killer4o Публикувано Април 10, 2012 Публикувано Април 10, 2012 След дълго ровене по Apple Support форумите, реших да се пробвам и тук да намеря решение. Имам MBP, на който доскоро щастливо съжителстваха OSX и Win 7, но наскоро 7-цата ми се прецака. За щастие, намерих начин как да я оправя, но за целта ми се налага да буутна от инсталационния диск, но не намирам как. Та това ми е въпросът - направил съм си bootable usb stick, как да накарам bootcamp-a да boot-не от него, а не от харда? Цитирай
Alxx® Публикувано Април 11, 2012 Публикувано Април 11, 2012 До колкото знам, уин от флашка няма как. Иначе буут от цд - слагаш диска и при старт задържаш "Ц". 1 Цитирай
killer4o Публикувано Април 11, 2012 Автор Публикувано Април 11, 2012 Alxx, мерси за отговора. Тъй като нямам cd на компютъра ще потърся тези дни такова с usb. adept, имам rEFIt, но когато се пробвам да буутна през usb stick отново тръгва да зарежда windows от харда. Цитирай
adept Публикувано Април 12, 2012 Публикувано Април 12, 2012 Предполагам, че си го форматирал под FAT32 и си го направил bootable? За всеки случай (ако usb-то ти е disk 1): 1. diskpart 2. select disk 1 3. clean 4. create partition primary 5. select partition 1 6. active 7. format fs=fat32 8. assign 9. exit и после копираш съдържанието на Win-a, примерно: xcopy d:\*.* /s/e/f e:\ и пак за всеки случай, от rEFIt с Option клавиша му даваш Boot from USB нали? 1 Цитирай
killer4o Публикувано Април 12, 2012 Автор Публикувано Април 12, 2012 (редактирано) По последния въпрос - да Иначе мерси за упътването - тази вечер ще го пробвам и ще пиша резултати. Едит: пробвах няколко варианта да запиша bootable флашка и всичките бяха неуспешни - като буутна от rEFIt ми казва нещо от сорта на "No bootable device found". В крайна сметка потърсих малко повече инфо и в сайта на rEFIt пишеше, че по принцип не се поддържа от apple и съответно всичко опира до късмет, който аз явно нямах. Тези дни ще потърся отнякъде usb cd-rom и се надявам, че ще си свърша работата с него. Мерси много и на двамата, че се отделихте от времето си да търсите решение за проблема ми. Редактирано Април 12, 2012 от killer4o Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.