Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос

Публикувано

Колеги, дано не бъркам мястото за въпроса си,

но какво ми се случи днес.

Беше закупен телефон - Iphone 5, запечатан, още с разпечатването видях мазни пръсти върху лепенката на дисплея. След това долу - видими следи от употреба на аксесоарите, липса на пин, телефонът сложен наобратно спрямо капака на кутията, софт 6.1., вътре ползван - активиран, добавени градове Единбург и Лондон.

Сега, този телефон не е купуван от мобилните ни оператори, от други търговци тък в България, имате ли идея, как може да се получи това нещо.

На мен единственото нещо ми идва - магазинът, от който е закупен телефона, да са запечатали с автоклав ползван телефон. Но възможно ли е да са толкова прости - нали с отварянето се виждат сума ти дефекти, липса на пинче, активиран тел и тн.

Възможно ли е да е закупен от Епъл по този начин...поради някаква причина?

Аз утре/понеделник смятам да го върна, но все пак какво се е случило според вас?

Recommended Posts

• 0
Публикувано

Какво се е случило никой от нас не може да ти каже, освен да извадим магическата топка от скрина и да я потъркаме....

Общо взето най-вероятния за мен сценарий е телефона да е бил сменен от Apple с нов поради дефект, в този случай ти връщат старата кутийка, със старите аксесоари, само телефона е нов с лепенките по него. Евентуално новият телефон е бил тестван дали всчко му е ок, поради което е активиран и съответно отново запечатан. Изцяло твоя е вината, че купувайки такава скъпа техника не си я отворил още в магазина да я разгледаш за дефекти и да я тестваш. Сега си в такава ситуация, в която нищо не можеш да докажеш и единствено трябва да се надяваш на добрата им воля да ти го сменят с нов. Законът (ЗЗП) по никакъв начин не е на твоя страна, преди имаше право до 3 дни да върнеш закупената стока в магазина ако не си доволен от нея и да ти върнат парите, но това го махнаха, остана само 7 дневния срок ако стоката е била поръчана "дистанционно" (по интернет или по телефон).

• 0
Публикувано

Ако е гаранционна подмяна - значи го мамят. Платил го е за нов. Извади от сайта на епъл датата на активация ако можеш, сравни датата докога е активна гаранцията - международната година гаранция тече от първото активиране. Има начин да се извади и от телефона, но методът е свързан с джейлване, което предполага намеса от твоя страна и не се връзва с жалбата. После тичкаш в КЗП да пуснеш жалба за измама(ако не ти го сменят или върнат парите).

• 0
Публикувано

Имаш из темите подобен случай, с телефон купен в Apple Store...

• 0
Публикувано (редактирано)

Телефонът не е купуван лично от мен.

Аз го видях в запечатано състояние вкъщи.

Направи ми впечатление,че целуфана беше някакъв странен, беше минат през някаква вакуум машина явно.

Както и да е, днес бях в магазина, след известни напъни от страна на продавача, нямали пари налични туй онуй, в крайна сметка си взех парите. Лошото е, че някой друг ще го минат през същата схема.

Редактирано от Bobo
  • 0
Публикувано
  • 0
Публикувано

Добре че са ти върнали парите...

Казаха ли поне какво се е случило?

• 0
Публикувано

И освен въпроса на Пешо, много ми е интересно при тая схема, която правят на каква цена си позволяват да го продават "като нов"?

• 0
Публикувано

Какво значение имат парите, в случая? Щом го обявяват за нов, а не е си е чиста проба измама.

• 0
Публикувано

Чисто информативно ме интересува до къде стига наглостта им.

• 0
Публикувано

Стига до балъка който ще си трае, до глобата от КЗП или до обикновенния побой от някой, на който му е прекипяло. Еуементауно, УотсАн ;)

• 0

Продавачът каза че не знае защо така и той ги купува отнякъде, т.е. контрата не е в него - измиване на ръчички, с трето лице...или не знам и аз.

Както и да е - цената е 1100лв. ФО. 16 В случая цената не е играла, човека, който е купил телефона е искал да направи подарък - видял го е в магазин, влязъл и го е купил. Не е търсена конкретно някаква шанаджийска оферта =)

Аз само не можах да си обесня - как няма да се постарят тоя телефон да добие вид на нов... не да е сложен набързо, с видимо ползвани аксеосари и тн.

Според мен, това е телефон, който е имал проблем, подменен от Епъл, след това ползван кратко време. Сложен в кутията, без пин, с мръсни слушалки и видимо ползвано зарядно, обърнат на обратно и тн... и запечатан с целуфан - има машини, които правят това. След това е продаден. Горната врътка е направена или от продавачът или от дилъра на продавача.

Друго обяснение нямам.

No Shit Sherlock

Редактирано от Bobo
  • 0
Публикувано

С iTools можеш да видиш от кога ти тече гаранция на устройството без да jailbreak-ваш.

