master_23 Публикувано Април 5, 2012 Публикувано Април 5, 2012 Здравейте,може ли малко помощ имам един проблем проблем какво стана незнам с Snow Leopard съм 10.6.8. значи проблема е компютъра неможе да се изключи (Shut Down) немога да му дам ( Restart) нещо заби много яко защо така стана незнам каде е проблема не мога да разбера ще може ли малко помощ.Благодаря предварително. Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Април 5, 2012 Публикувано Април 5, 2012 Спри го принодително,с задържане на Power бутона. И му направи PRAM reset Цитирай
master_23 Публикувано Април 5, 2012 Автор Публикувано Април 5, 2012 A как се прави PRAM reset Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Април 5, 2012 Публикувано Април 5, 2012 http://support.apple.com/kb/HT1379?viewlocale=en_US&locale=en_US Цитирай
master_23 Публикувано Април 5, 2012 Автор Публикувано Април 5, 2012 Еха супер благодаря многоо за бързия отговор . Полчи се сега всичко е ОК. Цитирай
master_23 Публикувано Април 12, 2012 Автор Публикувано Април 12, 2012 Здравейте,може ли малко помощ инсталиран една програмка Drive Genius 3 обаче нещо не ми харесва тази програмка и реших да е премахна и като е премахнах ми излиза постояно едно съобщение като стартирам компютъра иска ми uninstaller DVD пробвах да го спра от System Prefs > Accounts > Login Items но без успех пробвах и MacIntosh HD/Library/LaunchAgents/ MacIntosh HD/Library/LaunchDaemons/ пак нямам успех някаква идея ? Благодаря предварително. Цитирай
Pe6o666 Публикувано Април 12, 2012 Публикувано Април 12, 2012 Пише да използваш ънинсталер за да премахнеш програмата коректно. Цитирай
arm11 Публикувано Април 12, 2012 Публикувано Април 12, 2012 С какво махна програмата? AppZapper е чудесен ънинсталър - опитай го. Цитирай
Alxx® Публикувано Април 12, 2012 Публикувано Април 12, 2012 С него не става. Инсталирай я наново, отвори настройките и спри Drive pulse monitor. После я деинсталирай, ползвайки вградения за целта ънинсталър. Не знам какво не и хареса - перфектна е! Цитирай
pepo1919 Публикувано Януари 25, 2013 Публикувано Януари 25, 2013 Kak да изкарам на Мак-а този тулбар: http://prikachi.com/images.php?images/241/5782241S.jpg че от вчера потъна някъде? http://prikachi.com/images.php?images/247/5782247E.png Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 25, 2013 Публикувано Януари 25, 2013 Като бъцнеш "още опции", ще зареди. Временно така, после ще го оправим 1 Цитирай
GUA Публикувано Март 18, 2013 Публикувано Март 18, 2013 Здравейте, моя МакBook е 15 с ОС Х 10.6.8, и от време на време започва да работи адски бавно, дори един вид забива. Преди го правеше по-рядко, но последните няколко дни го прави по 5-6 пъти на ден. Вчера дори трябваше да го изключа принудително защото не можех да направя нищо друго. Обикновено започва да се замисля над сафарито, поне това забелязвам, но после се опитвам да отворя активити монитора и той обикновено не се отваря. Инсталирах Оникс и уж го прочистих ама все същата работа. Моля дайте някакъв съвет какво да го направя че започвам да му се дразня. С Core 2 Duo 2.53MHZ, 4GB RAM. Поздрави Цитирай
Alxx® Публикувано Март 18, 2013 Публикувано Март 18, 2013 Repair permissions, reset parameter ram и евентуално дефрагментация(ако не си правил никога) са нещата с които трябва да започнеш. Откажи се от идеята да ползваш разни измислици. Пробвай, пък сподели. Цитирай
GUA Публикувано Март 19, 2013 Публикувано Март 19, 2013 Дефрагментацията мога ли с DiskUtility? Или трябва с нещо друго? Цитирай
Alxx® Публикувано Март 19, 2013 Публикувано Март 19, 2013 Ютилитито няма такива функции - аз ползвам Drive genius 3 на външен хдд. Някъде бях поствал как се ползва, но не мога да си изровя мнението. Хоп - ла, ето го. Цитирай
GUA Публикувано Март 19, 2013 Публикувано Март 19, 2013 Аз Drive genius 3 я знам и съм ти чел поста, обаче, това че трябва да се качи на външен хард с инсталиран ОС ми е доста сложно да го направя, нямам нито свободен хард, нито пък имам къде да сложа всичко то него и да го изпразня. Няма ли друг начин за дефрагментация без чак такива гимнастики? Мерси Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Март 19, 2013 Публикувано Март 19, 2013 Малко глупав въпрос, но нали не е препоръчително на ССД дискове да се прави дефрагментация? Някой може ли да даде съвет за поддръжка на ССД-та (тримът е ясен)? Преди време се бях разровил и намерих няколко съвета, но само ми омазаха системата. До преинсталации не се стигна, но си беше загуба на време.. Цитирай
Alxx® Публикувано Март 20, 2013 Публикувано Март 20, 2013 Пак е намесен външен диск, но без "гимнастики". Ресторваш от тайм машин на опразнен диск и си в джаза П.П. Флаш паметите също се фрагментират с времето. Аз Drive genius 3 я знам и съм ти чел поста, обаче, това че трябва да се качи на външен хард с инсталиран ОС ми е доста сложно да го направя, нямам нито свободен хард, нито пък имам къде да сложа всичко то него и да го изпразня. Няма ли друг начин за дефрагментация без чак такива гимнастики? Мерси Не трябва да го празниш(как само звучи ). Просто ти трябва МакОС на друг диск, от който да буутнеш. Мисля, ставаше и с печене на буут двд с драйв джиниъс, но не съм го правил. Ако си делнете диска на дялове(както в бозата) и качвате медиа файловете само там, ще смъкнете фрагментирането до абсолютния минимум - 1 до 2% на година! В дефолтските папки за музика, видео и т.н. си правите по един симлинк до другия дял и сте готови. П.П. Ето, едно от малките неудобства под мак - за да дефрагнете работния дял, трябва да НЕ е работен т.е. трябва да буутнете от друг дял или двд. На бозата обаче може да се дефрагва работеща ОС - едно от малкото и предимства Цитирай
Alxx® Публикувано Април 8, 2013 Публикувано Април 8, 2013 Новият Drive Genius 3.2.2 прави дефраг на работния диск без нужда от външен. Официално функцията я имаше и при предишните, но всички изпробвани варианти водеха до start in minimal environment и...could not gain exclusive access. При 3.2.2 всичко е наред. Цитирай
mishocs Публикувано Април 8, 2013 Публикувано Април 8, 2013 Drive Genius 3.2.2 пиши ми на лични- ще ти го пратя на маил-а със сериен номер -активиран 14 мб е Имам и този вариант но е близо 700 мб - Drive Genius 3.2.2 Bootable DVD 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Април 8, 2013 Публикувано Април 8, 2013 Пълната я качвам в докс, в момента. Знаете, линковете там не даянат и искайте докато е време. Едит: първият който я поиска, ще прави превю със снимки, че мен ме мързи 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.