Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Добра вечер!

За да не пускам нова тема, ще използвам тази за да питам отново с молба за актуално инфо.

Маршрут София-Монтана-Ружинци - през Враца или Петрохан?

Утре ще пътувам по описания маршрут и се чудя от къде да мина.

Някой ще помогне ли с информация за състоянието на пътя през Петрохан?

От там е по-къс пътя с около 40 километра, но за сметка на това ще пътувам доста по-бързо през Враца и по-дългия маршрут се компенсира с по-добър път (може би?!?!) и по-висока скорост на пътуване.

Благодаря за всякакво актуално инфо и на всеки отзовал се.

Публикувано

Щом можеш да избегнеш Петрохан по-добре го направи. Утре е последен работен ден преди доста почивни дни и последното място на което искаш да си е тесен път с колона от коли и много завои.

Публикувано

Добра вечер!

За да не пускам нова тема, ще използвам тази за да питам отново с молба за актуално инфо.

Маршрут София-Монтана-Ружинци - през Враца или Петрохан?

Утре ще пътувам по описания маршрут и се чудя от къде да мина.

Някой ще помогне ли с информация за състоянието на пътя през Петрохан?

От там е по-къс пътя с около 40 километра, но за сметка на това ще пътувам доста по-бързо през Враца и по-дългия маршрут се компенсира с по-добър път (може би?!?!) и по-висока скорост на пътуване.

Благодаря за всякакво актуално инфо и на всеки отзовал се.

От София до Враца, и Враца - Монтана пътя е перфектен, на Новачене почна да става по натоварено. Монтана Руженци не знам как е, но поне според мен през Враца е по добре. През Петрохан според мен ще пътуваш по некомфортно, аз съм от Враца и често пътувам по този маршрут.

Публикувано

Принципно и аз към този вариант клоня, но все пак реших да питам.

Пропуснах да кажа, че рано сутринта към 6.30 ще тръгна натам, а най-късно 12 ще тръгна да се връщам обратно.

И стискам палци да не хвана задръствания и столичани да не тръгнат от 7 сутринта да си ходят по родните места. :smile:

Публикувано

През Враца е по-добре(поне веднъж месечно минавам,към родния Белоградчик).До Ружинци е перфектен пътя,но по-нататък към Видин незнам,защото точно там се отклонявам от Е 79.Иначе и Петрохан е прясно ремонтиран,но не ме радва.Разликата в км е около 60.

Sent from my iPhone

• 6 месеца по-късно...
Публикувано

Привет!

За да не създавам нова тема ще питам тук.

Интересувам се от особеностите при пътуване с кола за следния маршрут.

България-Румъния-Унгария-Австрия-Германия-Италия(през Австрия)-Словения-Хърватска-Сърбия-България.

Всякаква информация ще ми е от полза. Колата е на газ.

За 4 държави има винетка, за другите такса според пътя.

Зелена карта за колата. Други документи?

Кой каквото мисли, че е важно да казва...

Благодаря!

Публикувано

Първото и най-важно нещо е, да имаш дебитна или кредитна карта. По този начин ще имаш възможност да плащаш винетки и пътни такси без да имаш необходимата валута за съответната страна, която не е с евро. Аз така правя, а и в много случаи ще избегнеш опита на служителите на каса, да ти вземат някое друго евро в повече. Повярвай в Румъния и Унгария е често срещано, казвам го от опит. Винетки купувай от бензиностанция, а "путарина" подаваш картата на гишето и ти удържа точната сума. В Румъния пътуването ще е тегаво, защото минаваш през много села и градове, старай се да не превишаваш скороста. Манталитета на пътните полицаи, особенно в близост до България е същия, като на нашите. В Унгария Глобите са "солени" и се плащат на място. Последния път имаше данъчен служител с тях, който прибира парите и издава документ. Останалите са "Европейски" и не би следвало да имаш проблеми и изненади. За Сърбия има по запознати, те да споделят. Там минавам по рядко. След Австрия споменаваш Германия. От Австрия през "Караванкин тунел" си в Словения, по-направо и по красиво. Иначе има вариянт през Германия и Швейцария, там също има какво да се види. Последното го пиша, като предполагам пътуването че е за разходка, не по работа.

Това от мен. Приятен път и весело изкарване.

п.п. Аз лично много обичам да пътувам.

Публикувано

От Австрия отиваме в Германия, и после от Германия в Италия. Избягваме Швейцария.

