BulgarianSS Публикувано Август 10, 2012 Публикувано Август 10, 2012 Компанията ще плати 22,5 млн. долара заради неспазване на споразумение с Федералната комисия по търговията в САЩ Google се съгласи да плати рекордните 22,5 млн. долара глоба , за да уреди спора за с нарушаването на настройките за поверителност на потребителите, които използват браузъра Safari на Apple Inc., съобщи Федералната комисия по търговията на САЩ, цитирана от АП. Това е най-голямата глоба, която регулаторът налага на компания заради неспазване на разпорежданията му, отбелязва агенцията. Миналата година Google се споразумя с американския регулатор да следва политика на пълна неприкосновеност на данните на своите потребители заради разследването на проблемите, свързани с публикуването на лични данни в социалната мрежа Buzz. Технологичният гигант няма да плати глобата заради самото събиране на данни от потребители на Safari, а заради нарушението на миналогодишното споразумение. В началото на годината Wall Street Journal съобщи, че компанията е инсталирала без позволението на потребителите на Safari т. нар. „Third Party Cookies“, с които е следила поведението им в мрежата. Google тогава уточни, че не са събирани лични данни. investor.bg Цитирай
MMJ Публикувано Август 11, 2012 Публикувано Август 11, 2012 Споко, имат още... ще ги одрусат пак, но и аз съм на мнение, че навлизането в личното пространство си е... лично. Откъде накъде ще ме следят какво правя и какви сайтове посещавам. Макар да съм убеден, че като собственик на андроид телефон продължават да го правят. Но така като гледам и при други ОС правят тези мизерии. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.