turganay Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 Здравейте, някой да помогне как да премахна паролата на BIOS на лаптоп Acer Aspire 6930. Днес едно приятелче ми донесе лаптопа си, че не му тръгвал вече лаптопа с паролата, която имал. Опитах се да му преинсталирам уина, но за да влезна в BIOS- a ми иска паролата, която той ми даде но като я въведа ми дава грешна парола. Не съм се сблъсквал с такива проблеми до сега, ако някой може да помогне да ми пише тук или на лични, ще му бъда благодарен. Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 Пиши reset bios on acer... в гугъл. Имаше някакъв контакт на дъното, който се дава на късо за да ресетне биоса. Освен това, се сваля и батерията на дъното при ресета. Цитирай
turganay Публикувано Септември 1, 2012 Автор Публикувано Септември 1, 2012 Благодаря ти, прочетох го това, но не ми се занимаваше да отварям лаптопа и да търся това, което не съм правил до сега. Очаквах да има друг начин без да се отваря машината. Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 Само капака(батерията е под клавиатурата, джъмперът е под харда): Цитирай
turganay Публикувано Септември 1, 2012 Автор Публикувано Септември 1, 2012 Сега ще го отворя и ще пиша какво е станало. Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 Ето, изкопах ти целия документ aspire6930/6930g service manual.pdf Цитирай
turganay Публикувано Септември 1, 2012 Автор Публикувано Септември 1, 2012 Не мога да разбера нещо, че не съм много на ти с английския, между G1 и G2 трябва да запоя една жичка която да ги дава на късо ли. Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 Не, само даваш накъсо със жичка(без спойки - държиш с ръка ), включваш без диск и чакаш да зареди биос-а. Тогава махаш моста и рестартираш. Ако не стане - повтаряш до победа. Цитирай
turganay Публикувано Септември 1, 2012 Автор Публикувано Септември 1, 2012 Благодаря ти много стана от първия път. Цитирай
mishocs Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 (редактирано) То е достатъчно само да махнеш батерията за 30 секунди ( на BIOS-a ) и паролата "Дим да я няма" Правил съм го 100 пъти Редактирано Септември 1, 2012 от mishocs Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 На ейсърите не е така П.П. Благодарностите се цъкат по бутоните, иначе пия Джак и няма да се намръщя като ми пратиш един...два... 1 Цитирай
mishocs Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 На 5742g, 5236g ,5940,6230 съм го правил ,но може както казваш да има модели на които не става Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 Да ти кажа, не съм най - светнатият и се чудих с какво да помогна. После ми проблесна в кухата глава че Anthony и още някой, обсъждаха във форума преди две - три години точно ейсърче - че не става със сваляне на батерията. Тони му "светна". 1 Цитирай
mishocs Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 Има модели на които ресет-а става по бавно,повече време трябва да е без батерия,аз ги оставям повече,ако не късо на моста както каза и е куршум Цитирай
turganay Публикувано Септември 2, 2012 Автор Публикувано Септември 2, 2012 За Джака си го заслужи, както и аз благодарение на теб, като се видим на някоя сбирка с кеф ще се напием. Относно батерията, лаптопа е седял поне 8 часа без нея и пак не е изчистил паролата. Явно не на всички ейсъри действа този начин. Още един път благодаря на Alxx за помощта. 1 Цитирай
mishocs Публикувано Септември 3, 2012 Публикувано Септември 3, 2012 не батерията на лаптопа а батерията на самия BIOS Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.