgiphone.com/topic/1432-здраве-на-батерията-92-как-да-го-подобря/, пост №11! Цитирай
Петко Йовчевски Публикувано Февруари 9, 2012 Автор Публикувано Февруари 9, 2012 Доста добре е обяснил, ще го направя пак това. Последен въпрос, след като се зареди батерията и е на power adaptor тя продължава ли да се зарежда или спира процеса на зареждане? Питам понеже повечето нови компютри са така а незнам за моя. MacBook 13-inch, Aluminum, Late 2008 това е модела Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 9, 2012 Публикувано Февруари 9, 2012 Спира бре пич Лошото е че не се сваля(не помня за твоя може ли) - ако го ползваш у дома, слагаш в контакта при свалена батерия и така спестяваш лошия ефект от загряването въху нея. П.П. Всичкото това е подробно описано в посочената по - горе тема Цитирай
Петко Йовчевски Публикувано Февруари 9, 2012 Автор Публикувано Февруари 9, 2012 Ахам, разбрах. На моя може да се свали. Аз четох но гугъла не го превежда точно и не схванах смисъла много... Иначе съм ви благодарен за отговорите Поздрави! Цитирай
master_23 Публикувано Февруари 19, 2012 Публикувано Февруари 19, 2012 Освежаване батерията на преносимия компютър На тези от вас, които притежават Apple MacBook или MacBook Pro би им се е искало преносимият им приятел да е със здрава и добре функционираща батерия, като живота й да продължи възможно най-дълго… За целта, трябва от време на време да се преминава през следните стъпки: 1. Включвате MagSafe адаптера на вашият macbook в контакта и зареждате напълно батерията (докато на иконката й в трея горе-вдясно не се появи щепсел). 2. Оставете компютъра в това състояние поне 2 часа (може да го използвате през това време). 3. След два-три часа изключете MagSafe адаптора и продължете да използвате компютъра си докато не бъде изразходен заряда на батерията напълно. Тогава компютъра ще премине в спящ режим. Можете да го оставите в този режим за около 5-6 часа или да го изключите. 4. Включете MagSafe адаптора и оставете компютъра да се зареди напълно (може да го използвате през това време). Това е. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.