profusion Публикувано Февруари 12, 2012 Публикувано Февруари 12, 2012 Гледам темичка си нямаме Има ли фенове на напитката? Аз поне сутрин не отлепвам преди да съм пил. Минал съм през няколко кафемашини и обичам да опитвам различни марки. Някой марки които напоследък ми харесват са Lavazza (aroma e crema), Vergniano, Davifoff, инък червената лаваца е класика. Обикновено го пия в малки чашки 50-70мл но го лоча с часове От машините съм фен на Saeco Цитирай
roll2puff Публикувано Февруари 12, 2012 Публикувано Февруари 12, 2012 Аз си падам по Nescafe-то, 1 и половина лъжици + 3-4 захар в голяма чаша- американска доза, без едно не излизам от нас, било то на работа или не. От еспресото най-много харесвам Segafredo, но нещо изчезна напоследък. Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Хехе Пловдив е "зона, свободна от Сегафредо", както каза един пич от СофСток И аз харесвам crema e aroma от Лаваца, но харесвам също Lavazza bar и dolce gusto. Пробвал съм всичките им смески - сестра ми работи в СофСток десетина години вече и намазвам редовно Също обичам арабско кафе с кардамон и нуми басра(сушен лайм на арабски), примерно сирийското "Ал Сайед" - хубаво е за стомаха. Сутрин обаче(т.е. следобед - тогава е моето "сутрин") имам нужда от конска доза кофеин и нито едно еспресо не може да ми я осигури. Рецептата е двойно Грандос Голд, най - квалитетното инстантно кафе на пазара. Нескафе-то в сравнение с него е пълна парлама. Става чисто, става и чудно капучино с него, нищо общо няма със синтетичния вкус на останалите разтворими кафета. Тук ме пипнахте по тънката струна - аз съм кофеинов наркоман, за кафета можем да си говорим с часове... Цитирай
Grievous Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Щом пиете кафе от машини, какво да говорим? Цитирай
baronbg Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Аз пия Неспресо капсули, в млка порцеланова чаша. Не си го сменям за никакви "нес" и други инстантни кафета. Обичам вкуса му, аромата и това как се чувствам, като го пия. Сега ми липсва МНОГО, но в кая на седмицата се връщам при него. 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Отдавна не пия кафе, но много обичах когато едно приятелче ми го правеше на джазве, турско, мазничко... 2 Цитирай
arm11 Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Този месец съм на Давидоф, но съм си фен на Лаваца блу и си се връщам към него. Общо взето аз слагам много суха сметана и тя размива вкуса, но пък така ми харева Цитирай
eek Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Аз съм с едно такова у дома и съм много доволен от него. Единствения ми проблем е, че завториха магазина за капсули в Бургас и сега си взимам от нета. Цитирай
pepo1919 Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Харесват ми Crema e gusto и Qualita rosa на Lavazza(пък и винаги едно от двете,е на промоция в Метро) ,но наскоро бях приятно изненадан от Grand Aroma на Douwe Egberts(от същия ценови клас)! Цитирай
mitkoiphone Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Няма ли някой да пие Спетема или Нова бразилия ? Цитирай
pepo1919 Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Ако,погледнеш промоционалните цени,за които споменах ще се изненадаш! Цитирай
profusion Публикувано Февруари 13, 2012 Автор Публикувано Февруари 13, 2012 (редактирано) Няма ли някой да пие Спетема или Нова бразилия ? Нова бразилия?! не мога да си причиня това Май наистина повечето харесваме Лаваците като гледам. Аз в нас съм с една такава, само защото предпочитам да ми мели кафето инъче има страхотни с ръкохватки arm11 - давидов наистина е много яко По принцип гледам да купувам Арабика кафета, робустите са ми силни безароматни и горчилки... Алекс значи сме от една партия Редактирано Февруари 13, 2012 от profusion 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 В нас сме имали доста машини с различни марки, но се спряхме на една, която за моят вкус е най-добрата. Кафето е Nespresso, машината е Krups. Кафета си поръчваме с кашони от Англия или Холандия, в зависимост къде имаме агент в момента. Тук бирниците ги продават на двойна цена, така че да си ги пият Ароматите, които ми допадат са Ristretto и Indriya From India И да добавя, че тези кафета нямат нищо общо с тези от рекламите за Dolce Gusto 2 Цитирай
