Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте.

Имам казус. До съвсем скоро използвах Thunderbird на Макчо, но ми заема адски много място и реших да мигрирам към Mail. Прехвърлих си мейлите, настроис и акаунтите но се оказа, че голяма част от писмата ми се зареждат с някакви кутийки - явно алтернатива на маймуницата. Реших, че това става само със старите мейли но се оказа, че и някои нови пристигат така. Лошото е, че са повечето. Пробвах да сменям Encoding-а им, но безрезултатно - всичко седи на шльокавица. Само мейлите ми от Колектива или спама се зареждат, както и тези, които сама си пращам - УЖАС. Мислих също, че това ми го прави само с мейлите на кирилица, но след регистрация в ImageShack, потвърдителния мейл също е такъв. Прикачам две картинки:

screenshot20120217at114.png

screenshot20120217at112.png

Някой има ли идея от какво може да се получава това и как да го оправя? Започвам да си мисля, че става дума за някакви регионални настройки...

Публикувано

Никой ли няма идея... Тук ми беше надеждата :((

Публикувано (редактирано)

Това прилича на счупен или duplicate шрифт. Отвори Fontbook.app и провери за дублирани. Msoffice инсталира каквито му падне. Като махнеш боклуците рестартирай Mail.app.

Ps

Забравих да предложа смяна на дефолт шрифтовете на mail.app.

Пробвай.

Редактирано от JVV
  • 2 месеца по-късно...
Публикувано

Успяли да решиш проблема? Понеже и при мен го има и вече много ме дразни.

Публикувано

И при мен го имаше това преди няколко дни - решението при мен се оказа:
System Preferences>Language&Text>(Оставяте си само Български и English(
Другите настройки пак си ги вижте.
http://imageshack.us/g/837/screenshot20120502at703.png/

Публикувано

При мен се получи поне на повечето. Много ги благодаря. Ако кажеш сега и как да си оправя word-a, че ми се налага повечето пъти да маркирам всичко и да давам Arial font.

Публикувано

Да ти кажа не ползвам Word на Мака, вместо това използвам VMWare Fusion с опцията Unity:
http://img851.imageshack.us/img851/333/screenshot20120502at935.png

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

На моят компютър се отваря всичко нормално, но на компютъра на моя позната е пълна каша с кирилицата.

screenshot20120711at123.png

screenshot20120710at759.png

Това е само в Microsoft Word, при TextEdit проблемът го няма, ако дам с интервал preview на файла, всичко е OK, но в Word - каша. Ако някой има решение да свирка :)

Проверил съм с Font Book.app за дублирани шрифтове.

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Мъчих, мъчих се, като ми се получи това маркирам целия текст и сменям шрифта. Затова минах на Pages, и ми е мирна главата. Засега съм доволен.

Публикувано

А как се оправя проблема при iPad и iPhone??

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...