Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Събратя по телефон, налага ми се да направя сайт за една фирма.

Идеята е популяризация на услугата - когато някой се нуждае от услугата и напише в Google например "поставяне на дограма в Плевен" да достигне до нашите координати. Не съм правил сайт досега, затова и ви пиша. Може ли да ме насочите към безплатен хостинг и да ме светнете как да направя така, че сайта да излиза сред първите резултати от търсенето.

Публикувано

На всички въпроси, думичката "безплатно" не е отговор

Публикувано

Абсолютно. Особено ако си нямаш представа. Четиво в Гугъл бол иначе. Търси "популяризиране на сайт" и т.н.

Публикувано

И все са ти в първите резултати в Гугъл ;)

Пращай го в хит.бг, там имаха и готова схема за изработване май :D Траджеди :)

Публикувано

Благодаря за инфото. Не искам нещо съвършено, просто реклама.

Neol, можеш ли да ме насочиш към конкретни хостинг-сървъри и програми с хубави темплейти Не ме мързи да чета, но сред познатите ми няма особено светнати по темата, затова ми се ще да си спестя многото търсене. А всеки рекламира своя продукт като най-добрия и лаик като мен е лесно да се заблуди.

Няма да правя тежък сайт с ефекти и т.н. - просто малко снимки и информация.

Публикувано

Заглавието на темата е "как се прави уебсайт", а се е писало дотук за хостинг и популяризиране.

Аз ще задам един въпрос по заглавието на темата.

Искам да обновя сайт, който правих преди година. Как мога да го направя да е с плаващ дизайн (или там както се нарича flexible/liquid...). T.e. да излиза на цял екран на монитори с 1024х768 до 2560/1440 резолюции.. Не разбирам много от кодиране. Сайта съм го правил на Flux.

Публикувано (редактирано)

Neol, тази програма не е от най-популярните, въпреки, че е доста добра (поне според моите виждания). Help-a им е доста опростен и обхваща 1 изречение на опция. Не съм намерил досега настройка за самата резолюция да се задава автоматично според резолюцията на компютъра, който преглежда сайта. Има меню layout, но там е просто това:

fb312c785fac62e9.jpg

Аз сайта съм го направил точно, както си описал - с голяма картинка за фон+градиент надолу и в средата самата страница на 1024 широчина. Но наистина би било по-добре да изпълва по-голяма част от екрана, понеже вече са доста масови резолюции като 1920х1080 и на тия монитори излиза мъничко..

Пиша този пост вече час понеже четох досега и нищо съществено не открих, което да ми помогне.. В крайна сметка се усетих обаче как да направя main content-a да се скалира спрямо отворения прозорец. Трябва размера на широчината да се въведе в %-и. Примерно 90% оставя малко от бекграунда от двете страни; 100% го запълва изцяло и бекграунд фактически няма. Въпросът е, че ми се вижда доста трудоемко сега да оразмеря всички останали елементи по сайта, понеже като се разпъне картинките си остават статични някъде в средата и излиза доста празно място, може би с relative positioning трябва да си поиграя.. Някой ако може да даде съвет как най-ефикасно да се справя с проблема, моля да заповяда :smile:

Шамане, то ясно че има много информация по въпроса, но аз вече повече от час чета по форуми и блогове, намерени през гуугъл и нямам точен отговор на въпроса си. Видях темата - писах. Не съм я отварял аз.. То като се замислиш 95% от нещата във форума пак се намират чрез гуугъл. Да хванем тогава всички да се изселим оттука ли.. :smile:

Редактирано от DreamcatcheR
Публикувано

Не съм те пращал да търсиш. Давам конкретни резултати. Не съм напълно наясно и затова няма как да ти ги синтезирам.

Публикувано

За мен няма по-лесен начин от iWeb, неудобството е това, че е само за OS X и не всеки може да се възползва :)

Публикувано

Има и за Уиндоус много такива програмчета, с които лесно и интуитивно се работи. Шамане кефиш как на всеки въпрос отговаряш с препратка към Google :tooth: Ето ти един полезен сайт: http://lmgtfy.com/

Публикувано

Бих се радвал да ми дадеш нагледни примери за това!?

Публикувано

Четиво в Гугъл бол иначе. Търси "популяризиране на сайт" и т.н.

И все са ти в първите резултати в Гугъл ;)

Има доста инфо по въпроса: https://www.google.c...PPN3FMuwk&mvs=0

Това само в тая тема. Без лоши чувства, на майтап го казвам де :)

Публикувано

Именно в тая тема, където съм и обяснил, че не разбирам много от това. Затова и линковете ;) Ами лоши чувства няма... Напротив, радвам се когато "оценяват" труда ми!

