Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Time Machine or Disk Drill

Recommended Posts

Публикувано

Тъй като не намерих подобна тема тук ,ще помоля колегите за лека консултация отностно избора ми за програма!Нямах външен твърд диск за TimeMachine и си сложиш Disk Drill ,със който може да се възвърнат изтрити файлове от системата. Сега си купих външен диск и пуснах TimeMachine да бакупва в него.Та въпроса ми е елементарен и много улеснен. Според ваз трябва ли да махна Disk Drill от системата и ще има ли конфликт м/у двете програми!? И кой е по ефикасния вариант за 100% въстановяване след загуба на данни? След като ми се помогне относно въпросите, моля админите да изтрият темата ако желаят.Благодаря предварително.

Публикувано

Двете програми са коренно различни.

Едната е за възвръщане на изтрити файлове. По принцип трудно се работи подобен тип програми и няма никаква сигурност, че ще си върнеш всичко изгубено. Изобщо не се препоръчва даже да разчиташ на нещо подобно.

Time Machine от друга страна е направена изцяло за бекъп. Няма две мнения по въпроса, че на това трябва да се спреш за съхраняване на важна информация. Можеш и двете програми да си ги запазиш, няма да има конфликти.

Публикувано

Да ви кажа честно за пръв път работя със TimeMachine и не прилича на други подобни програми за бакуп. Влязох в дяла в който бакупва за да видя какво има, и гледам то всичко еднакво,все едно е копирал едно към едно папките и файловете :D .То това и аз мога да го направя ръчно. Явно програмата не работи по принципа на Windows,там не е така има едни бакуп архив в който не можеш да влезеш просто ей така. DreamcatcheR мерси за бързия отговор,поздрави. :10x:

Забравих и нещо друго да спомена, как мога да скрия дяла на TimeMachine от работния плот? Потърсих в интернет за подобно нещо,намерих едни скрипт файлове HideTM ,но на Mountain Lion нещо неработи!

Публикувано

От опциите във файндър бре.

Публикувано

Ако пак цитираш последен пост, ще се скараме!

Тоя вариант го знам,но искам едиснтвено да се махне TM иконата, махам отметката External Disks и като свържа друг външен диск не се поевява,трябва пак да вляза във Finder настройките и да пусна опцията със отметка,а така става алабала и много цъквания!

Публикувано

Да ви кажа честно за пръв път работя със TimeMachine и не прилича на други подобни програми за бакуп. Влязох в дяла в който бакупва за да видя какво има, и гледам то всичко еднакво,все едно е копирал едно към едно папките и файловете.

Тime Machine e може би най-добрата и изискана програма за бекъп, която съществува. Не оставай с грешни впечатления.

Настройва се от System Preferences/Time Machine. От Options Избираш кое да НЕ ти се бекъпва. Първият път ще отнеме най-много време. На всеки следващ обновява само това, което е пипано (примерно документи, по които са нанасяни промени или нови файлове).

А ако си инсталираш и допълнителната програмка TimeMachineEditor, можеш и да му зададеш на какъв период да си прави бекъпа - например на всеки Х часа/минути. Аз лично съм задал Calendar Interval daily at 5:30 AM, понеже мак-а ми е денонощно пуснат, а толкова рано не го ползвам :)

• 3 месеца по-късно...
Публикувано

Дано съм уцелил правилната тема за въпросът ми!

Time capsule - може ли да се достъпва от вън посредством win7?

Доста четох по въпроса, но намирам противоречиви мнения!

Няма проблем за set up-а посредством airport utility app for win, но може ли да се достъпи от вън?

Ако не си задавам въпроса на правилното място, извинявам се предварително!

Публикувано

Ако имаш предвид да прехвърляш файлове, отговора е да.Инсталирай Airport utility fow Win.Има за XP и Vista/7.

Публикувано

Няма нужда даже да инсталираш нищо, Уин-а си я намира като мрежово устройство, ауторизираш се и си качаваш и сваляш каквото душа иска.

Публикувано

Чудесно! Благодаря!

Важи ли същото ако съм си в офиса например, или извън БГ?

Публикувано

А има ли вариант за достъп извън нея? Посредством win7?

Публикувано

Има!С реално IP!

• 1 година по-късно...
Публикувано

Днес Disk Drill ми върна снимки и клипове от EXT HDD(NTFS), които бяха затрил отдавна, а във времето в/у диска бях трил и записвал най-различни неща. Щастлив и много доволен!

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...