LUBECA Публикувано Февруари 23, 2012 Публикувано Февруари 23, 2012 Музикалната индустрия обмисля да съди Google Две от основните организации, представящи музикалния бранш, е доста възможно да заведат дело срещу търсачката Google. Става дума за Международната федерация на фонографската индустрия (IFPI) и Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка (RIAA). Ако се чудите какво е предизвикало яда на тези организации, то става дума за резултатите от търсения в Google. Според IFPI и RIAA всички сайтове, в които има нелегално съдържание трябва да бъдат класирани много по-ниско или направо премахвани от алгоритъма на интернет гиганта. Разбира се, Google отказва да направи това, тъй като става дума за цензура и „е възможно да бъде поставен доста опасен прецедент”. От IFPI и RIAA обаче са твърдо решени да постигнат своето, като ще се обърнат и към съда, ако това е нужно. Разбира се, тази кампания на подобни водещи представители на музикалната индустрия датира доста отдавна. Именно тя е и в основата на това Google да не успява да договори своя музикална стрийминг услуга, подобна на iTunes – RIAA изисква цензура от търсачката, която тя не е готова да осигури. Досега подобни опити за налагане на външна воля върху интернет гиганта удряха на камък и би било изненадващо, ако точно този път постигнат успех. Източник: Mobilenews.bg Цитирай
kal1ch Публикувано Февруари 23, 2012 Публикувано Февруари 23, 2012 Музикалната индустрия да вземе да си преосмисли остарялите бизнес стратегии, вместо да се занимава с глупости... 2 Цитирай
JVV Публикувано Февруари 23, 2012 Публикувано Февруари 23, 2012 Аз съм ЗА. Недопустимо е да излизат стиховете ми в гогле и да се пиратстват безпардонно. 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 24, 2012 Публикувано Февруари 24, 2012 Неоля, Неоля...отвори тълковния речник на "ирония" и "сарказъм" 1 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Февруари 24, 2012 Публикувано Февруари 24, 2012 Само глупости правят... Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.