Публикувано

Най-качествен става сайта без да се ползват програми от типа iWeb, Dreamweaver и т.н. защото те генерират тонове излишен код, който бави зареждането на сайта, голяма част от тях също правят сайта зависим от резолюцията на която се гледа. Това може да се избегне с малко познания на HTML и CSS.

Примерно, искате сайта да е центриран, фона да се разпъва на 100% на какъвто и да е монитор. За целта, съдържанието се слага в 1 контейнер с id="wrapper". (примерно) Да кажем, че HTML-а изглежда така:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8" />
<title>HTML Example</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" media="all" />
</head>
<body>
<div id="wrapper">
<!-- Content goes here -->
</div>
</body>
</html>

На 6 ред имаме stylesheet, който трябва да е в същата директория като HTML файла, или ако не е трябва да му се зададе правилния път. А съдържанието му:

* { margin: 0; padding: 0; outline: 0; }

body { font-family: arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 1.2; background: url(images/my_background.png) repeat-x; color: black; }

#wrapper { width: 960px; margin: 0 auto; }

При CSS звездичката (*) се ползва за задаване на стойности/стилове на абсолютно всичко. Тъй като различните браузъри слагат различни разстояния и размери на бутони, текстови полета и др. се пишат тези 3 неща. Но май се отплеснах доста.. за да центрираш wrapper-а трябва да му зададеш ширина и margin: 0 auto;. А за да се разпъва фона на 100% се изрязва 1 градиент широк 1-2 пиксела, който се задава на body както е в примера горе.

А и пропуснах да допълня: прочети за SEO (search engine optimization), ако искаш сайта да излиза нагоре в резултатите на Google.

Публикувано

Чудесна лекция, но колкото и пъти чета въпросите от първи пост, все си мисля, че изгуби автора на статията още на второто изречение.

Мисля, че ако иска просто да си направи един сайт, без да си плаща и без да се учи за да си набави "малко познания на HTML и CSS", по-лесно ще бъде с някаква програма от типа на iWeb.

Публикувано

Нищо не му пречи да ползва програмата, и нещата, които не се получават с нея да се дописват на ръка. (или с нечия помощ) :)

Публикувано

Ползвах Artisteer и безплатния хостинг на 0000webhost. Другия вариант е създаването на блог в blogger, като се махат блогърските инструменти докато си заприлича на сайт. Има си и вградено управление на дизайна с доста опции, както и възможност да приложиш собствен HTML код. А и хоста там си е free.

Май за лаици като мен това са най-добрите варианти за старт :)

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

inutero

малко късно пиша по темата, но все пак да ти кажа. И аз не разбирам от писане на сайтове, но въпреки това съм направил 3:

triart.hit.bg

radiavramov.hit.bg

svetlosivo.hit.bg

и трите са на много прост принцип, за който ти трябват само познания по някоя графична програма да си направиш дизайна. Регистрирам ги безплатно в hit.bg където е само "корицата" на сайта, където като цъкнеш те препраща в google sites, където можеш безплатно да си направиш сайт и там всичко ти е готово. Просто задаваш изображения за всеки бутон и ги разместваш. Успех!

Публикувано

И аз съм от закъснелите, но не мога да го подмина :)

Безплатен хостинг в повечето случаи означава реклами, ограничения и никаква поддръжка.

Безплатен сайт, създаден от човек, който няма понятие от това, в повечето случаи означава разностилов word документ натъпкан с анимирани гифове.

Комбинацията от 2-те обикновенно в 90% от случаите е доста жалка картника. (силно се надявам и ти пожелавам да попаднеш в другите 10...)

За жалост голяма част от собствениците и управителите на фирми, все още не могат/искат да разберат, че интернет сайта на фирмата е нейния виртуален офис, който е отворен за всеки 24/7/365 и продължават да си мислят, че клиентите им не ги интересува какво виждат в интернет, та било то една облепена с реклами за котешка храна брошурка в която единствената полезна информация е телефона и адреса на фирмата. В днешно време изработката на професионален сайт от тоя тип не струва майка си и баща си, дори напротив, а ползите са в пъти (и то много) по-големи от разходите. Фирма, която не и пука как е представена навън, обикновенно е небрежна към дейността и клиентите си. А сега и по темата :) Ако нищо от това, което съм написал горе, не те е докоснало, то тогава ти препоръчвам продуктите на Xara: WebDesigner XM или WebDesigner XM Premium Има си готови templates, не са необходими HTML умения и генерирания код е сравнително чист.

Успех.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...