Vancuver Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 От днес вече можем да се възползваме от услугата iTunes Match в българския iTunes магазин. Срещу сумата от 24.99 Евро на година потребителите могат да се абонират за iTunes Match. С този абонамент iTunes сканира музикалната колекция и автоматично намира съвпаденията с песните от iTunes Store. След това ги добавя към съответния iCloud акаунт, откъдето те могат да бъдат свалени и прослушвани на всяко устройство, свързано с акаунта. Ако дадена песен няма съвпадение с такава в iTunes Store, тя се качва в iCloud и отново може да бъде свалена/прослушана на друго устройство. Независимо от качеството на "оригиналните" песни на компютъра, съвпаденията ще могат да бъдат свалени от iCloud с битрейт 256 Kbps, AAC формат (DRM-free). 5 Цитирай
chayanne Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Въпросът е, какво ще стане с вече припознатите песни, след като отмине една година? Цитирай
kal1ch Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Най-вероятно си остават на компютъра. Ако не си платиш за още 1 година просто няма да можеш да ги сваляш от другите си устройства.. предполагам. Edit: What happens if I don’t resubscribe after the first year? Will I lose any upgraded songs? No. Any songs you’ve upgraded or downloaded again are completely safe. The only thing you lose is the central storage — iCloud will no longer stream or download matched or uploaded songs to your devices. http://www.apple.com...s/itunes-match/ Цитирай
kal1ch Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 50 кинта за 1 година и музиката ти става 'легална', без значение от къде я имаш - мисля, че е добра сделка. Цитирай
kal1ch Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Значи, че независимо дали си я изтеглил от нета или някой ти я е пратил, стига да е с качество над 96kbps можеш да си свалиш копие от iCloud с качество 256kbps, което си остава завинаги. Това важи за цялата библиотека. Музиката си остава твоя, дори след като изтече 1 година. Кое не и е доброто на сделката? Цитирай
kal1ch Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Мисля, че 4 лева на месец е много добра сделка, след като ще мога да си слушам всичката музика на всички устройства. Примерно на айФона не мога да я събера, но ще мога да си дръпна това, което ми се слуша, когато си поискам, където и да се намирам. 1 Цитирай
algor Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Хапсолютно съм съгласен с горното мнение и така леко и нежно ще обърна внимание, че всъщност българите и още 10-ина държави ще сме най-облагодетелствани от тази придобивка. Дърпаш 20 торента (примерно) и си в джаза - цената е абсолютно нормална. Според мен идеята на това плащане не е да ти се легализира музиката, а на практика си плащаш "гардеробчето", в което ще си складираш нещата. пп. Не съм го пробвал още, но след малко скачам. 1 Цитирай
kal1ch Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Не виждам до сега какво ти пречеше, но щом ти изнася Нямаше iTunes Match за България досега. Подобните услуги на конкуренцията просто не ме грабнаха и реших да изчакам. Цитирай
profusion Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Само дето с гоогле мюзик качиш ли нещо не може да се тегли а само да се слуша онлайн, поне така беше когато аз го ползвах. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Според мен тази услуга е изгодна и интересна само за хора с много големи аудио библиотеки. Хубаво е, че толкова бързо от Епъл я пуснаха и за нашата татковина. Аз засега не смятам да се "възползвам". Музиката ми в Туньо е има-няма 8 гб. Признавам си, че през живота си не съм купил и една песен онлайн. Някои албуми ги имам на дискове, но ми е по-удобно и лесно просто да ги сваля отнякъде, пред това да рипвам CD-та. Цитирай
Lyudmil Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 (редактирано) Гогата е абсолютно прав! Аз повечето ми песни в телефона съм ги свалил от оригиналните дискове, за което съм платил вече лиценз, за какво трябва да плащам втори път лиценз и то на Епъл. Още повече дали ще е от оригинален диск или от някой торент във FLAC iили APE с много висок битрейт, винаги мога да си ги направя не само в 256kbps, но и в 320kbps с два клика на мишката. Общо взето тази услуга ще е от полза само на хората, които искат да имат цялата си музикална библиотека на разположение нещо, което на мен никога и никъде не ми е трябвало, но нали за тoва е демокрацията всеки да избира сам за себе си според нуждите и желанията си. За това е по-добре, че я има услугата и всеки сам да решава дали ще я ползва или не, от колко точно това да ти потрябва, но да ти кажат "Сори пич, ама живееш в скапана държава, чувствай се преебан!" If you know what I mean. ПП. Правилно ли разбирам, че от една страна си плащаш тия $30, за да ти се мачват песните и да ти се качват в облaка, а от друга ще трябва да им цакаш още парички за допълнително място, където да качваш въпросната музика? Измислили са го коп****цата Редактирано Май 1, 2012 от Lyudmil Цитирай
algor Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Ако не ти стигне лимита от 25 000 песни, тогава следва плащане за още. До 10 устройства можеш да аднеш и до горната цифра песни. Цитирай
Vancuver Публикувано Май 1, 2012 Автор Публикувано Май 1, 2012 Интересно ми е как го ползваш в България: Кажи каква е тайната да можем и ние да се възползваме Цитирай
bronc Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 (редактирано) Не знам защо твърдиш, че е достъпно за България след като е достъпно само, ако ползваш прокси или VPN. Фактически не е направено да се ползва в България и трябва да заобиколиш системата, за да можеш да го ползваш. Не е точно същото.. Редактирано Май 1, 2012 от bronc Цитирай
Alxx® Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Пак осрахте темата с офтопици. Някой ще писка... 1 Цитирай
profusion Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Направихте темата за Гуглето я дайте повече инфо, къде пише какво става след 1 година ако не си подновя абонамента? Цитирай
Alxx® Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Хлопват ти вратата на гардеробчето, докато не пъхнеш пак кинти в ключалката 1 Цитирай
profusion Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Е мачнатите песни няма да мога да свалям ли ...хм...тогава гардеробчето е от дръвце Цитирай
algor Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Имаш опция във всяка песен - да я свалиш или да я плейнеш... Много моля оттук насетне в темата да пишат хора, които ползват услугата. Тоест като отговори на въпросите на хората, имам предвид. Всичко останало са предположения, а половината от тук пишещите са буквалисти и ще приемат нещата за истина и миш-маша е готов... пп. И говоря за услугата от заглавието на темата, а не на Гугъл! 3 Цитирай
profusion Публикувано Май 1, 2012 Публикувано Май 1, 2012 Абонирах се за 1 год. Ще пиша впечатления.Кофти вече почнах да съжалявам, след мача ми тюньо си мчана каквото той реши за добре, почти нямам албум с пулен мач, шарена скара.... [img]http://i518.photobucket.com/albums/u341/vebaev/ScreenShot2012-05-02at121329AM.png[/img] Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.