Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Гледам темичка си нямаме :tooth: Има ли фенове на напитката? Аз поне сутрин не отлепвам преди да съм пил. Минал съм през няколко кафемашини и обичам да опитвам различни марки. Някой марки които напоследък ми харесват са Lavazza (aroma e crema), Vergniano, Davifoff, инък червената лаваца е класика. Обикновено го пия в малки чашки 50-70мл но го лоча с часове :tooth: От машините съм фен на Saeco

Публикувано

Аз си падам по Nescafe-то, 1 и половина лъжици + 3-4 захар в голяма чаша- американска доза, без едно не излизам от нас, било то на работа или не.

От еспресото най-много харесвам Segafredo, но нещо изчезна напоследък.

Публикувано

Хехе :) Пловдив е "зона, свободна от Сегафредо", както каза един пич от СофСток :tooth:

И аз харесвам crema e aroma от Лаваца, но харесвам също Lavazza bar и dolce gusto. Пробвал съм всичките им смески - сестра ми работи в СофСток десетина години вече и намазвам редовно ;)

Също обичам арабско кафе с кардамон и нуми басра(сушен лайм на арабски), примерно сирийското "Ал Сайед" - хубаво е за стомаха.

Сутрин обаче(т.е. следобед - тогава е моето "сутрин") имам нужда от конска доза кофеин и нито едно еспресо не може да ми я осигури. Рецептата е двойно Грандос Голд, най - квалитетното инстантно кафе на пазара. Нескафе-то в сравнение с него е пълна парлама. Става чисто, става и чудно капучино с него, нищо общо няма със синтетичния вкус на останалите разтворими кафета.

Тук ме пипнахте по тънката струна - аз съм кофеинов наркоман, за кафета можем да си говорим с часове...

Публикувано

Щом пиете кафе от машини, какво да говорим? ;)

Публикувано

Аз пия Неспресо капсули, в млка порцеланова чаша. Не си го сменям за никакви "нес" и други инстантни кафета. Обичам вкуса му, аромата и това как се чувствам, като го пия. Сега ми липсва МНОГО, но в кая на седмицата се връщам при него.

Публикувано

Отдавна не пия кафе, но много обичах когато едно приятелче ми го правеше на джазве, турско, мазничко...

Публикувано

Този месец съм на Давидоф, но съм си фен на Лаваца блу и си се връщам към него. Общо взето аз слагам много суха сметана и тя размива вкуса, но пък така ми харева :)

Публикувано

Аз съм с едно такова у дома и съм много доволен от него.

Единствения ми проблем е, че завториха магазина за капсули в Бургас и сега си взимам от нета.

Macchina_a_cialde_Lavazza_LB_800.jpg

Публикувано

Харесват ми Crema e gusto и Qualita rosa на Lavazza(пък и винаги едно от двете,е на промоция в Метро) :tooth:,но наскоро бях приятно изненадан от

Grand Aroma на Douwe Egberts(от същия ценови клас)!

Публикувано

Няма ли някой да пие Спетема или Нова бразилия ?

Публикувано

Ако,погледнеш промоционалните цени,за които споменах ще се изненадаш!

Публикувано (редактирано)

Няма ли някой да пие Спетема или Нова бразилия ?

Нова бразилия?! не мога да си причиня това :tooth:

Май наистина повечето харесваме Лаваците като гледам.

Аз в нас съм с една такава, само защото предпочитам да ми мели кафето инъче има страхотни с ръкохватки

saeco-giro-plus-black.jpg

arm11 - давидов наистина е много яко

По принцип гледам да купувам Арабика кафета, робустите са ми силни безароматни и горчилки...