profusion Публикувано Февруари 13, 2012 Автор Публикувано Февруари 13, 2012 Джони супер, машините са 3 - Крупс, Саеко и Гаджия мисля само те са специализирани. Е има и едни Жура ама баси цените.... Цитирай
uomoto Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 asko44, сподели и ти какво кафе пиеш, вместо да обсъждаш форума. Аз харесвам почти всяко едно кафе. По-често пия Jacobs, Spetema, Lavazza Rossa, Nescafe 3v1 и в краен случай Нова Бразилия. Но е задължително да има сметана и повечко захар. Много рядко консумирам горчиво. Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Кафето си го правя супер късо, буквално една глътка без захар. Според жена ми само хабя кафето Цитирай
FidoDidoo Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 (редактирано) Темата е супер аз съм ценител на хубавото кафе, в къщи ползвам Philips Saeco XSmall. Прави много добро кафе. Препоръчвам ви да пробвате на illy 100 % арабика. От едно магазинче за кафе се опитвам да си направа смес, която да ми допадне, но за сега неуспявам. Гледам някой си купуват на Lavazza, но как съхранявате 1 кг не ви ли изветрява, аз гледам да взимам малки разфасовки, като illy, зашото са по 200 гр и са в кутия която добре се затваря Кафето си го правя супер късо, буквално една глътка без захар. Според жена ми само хабя кафето Не ми се обиждай, но женати не разбира от кафе. В Италия докато си платиш горивото и си изпиваш кафето на две глътки, това е кафе, а не вода с горчив вкус . И аз го обичам късичко като теб, но с малко захар Редактирано Февруари 13, 2012 от FidoDidoo Цитирай
foxy Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Твърдо за Lavazza! Пия го по-силничко, с малко захар и без сметана, защото държа да усещам истинския аромат на кафето! Цитирай
goce kostadinov Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Нова бразилия?! не мога да си причиня това Май наистина повечето харесваме Лаваците като гледам. Аз в нас съм с една такава, само защото предпочитам да ми мели кафето инъче има страхотни с ръкохватки arm11 - давидов наистина е много яко По принцип гледам да купувам Арабика кафета, робустите са ми силни безароматни и горчилки... Алекс значи сме от една партия Със същото саеко съм и аз, пия кафе джио 70 процента арабика.а имам две делонгита за продаване по 50 лева едната. Цитирай
profusion Публикувано Февруари 13, 2012 Автор Публикувано Февруари 13, 2012 Джони поздравляния за чашката, аз по принцип си колекционирам подобни малки за еспресо където ходя, но въпреки че го пия късо го сърбам минимум 2ч Ето току що направена партида в порцелан със силиконов грип Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Разгледай тези на WMF. 3 Цитирай
profusion Публикувано Февруари 13, 2012 Автор Публикувано Февруари 13, 2012 (редактирано) Не могаааа искамммм!!!! хахахаха. Малките 1-ва и 3-та са трепач. Кофтито е, че няма къде да ги слагам в нас вече ще ми трябва 2-ра кухня Моята тази е от Bodum Джони бързо казвай от къде да си намеря или да отивам в ebay? Редактирано Февруари 13, 2012 от profusion Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 Представителката на WMF ни е приятелка, цените са малко високи, но когато има голямо зареждане за някакъв обект, тя ни се обажда и ни включва с малки количества. Така си пазаруваме на дребно по цени на едро Цитирай
FidoDidoo Публикувано Февруари 13, 2012 Публикувано Февруари 13, 2012 За чашки може да ме имате и мен в предвид, ако не е нахално Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.