• 0
Публикувано

По-сигурният и добър начин е директно на сайта на Епъл да се правят такива проверки. Само серийния номер е нужен. Предполагам 99% от потребителите на форума знаят това..

• 0

Здравейте,

Да се включа и аз с подобни въпроси:

Предстои ми подмяна на iPhone 4, 32 GB, закупен преди две години без две седмици от М-тел. Преди три дни ми се появи жълто петно в горната част на дисплея и го дадох на сервиз. Днес разбрах, че "очакват телефона ми да бъде подменен с нов".

Доста по темата изчетох и сега с основание се чудя какъв ли телефон ще ми дадат. Било то случай, подобен на описания от автора на темата или пък т. нар. refurbished апарат, за мен не звучи добре.

Има ли въобще някаква вероятност да ми дадат наистина чисто нов телефон? Те в момента Ментел нови iPhone 4 нямат, пък дали ще имат refurbished...

Има ли тук някой с подменен гаранционен апарат, който да сподели впечатления?

Въобще как бих могъл да разбера, ако ми дадат refurbished? Има ли някакъв вариант да получа нов апарат и да отворят новата кутия пред мен?

По принцип по закон, ако ми дават refurbished, трябва да ме информират, но не вярвам да го направят. Точно затова се чудя дали има начин на място да разбера, че се опитват да ми пробутат не нов апарат, който не бих приел.

Просто, би било страхотно, ако ги хвана в крачка тия мошенници.

Да не говорим, че за да ми отключат телефона, искат или 150лв, или да сключа нов договор за 1 година, което си е чисто изнудване.

Редактирано от Cazinal
  • 0
Публикувано

Рециклиран ще ти дадат. Прочети си гаранционните условия - законът е спазен. Въпросът е, че ти не си длъжен да се съгласиш да приемеш такъв и тогава спорът става дебел, защото ментел не са оторизирани да ремонтират твоят стар апарат.

П.П. Рециклираните телефони, много често преминават доста по - сериозни тестове от заводските. Оставащият въпрос е, дали ще получиш рециклиран наистина или ще се опитат да ти пробутат нечий телефон, върнат за друг вид оплакване. Правили са го.

• 0
Публикувано

На мен ми смениха айфон 4 с "нов" увит в протоколът за подмяна. При проверка на имея не излиза дата на производство, но излиза дата на подмяня, дори е цитиран имея на старият ми апарат. Естествено, че са ми дали рециклиран апарат, но в крайна сметка след година и осем месеца получавам работещ апарат в нов корпус.

• 0
Публикувано

Ясно.

Сега остава да се надявам да ми дадат рециклиран, а не да ми пробутат чужд проблемен телефон. Пък и при мен въпросът е малко деликатен, защото гаранцията ми изтича след малко повече от две седмици и ако се появи проблем със сменения телефон, ще се наложи да му свиквам или да търся други сервизи...

Вече се замислям дали не може, в случай че искат да ми дадат рециклиран телефон, да направя рекламация и да ми върнат парите.

• 0
Публикувано

На мен ми смениха телефон, като го дадох 4 дена преди края на гаранцията.

Никакъв проблем нямаше след това. Не бой се, не всичко е с цел да прецакат крайния пторебител.

• 0
Публикувано

Ей тука може да спорим до вдругиден... :D

• 0
Публикувано

А какво ще кажете след този чат с оператор на М-тел? 5917249K.jpg

Е, сега вече ще чакам пред очите ми да отворят кутия на айфон.

• 0
Публикувано

Глупости!

Дават ти телефон, завит с гаранционната карта и протокол за смяна.

• 0

Дават ти рецикле телефон,

то на външен вид си е нов телефон - с лепенки отпред и отзад.

Редактирано от Bobo
  • 0
Публикувано

Дори в Apple Store след изтичането на 14- дневния период (когато можеш да върнеш продукта без каквито и да е обяснения), при проблем с апарата и назначена среща в Genius Bar, никога няма да ти дадат нов-неразпечатан, а рециклиран в черна пластмасова кутия.

За да ти дадат нов , трябва поне 5-6 рециклирани да са с явен дефект и да минеш на по- горна инстанция за разговор с мениджъра на въпросния Apple Store. Та какво остава за М-тел...

Каквито и глупости да ти дрънка операторът в М-тел - дават ти рециклиран при всички случаи, но както @Alxx отбеляза - в повечето случаи рециклираните минават по- затегнат качествен контрол от новите.

• 0
Публикувано

Запази си чата,в компютъра. Ако ти дадат рециклиран(100%) а в протокола пише "нов", този факт плюс запазеният чат ще ти дадат основание да си искаш парите обратно. Според ззп, когато ти подменят стока с рециклирана, са длъжни да те уведомят и получат твое писмено съгласие, т.е. подпишеш ли протокола по замяната се съгласяваш. Въпросът е дали ще те уведомят какво ти дават.

• 0
Публикувано

Чул ли е някой да има такива проблеми в Техномаркет или става въпрос само за заключени към операторите телефони?

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...