Пътуването е за разходка, да. Ще посетим и европа парк и гардаленд.

Публикувано

Вие си знаете, но най-направо е през Швейцария от единия до другия парк. През Германия ще увеличите пътя тройно.

Публикувано

ето карта до Италия. Идеята е като отидем във Франкфурт там спиме, на другия ден отиваме на европа парк и се връщаме във Франкфурт, пак спиме, разглеждаме и пак спиме и другия ден тръгваме за Италия.

Публикувано

За Швейцария винетката не е ли само 1-годишна и струва 30-тина евро?

Публикувано

Дали трябва някакво пълномощно като се редуваме на волана?

Някакъв документ за газовата на колата?

Публикувано

Не, след като собственикът пътува също. За газовата могат да ти поискат сертификат за монтаж и изправност, ако не фигурира в талона на колата или в картончето за прегледа..

• 4 месеца по-късно...
Публикувано

Т'ва за Сърбия нещо не ме кефи...:blink:

В Сърбия шофиране в лявото платно на пътя се наказва с глоба до 253 евро или затвор от 30 дни и отнемане на книжката за най-малко три месеца. Ако в резултата на действието е станал инцидент, глобата е до 422 евро.

Освен това неразумните шофьори ги грози затвор до 60 дни и отнемане на книжката за най-малко пет месеца. Превишаване на скоростта извън населено място с между 61 и 80 км/час се глобява с до 253 евро или затвор от 30 дни и отнемане на книжката за най-малко три месеца.

Непозволено изпреварване от дясната страна струва 253 евро, както и затвор от 30 дни и отнемане на книжката за най-малко три месеца. Ако по време на неправилната маневра се стигне до катастрофа, то тогава шофьорът ще бъде наказан с глоба от 422 евро, както и затвор до 60 дни и отнемане на книжката за най-малко пет месеца.

Ако някой от родните водачи забрави да си включи задните габаритни светлини, то тогава трябва да се раздели с 253 евро. В по-лошия случай ще прекара един месец зад решетките и ще му вземат свидетелството за управление за най-малко три месеца.

Има наказание и за шофьорът на бавен автомобил, който не спре, за да пусне колона автомобили. В този случай сръбските власти налагат глоба до 253 евро или затвор за един месец, а също така и отнемане на книжката. /"ПЕТЕЛ"

Публикувано

Вдигнала се е мизата на "частиш неща комши?".

Публикувано

Много строго, чак пък затвор....... Това дали е влязо в сила или са някакви предложения от някоя тяхна партия?

Публикувано

Влязло в сила. Винаги е имало затвор при определена степен нарушение и неплащане на задължения към техния кат.

Публикувано

За 40 километра над ограничението на магистралата ме водиха на съд, глоба около 170€ и 3 месеца забрана да караш в Сърбия.

Публикувано

Тия са ненормални...

Добре че не са ме гепнали като хвърчах преди време...

Публикувано

Хич не са. Пробвай се да се повеселиш зад волана в Унгария и сръбските глоби ще ти се видят като пари за семки.

Публикувано

За 29 км превишение 150 Евро ме глобиха в Унгария. Плащаш на място, в патрулката имаше цивилен с карнетки от данъчното.

Публикувано

Така се упражнява контрол и има респект и съответно правилата се спазват. Последно пролетта като ходих до Полша с колата, хората там си бяха решили проблема по друг начин - камера във всяко селце или през едно, но във всяко имаше предупредителен знак за камера. Щеш, не щеш - намаляваш.

• 6 месеца по-късно...
Публикувано

Да ползвам и аз темата.

Предстои ми пътуване до Белград скоро. Някой може ли да ми каже, може ли да се плаща в евро или е добре да си сменя динари? По принцип ще имам и дебитна Visa и се надявам на повечето места да плащам с нея. За горивото също не се притеснявам понеже имам служебна еврошел карта.

Някакви интересни места за гледане и/или хапване в Белград?

Публикувано

В евро може да плащаш само на магистралата, таксите на путарината и гориво по бензиностанциите. От тук не обменяй динари, че курса не е хубав, вземи евро или долари и сменяй там в бюрата.

Може да разгледаш, Калемегдан това е крепоста на центъра, скадарлия е улица където туристите хапват с жива музика, на Сава има при устието с Дунав много модерни ресторанти, където е много приятно. На Земунския кей също е пълно с кръчми. Трудно ще попаднеш на нещо лошо там.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...