Алекс значи сме от една партия :tooth:

Редактирано от profusion
Публикувано

В нас сме имали доста машини с различни марки, но се спряхме на една, която за моят вкус е най-добрата. Кафето е Nespresso, машината е Krups. Кафета си поръчваме с кашони от Англия или Холандия, в зависимост къде имаме агент в момента. Тук бирниците ги продават на двойна цена, така че да си ги пият ;)

Ароматите, които ми допадат са Ristretto и Indriya From India

img0171hf.jpgimg0172g.jpg

И да добавя, че тези кафета нямат нищо общо с тези от рекламите за Dolce Gusto :smile:

Публикувано

Джони супер, машините са 3 - Крупс, Саеко и Гаджия мисля само те са специализирани. Е има и едни Жура ама баси цените....

Публикувано

asko44, сподели и ти какво кафе пиеш, вместо да обсъждаш форума. ;)

Аз харесвам почти всяко едно кафе. По-често пия Jacobs, Spetema, Lavazza Rossa, Nescafe 3v1 и в краен случай Нова Бразилия.

Но е задължително да има сметана и повечко захар. Много рядко консумирам горчиво.

Публикувано

Кафето си го правя супер късо, буквално една глътка без захар. Според жена ми само хабя кафето :)

img0175bn.jpg

Темата е супер аз съм ценител на хубавото кафе, в къщи ползвам Philips Saeco XSmall. hd8743_19__fv_.jpg

Прави много добро кафе. Препоръчвам ви да пробвате на illy 100 % арабика. От едно магазинче за кафе се опитвам да си направа смес, която да ми допадне, но за сега неуспявам. Гледам някой си купуват на Lavazza, но как съхранявате 1 кг не ви ли изветрява, аз гледам да взимам малки разфасовки, като illy, зашото са по 200 гр и са в кутия която добре се затваря

Кафето си го правя супер късо, буквално една глътка без захар. Според жена ми само хабя кафето :smile:

Не ми се обиждай, но женати не разбира от кафе. В Италия докато си платиш горивото и си изпиваш кафето на две глътки, това е кафе, а не вода с горчив вкус :tooth: . И аз го обичам късичко като теб, но с малко захар ;)

Редактирано от FidoDidoo
Публикувано

Твърдо за Lavazza! :smile: Пия го по-силничко, с малко захар и без сметана, защото държа да усещам истинския аромат на кафето!

Публикувано

Нова бразилия?! не мога да си причиня това :tooth:

Май наистина повечето харесваме Лаваците като гледам.

Аз в нас съм с една такава, само защото предпочитам да ми мели кафето инъче има страхотни с ръкохватки

saeco-giro-plus-black.jpg

arm11 - давидов наистина е много яко

По принцип гледам да купувам Арабика кафета, робустите са ми силни безароматни и горчилки...

Алекс значи сме от една партия :tooth:

Със същото саеко съм и аз, пия кафе джио 70 процента арабика.а имам две делонгита за продаване по 50 лева едната.
Публикувано

Джони поздравляния за чашката, аз по принцип си колекционирам подобни малки за еспресо където ходя, но въпреки че го пия късо го сърбам минимум 2ч :tooth:

Ето току що направена партида в порцелан със силиконов грип :tooth:

4dfad847.jpg?t=1329134436

Публикувано

Разгледай тези на WMF.

img0177aq.jpgimg0178cs.jpgimg0183jt.jpgimg0179h.jpgimg0180dx.jpgimg0181qc.jpgimg0182zs.jpg

Не могаааа :smile: искамммм!!!! хахахаха. Малките 1-ва и 3-та са трепач. Кофтито е, че няма къде да ги слагам в нас вече ще ми трябва 2-ра кухня :tooth:

Моята тази е от Bodum

Джони бързо казвай от къде да си намеря или да отивам в ebay?

Редактирано от profusion
Публикувано

Представителката на WMF ни е приятелка, цените са малко високи, но когато има голямо зареждане за някакъв обект, тя ни се обажда и ни включва с малки количества. Така си пазаруваме на дребно по цени на едро :)

Публикувано

За чашки може да ме имате и мен в предвид, ако не е нахално :)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...