Kpuc Публикувано Март 28, 2012 Публикувано Март 28, 2012 Здравейте, преди два дена си поръчах към 700 калъфа за iPhone 4/s от китай. Та въпроса ми е как мога да се освободя от ДДС и мито ? Има ли вариант това да стане и ако не какъв би бил правилният подход в тази ситуация ? С продавача работим от много време, но до сега не съм вземал такова количество - предимно съм вземал по 20-30 броя и не съм има проблеми до сега! Той ще уважи моите искания и ще направи всичко каквото му кажа за да ги изпрати, просто не съм сигурен как да постъпя! Ще помоля за помощ, благодаря!
Lyudmil Публикувано Март 28, 2012 Публикувано Март 28, 2012 Няма как да си спестиш митото и ддс-то. Става дума за голямо количество, което не може да мине нито като подарък, нито като дефектна стока върната за поправка. Плати си дълга към държавата и след това си го калкулирай в крайната цена на калъфа, така няма да идва от твоя джоб, а ще го плаща крайния потребител.
arm11 Публикувано Март 28, 2012 Публикувано Март 28, 2012 Ако беше в София, щях да ти кажа как да стане.
Kpuc Публикувано Март 28, 2012 Автор Публикувано Март 28, 2012 Добре, все пак няма ли някакъв начин да се опише по-малка сума в описанието на стоката и така вместо 1400 долара да бъде 300-400 ? Благодаря!
arm11 Публикувано Март 28, 2012 Публикувано Март 28, 2012 Караш някой в публичен форум да ти даде съвет за нещо нередно... 1
Lyudmil Публикувано Март 28, 2012 Публикувано Март 28, 2012 Добре, все пак няма ли някакъв начин да се опише по-малка сума в описанието на стоката и така вместо 1400 долара да бъде 300-400 ? Благодаря! Попринцип може да се опише по-ниска цена на фактурата, която ти издава продавача и на база тази цена да ти начислят ддс и мито. Обаче в митниците си имат каталози с цени и фиксирани данъци за всяко нещо, за да могат да контролират подобен тип измами и не зависимо от това каква цена е посочена във фактурата може да ти начислят реалната сума на данъците. Най-добре е да имаш човек там.
Recommended Posts