ThUnDeR Публикувано Януари 23, 2010 Публикувано Януари 23, 2010 Много ме дразнеше шрифта на субтитрите и го прекомпилирах с намален. Как да инсталирате: 1.) Разархивирате 2.) Копирате Perian.component в /Library/QuickTime Цитирай
mupo Публикувано Януари 22, 2011 Публикувано Януари 22, 2011 Може ли да някой който го е свалил да го качи някъде, че годния линк не работи. :-/ Цитирай
ThUnDeR Публикувано Януари 22, 2011 Автор Публикувано Януари 22, 2011 Миро сложи си Movist. Ако ти трябва Периана ще го потърся из архивите дали го пазя. Цитирай
master_23 Публикувано Февруари 24, 2012 Публикувано Февруари 24, 2012 Привет от мен имам едно въпросче QuickTime Player не иска да ми искара субтитри имам Perian и с Movist пробвах пак не ги искарва къде е проблема незнам Цитирай
mupo Публикувано Февруари 24, 2012 Публикувано Февруари 24, 2012 Видео файла и субтитрите трябва да са с едно и също име. Цитирай
master_23 Публикувано Февруари 24, 2012 Публикувано Февруари 24, 2012 Супер благодаря много за бързия отговор Миро получи се ами то малко трябва но на време кой да се досети Цитирай
master_23 Публикувано Февруари 27, 2012 Публикувано Февруари 27, 2012 Привет имам едно малко въпросче . Защо Movist ми изкарва някакви символи (ероглифи) но не и субтитрите на даден филм. Movist поддържа ли въобще SRT file ? Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 27, 2012 Публикувано Февруари 27, 2012 Аз пък имах ядове с srt на vlc. Даже и след пренстройка пак не ще. Лесно решение - отваряш srt с TextEdit, копираш текста и запазваш в нов файл, с енкодинг cyrilic windows/ utf-8 Цитирай
master_23 Публикувано Февруари 27, 2012 Публикувано Февруари 27, 2012 Нещо не ми се получава на мен или аз не мога да го оправя като му задам Cyrillic(windows) не го променя стои си на Western(Mac OS Roman), Unicode(UTF-8) Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 27, 2012 Публикувано Февруари 27, 2012 Вероятно си цъкнал някъде да ползва системния енкодинг на компа(ако е различен ще е така). Писах ти горе варианта за тебе. Цитирай
johnnybravo Публикувано Февруари 27, 2012 Публикувано Февруари 27, 2012 Това, което показваш не е Cyrillic Windows. Махни ги другите и остави само кирилицата. 1 Цитирай
master_23 Публикувано Февруари 27, 2012 Публикувано Февруари 27, 2012 Еха супер получи се благодаря мноооооого Цитирай
mirror Публикувано Ноември 7, 2012 Публикувано Ноември 7, 2012 Инсталирах си Perian 1.2.3 и сега QuickTime play-ва изберателно филмите без значение от разширенито mkv, avi и т.н. Изтрих го не помага, сложих го пак ама файда няма. :/ Някакви идеи? Цитирай
mirror Публикувано Ноември 7, 2012 Публикувано Ноември 7, 2012 (редактирано) Точно! Опитах най-разлчни кодеци и сега quicktime не play-ва нищо. Споделете какви други кодеци знаете, че съвсем я оплесках. Редактирано Ноември 8, 2012 от mirror Цитирай
mirror Публикувано Ноември 11, 2012 Публикувано Ноември 11, 2012 (редактирано) Е с какви кодеци гледаш филмите?? Quicktime е много удобен и то само заради превъртането. Редактирано Ноември 11, 2012 от mirror Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 11, 2012 Публикувано Ноември 11, 2012 При мен периан си работи, не се сещам какво може да ти пречи(поне пермишъните оправял ли си след инсталация?). Иначе(особенно въпросното превъртане), ползвам VLC - хоризонталния скрол на меджик мауса превърта, вертикалният бута звука. С VLC понякога имам проблем с блу-рей дисковете и за всеки случай съм качил Mac Blu-Ray player. Цитирай
mirror Публикувано Ноември 11, 2012 Публикувано Ноември 11, 2012 (редактирано) VLC превърта цели 10 сек., а QTime превърта плавно. С пермишъните грижи нямам. Редактирано Ноември 11, 2012 от mirror Цитирай
mirror Публикувано Ноември 11, 2012 Публикувано Ноември 11, 2012 (редактирано) Alxx, много ти благодаря. Нямам търпение да се прибера и да разгледам някои опции на VLC-то. Сега е много по-добре, но в QTime се превърта супер плавно. Абе и с това ще се задоволя. Мерси още веднъж, че ми отвори очите за тези настройки. Редактирано Ноември 11, 2012 от mirror Цитирай
Fakoni Публикувано Март 23, 2015 Публикувано Март 23, 2015 Здравейте По принцип не гледам видео на мака, но онзи ден ми се наложи да пусна едно видео под .avi формат и се изненадах от времето което е необходимо за конвертиране на файла от страна на QuickTime... До колкото си спомням при по старите операционни системи всичко се случваше бързо... Това от Yosemite ли е или има и друго решение? Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.