Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос

Публикувано

Гледам из интернет пространството, че това е разпространен проблем и поне до това което открих е без адекватно решение. Пробвах и с 3rd party апликация за заснемане на видео и отново звука е глух без сила и с много излишен шум. При voice memos си работи безпроблемно както описват и множеството други потребители със същия казус. Със сигурност не правя елементарните грешки да покривам микрофона с каквото и да е.

Някой може ли да ме упъти към решение за оправяне на досадния бъг?

15 отговора на този въпрос

Recommended Posts

• 0
Публикувано

Наново дръпнат фърм и рестор в дфу за изчистване? Пиши има ли резултат. Щом работи ок с някое приложение, а с друго не, проблемът е куц софт.

• 0
Публикувано

Не знам в какъв калъф или кейс си държиш телефона, но при запис на видео или при разговор през speaker phone се използва микрофона, който е отгоре до жака за слушалките, а не нормалния, който е долу. Виж дали кейса не го покрива или когато снимаш видео не го запушваш с пръст, става дума за този микрофон:

secondarymic.jpg

• 0
Публикувано

Знам че звуча като "едно си баба бае", но ръчното търсене на сбъгясания файл може да отнеме седмици, отделно че не е в сферата на познания даже и на напредналите юзъри. Така поне е лесно.

П.П. Люска, от запушен отвор ще е глухо(ясна работа), ама излишния шум??? Калъфът скърца?

Идея: пробвай разговор през скайп(ползва именно горния мик) - ако и така е същото(даже след рестор), микрофонът/контактите са аут и си за ремонт.

• 0
Публикувано

Така, както го е описал човека щом при voice memo, където се изполва долния микрофон е чист звука, а при запис на видео, където се използва горния микрофон звука е глух ме навежда единствено на мисълта, че или кейса/бъмпера покрива горното микрофонче или нещо е влязло вътре в него и за това се чува само някакъв шум при видео запис.

Излишния шум може да идва от voice cancelation-a, щом главния мик. е запушен то втория няма какво да канцелира и става манджа с грозде.

• 0
Публикувано

Четеш между редовете и малко си смучеш от пръстите. Нойз канселинг е горният, а когато записва/приема като основен(в определени приложения) - няма функция за подтискане. Спорът дотук, чакаме младежът да опита и да напише отзиви.

Това:

Излишния шум може да идва от voice cancelation-a, щом главния мик. е запушен то втория няма какво да канцелира и става манджа с грозде.

...е бисер на деня N2. N1 вече е там ;) Нищо лично :)

• 0
Публикувано

Хаха брат на токова бири съм, че освен бисери да раждам за друго не се сещам... :D

• 0
Публикувано
Със сигурност не правя елементарните грешки да покривам микрофона с каквото и да е.

Мисля бях достатъчно ясен, че по никакъв начин микрофона не се покрива от каквото и да е, дали ръка, бъмпер или кейс...в случая при мен си е изчислено да си има дупка на точното място за да не се възпрепятства приемането на звука. Просветли ме и "гениалната" идея да махна кейса за всеки случай и да проверя без него...сещате се какъв е резултата.

Аз обаче не разбрах voice memos кой микрофон използва, че ме объркахте малко?

@ Alxx®

Някакво друго решение да опитам освен restore @ dfu?

• 0
Публикувано

Да пробваш с една карфица да бръкнеш в отвора на горния микрофон (повече от 2мм не я вкарвай).

• 0
Публикувано

Това с кърфицата не го пробвай!

• 0
Публикувано

Voice memos използва долния микрофон (при дока), а видеото и speakerphone използват този горния до жака за слушалки. Това с кърфицата наистина не го изпробвай, защото не само, че няма да помогне, а и шанса да пробиеш микрофона е много голям. Пробвай да го продухаш с въздух под налягане, продават ги почти във всеки компютърен магазин. Бъмпера може да е предвиден с дупка за горния мик, но точно в тази дупка на самия бъмпер може да се събира прах, която да е влязла и в самия мик.

• 0
Публикувано

@ Alxx®

Някакво друго решение да опитам освен restore @ dfu?

Така ще спестиш много време и нерви. А, дали е софт или микрофон, ще се подсигуриш допълнително като опиташ скайп разговор през слушалките - ако е софт, ще е глухо и с тях. Мисля че отиваш към смяна на микрофон, но си е говорене наизуст, поне докато не опиташ другите варианти.

• 0
Публикувано

Нямам слушалки с микрофон. Друг вариант?

• 0
Публикувано

Ресторни, пък ще говорим...

• 0
Публикувано

Според мен, ако телефона е гаранционен просто да го сменят или ремонтират по гаранция. Ако не е, просто е за почистване,наместване,смяна микрофон. Естествено това след чист рестор.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...