kalufa33 Публикувано Април 10, 2009 Публикувано Април 10, 2009 Здравейте съфорумници. Преди две седмици и аз се присъедих към общноста "ГОРД притежател на iPhone". До момента с помоща на моя приятел Icco (който отдавна членува в този форум и естествено си има собствена машинка) успявам малко по малко да преоткрия многото чудеса на iPhon-a. Сега обаче имам въпрос към вас...защото ми е малко неудобно да му званя постоянно (Ицка това как става...и т.н) Та въпроса ми е има ли начин да забраня зареждането на батерията когато iPhon-a е вързан с USB към лаптопа. Телефона е 3G 8gb, отключен със снежеца ако това има някакво значение. Благодаря предварително на всички. Този телефон наистина е невероятен. Как съм могъл до сега да се заблуждавам с покети и тем подобни. Цитирай
kalufa33 Публикувано Април 10, 2009 Автор Публикувано Април 10, 2009 Предполагам че като всяка друга батерия и тази на iPhon-a си има брой цикли на заряд и разряд или???..нека да се обоснова-притеснявам се от това да не скася живота на батерията защото понякога просто искам да си сваля снимките на лаптопа а то става за 2 секунди и после изключвам кабела. Цитирай
Anthony Публикувано Април 10, 2009 Публикувано Април 10, 2009 Нищо няма да и съкратиш. Прочети малко информация за литиево-йонните и литиево-полимерните батерии. Когато включиш телефона, ти не правиш пълен цикъл на зареждане / разреждане. Гарантирам ти, че и след 1-2 години употреба, няма да усещаш разлика в издръжливостта на батерията. Ако планираш да го ползваш 10-15 години, то при всички случаи ще ти се наложи смяна на батерията. Цитирай
kalufa33 Публикувано Април 10, 2009 Автор Публикувано Април 10, 2009 Благодаря за бързата реакция. Цитирай
Icco Публикувано Април 10, 2009 Публикувано Април 10, 2009 Прекъсни червения кабел на 1 от предните усб-та да не ти подава захранване и като не искаш да ти се зарежда го боцкай там Иначе наистина е безсмислено Цитирай
TeDDy Публикувано Април 10, 2009 Публикувано Април 10, 2009 Що му каза бре ... Ами ако не си уцелил жичката, вземе гръмне сградата Цитирай
Asen_77 Публикувано Април 11, 2009 Публикувано Април 11, 2009 Здравейте, Подкрепям казаното от "kalufa33" отностно циклите заряд на батерията. Имам познат който ползва iPhone 2G от декември 2007 година. Сред една година използване и включване много пъти през USB в компютъра и много стартирали и прекъснати цикли на зареждане и разреждане батерията на приятеля ми кара по един ден, като в началото на ползване на телефона е карала спокойно по два. Аз лично ползвам iPhone 2G от декември 2008 година и на мен батерията ми кара между 2 и 3 дни в зависимост от ползването на приложения и проведените разговори. Аз лично синхронизирам телефона веднага след като го откача от зарядното, и по този начин ми показва че батерията е заредена и не я зарежда допълнително. Дали това е така наистина не знам, но лично мое мнение е, че често включване и изключване на телефона към USB порта на компютъра разваля батерията. Да споделя и още нещо, зареждането на iPhone през зарядното устройство го зарежда с 1000 mA, а през USB-порта се зарежда с 500 mA. Това е информация за всички който зареждат телефона си през USB и се чудят защо батерията му кара по-малко. Поздрави на всички. Цитирай
tonywoolf Публикувано Април 11, 2009 Публикувано Април 11, 2009 И моят 2G е от началото или средата на 2007, постоянно за щяло и нещяло го включвам към компютъра, но батерията си кара по 3 дни, ако го ползвам като телефон само. Всеки месец, обаче, правя по един пълен разряд/заряд. А това колко издържа батерията на iPhone е относително. Основното предназначение на тая машинка за някои потребители не е телефонната функция, а функцията на компютър, други не ползват почти нищо друго освен телефона. Разликата в издържливостта на батерията при двата вида тормоз е осезаема. Цитирай
The Shaman Публикувано Април 11, 2009 Публикувано Април 11, 2009 Както сам казваш asen_77, всичко зависи от това как се ползва или както anthony май беше казал, "...с един резервоар колко ще караш..." ? Същия е прав и относно видовете батерии и начините за зареждането им... То и живота им по подразбиране е 2,3 години. Така, че проблемите са минимални, да не казвам никакви. Цитирай
kalufa33 Публикувано Април 11, 2009 Автор Публикувано Април 11, 2009 Благодаря на " Anthony" за съвета в по-горния му пост..и понеже темата малко се разтече в посока "на кой колко му даржи батерията,а не вредни ли са или не кратките заряди през USB" та поразчовърках се в чичко ГУГЪЛ и ето на какво попаднах.Предполагам че много от вас са наясно с този "проблем" , но мисля че темата ще бъде полезна на хора като мен..стига да имат желание да почетат малко !!! Благодаря на всички !!!http://www.kenanoff.com/blog/archives/604 1 Цитирай
Adamov Публикувано Април 11, 2009 Публикувано Април 11, 2009 Ако разтечете още малко темата и ще я изтрия. Ако имате допълнителни въпроси се обръщайте към съответния потребител на лично съобщение! Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.