kasparr Публикувано Април 12, 2009 Публикувано Април 12, 2009 имам въпрос телефона ми работи на 1800 честота и няма много обхват как мога да премина на 900 какъв може да е проглема антената , дъната платка , софтуерен моля помогнете Цитирай
Anthony Публикувано Април 12, 2009 Публикувано Април 12, 2009 Що за глупост? Мтел са на 900MHz, а Глобул са на 1800. И как разбра на кава честота ти работи телефона? Това зависи изцяло на кой оператор си. Цитирай
Olympiakos Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 Аз имам същият проблем,губи обхват много лесно,там където е full,ако някой знае нещо по въпроса-моля да каже.iPhone 3G 16GB,2.2.1.(GLOBUL) Цитирай
Aveliky Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 Аз имам същият проблем,губи обхват много лесно,там където е full,ако някой знае нещо по въпроса-моля да каже.iPhone 3G 16GB,2.2.1.(GLOBUL) Турбосим? Цитирай
Olympiakos Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 Не знам какво означава турбосим,пише GLOBUL 3.2 Цитирай
Aveliky Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 Заключен или отключен ти е телефона. Цитирай
Olympiakos Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 Заключен е,направих jailbreak за приложения,но когато го пробвах със карти на mtel и vodafone-не тръгва! Цитирай
mupo Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 Нормално е да не работи с други карти, щом като е купен от Глобул. Сам казваш, че е заключен какво повече искаш? Цитирай
Olympiakos Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 ...нищо,само да работи и като телефон...чудя се дали е softwere,ако някой е имал същия проблем с обхвата да помогне,а това че е заключен-за мен важни бяха приложенията не оператора. Цитирай
mupo Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 1-ви вариант: Ползваш го с карта на Глобул. 2-ри вариант: Купуваш TurboSIM и го ползваш с други карти. 3-ти вариант: Плащаш на Глобул, за да ти го отключат. Цитирай
Olympiakos Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 Ами 1ви вариант е добре,но ако им платя да го отключат ще се оправи ли обхвата-говорим че на full обхват за 10 sec. връзката се срива,ако мина от 2.2.1 на 2.2 дали няма да се оправи...? Цитирай
Aveliky Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 Ами 1ви вариант е добре,но ако им платя да го отключат ще се оправи ли обхвата-говорим че на full обхват за 10 sec. връзката се срива,ако мина от 2.2.1 на 2.2 дали няма да се оправи...? Изключи си 3G-то да видим дали ще ти се стабилизира обхвата. Цитирай
Olympiakos Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 ...Не,същото,сложих и друга карта на GLOBUL пак същата работа...ако го рисетна дали ще поумнее или...? Цитирай
Aveliky Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 ...Не,същото,сложих и друга карта на GLOBUL пак същата работа...ако го рисетна дали ще поумнее или...? Еми пробвай де. Цитирай
naidenoff Публикувано Април 25, 2009 Публикувано Април 25, 2009 Защо ли,защоо.. :question: Но много често, потребители на МалякаТел (Глобул) се оплакват от лош сигнал и слаб обхват Aveliky Ния с теб като си пердашиме с Вива,да сме имали проблем :question: Цитирай
Adamov Публикувано Април 26, 2009 Публикувано Април 26, 2009 Ми то и аз на Мтел нямам проблем. Проблема идва от картата, а не от телефона. Цитирай
Olympiakos Публикувано Април 26, 2009 Публикувано Април 26, 2009 прекарах пак 2.2.1 и донякъде се пооправи...колкото до картата,понеже имам и трите оператора и пътувам доста съм най-доволен точно от GLOBUL но това си е лично мнение,явно обаче на iPhone 1800Mhz не му понасят много-много... :cry: Цитирай
tnt Публикувано Юли 1, 2009 Публикувано Юли 1, 2009 2G 8GB - сега е с firm 3.0 (правен с pwange tool на leopard) Старнно, но от седмица съм с 3.0 firm. и почти всеки ден немога на приемм обаждания. Още по-странното е че звъни когато си иска. "Телефона на абоната е изключен или е извън обхват" кънти в ушите на хората, които искат да ме чуят :eek: Ресетнах настройките... ефект нула. Смених карата с друга GLOBUL-ска , уж звъни.. слагам,пак моята ..пак звъни!? След малко пак не звъни... А дава че има обхват.!? Вообще пълна лудница. Точно сега много ми трябва телефона и е доста неприятно, когато си мисля че имам обхват а всъщниост нямам. А определно всичко стана след ъпдейта. Утре ще прочета как ставаше номера с връщането към 2.2.1, там беше бетон всичко. Някой с 2G и 3.0 да е имал пробелми с входящите обаждания? Възможно ли е да се е скапал модема от 3.0 ?.. почвам да параноясвам :redface: Да пробвам с redsn0w под windows? Цитирай
Adamov Публикувано Юли 1, 2009 Публикувано Юли 1, 2009 tnt: Един приятелски съвет от мене. Вържи си телефона към компа. Пусни си iTunes и му сложи чист фирмуер 3.0. Пусни си redsn0w (за Mac или PC - няма значение, и в никакъв случай не слагай Icy) и си го брейкни. След това му дай Set as new и си върни само контактите. Останалото си го синхронизирай отново. След което можеш да споделиш как се държи телефона ти (бас ловя, че ефекта ще е поразителен). п.п. Също така можеш да вземеш гума от молив и хубаво да изтъркаш чип-а на сим картата. Цитирай
tnt Публикувано Юли 1, 2009 Публикувано Юли 1, 2009 Адаме, мерси друже за съвета А това с гумата и sim-картата вече го сторих, по навик от ерата на якото pc сглобяване ))+ Утре на свежа глажа го почвам и ще пиша. 10х Цитирай
tnt Публикувано Юли 11, 2009 Публикувано Юли 11, 2009 Нещо се отплеснах, забравих да пиша но след един хубав restore с оригинален 3.0 и после redsn0w 0.7.2 за mac - всичко заспа.Обхвата си е нормален. Само едно нещо ми мъчи акъла.. как да увелича малкия дял?Тези 500МБ ми се струва че няма да са достатъчни за нормалната работа на OS-a. bosstool май не работи на 3.0 :confused: Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Юли 11, 2009 Публикувано Юли 11, 2009 Дяла може да се променя само чрез PwnageTool, който е само за Маc OS Цитирай
tnt Публикувано Юли 11, 2009 Публикувано Юли 11, 2009 mupo, благодаря ти, бях пропуснал твоя пост за това.. :redface: 10х! @KurtiMakarov, по принцип до сега (за всички версии от 1.1.2 насам )все така си правих custom fw с pwange tool но този път телефона се побърка, както по-горе писах и затова сега предпочетох варянта с чист fw 3.0 и отключване с redsn0w. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.