Alexandro Публикувано Август 27, 2012 Публикувано Август 27, 2012 Здравейте, Бих искал да направя следната постановка и искам да разбера доколко е приложима. Разполагам с AIR Video сървър вкъщи. Той ми стриймва/транскодира видео съдържанието на сървъра в реално време, както на айфона, така и на айпада. На вилата имам джейлбрейкнато AppleTV2 с инсталирано XBMC, от което гледам филмите вкъщи през VPN. Проблемът е, че интернет скоростта на вилата ми не е достатъчно висока (VPN-а допълнително окастря скоростта) и поради тази причина си мислех, дали има някаква AIR Video програма за ATV2 с която директно да се връзвам към AirVideo сървъра в нас. Бих искал да избегна стриймването към ATV-то от Айпадът ми. Предварително благодаря на всички. Поздрави. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Август 27, 2012 Публикувано Август 27, 2012 AirVideo има опция за remote server - на компа от preferences/remote даваш enable и също така си задаваш парола от settings; на телефона след това се добавя от + /specify address manually. Зададеният порт трябва да ти е отворен от рутера. Цитирай
gogi6 Публикувано Август 27, 2012 Публикувано Август 27, 2012 Не разбирам какво общо има с Apple TV?Човека иска да гледа директо ,без телефон и айпад!Или аз нещо не разбрах? Цитирай
Alexandro Публикувано Август 27, 2012 Автор Публикувано Август 27, 2012 Не разбирам какво общо има с Apple TV?Човека иска да гледа директо ,без телефон и айпад!Или аз нещо не разбрах? Благодаря за отговорите. Точно така, бих искал потока да не минава през айфон или айпад, а директно от ATV-то. Мрежовата част, както и настройките на сървъра са ми съвсем ясни. Интересува ме има ли (нека го нарека) плейър за ATV, който да се връзва с AirPlay Server? Цитирай
johnnybravo Публикувано Август 27, 2012 Публикувано Август 27, 2012 Администратора на Airvideo отговаря на подобно питане така: It's not on our roadmap, we don't plan an Apple TV version. Нямат намерение да правят версия за Apple TV, но това е от 19/04/2010. Сега (20/08/2012) му е зададен въпрос: With the IOS6 release there is a possibility to develop apps for the AppleTV. Will there be a possibility for an AirVideo client on the AppleTV? С пускането iOS 6 ще има възможност за разработване на приложения за AppleTV. Ще има ли възможност за AirVideo клиент на AppleTV? На който още не е отговорил. Надявам се, че след излизането на iOS 6, нещата ще поемат в по-добра посока. Цитирай
Alexandro Публикувано Август 29, 2012 Автор Публикувано Август 29, 2012 Мерси за информацията Johnybravo. Поздрави. Цитирай
turieca Публикувано Ноември 16, 2013 Публикувано Ноември 16, 2013 А някакво развитие към днешна дата, че се подпалих с едно AppleTv 3 днес. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.