Anthony Публикувано Април 13, 2009 Публикувано Април 13, 2009 Навярно много от вас смятат приложението Stocks за излишно и не го използват, тъй като не се вълнуват от борсови индекси. Има обаче една много полезна (поне за мен) функция - показване на кръстосани курсове на различните валути. Как става това? Отваряте Stocks, след което натискате долу вляво бутончето i. Може да изтриете всичко, което не ви интересува и след това натискате +. За да добавите курсът на лева спрямо доларът, пишете USDBGN=X и натискате Search. Избирате го и след това при връщане в главния прозорец на програмата, вече ще имате текущият курс, както и графично изображение на трендовете. Същата процедура може да повторите за всяка интересуваща ви валута, само трябва да знаете нейното международно съкращение. Например за британски паунд пишете GBPBGN=X. Или ако искате да разберете колко евро е един паунд - GBPEUR=X. 5 Цитирай
tonygti Публикувано Април 13, 2009 Публикувано Април 13, 2009 А има ли начин да се показва колко струва барел петрол, или злато? Цитирай
Anthony Публикувано Април 13, 2009 Автор Публикувано Април 13, 2009 Вероятно има, но аз не го знам. Никога не ме е вълнувало. Потърси и ако намериш постни го тук. Може и за друг да е полезно. Цитирай
slaf Публикувано Април 13, 2009 Публикувано Април 13, 2009 За петрола може да вкараш код OILB. Но има толкова много петроли, че е трудно да се вържеш към някой и да е точно този, който ти трябва. Цитирай
mupo Публикувано Април 13, 2009 Публикувано Април 13, 2009 XAUUSD=X - златна унция в долари XAGUSD=X - сребърна унция в долари XAU е символа за злато XAG е символа за сребро USD е символа за долари Ако искате златна унция в лева, трябва да въведете XAUBGN=X За суровия петрол е CLJ09.NYM, което представява текущата стойност на Ню-Йоркската стокова борса за доставка на "light sweet crude" (сорт петрол) за Април месец тази година. CL е символа за този вид петрол J е символa за месец Април 09 е за 2009 година Ето символите за всички месеци. F - ЯнуариG - ФевруариH - МартJ - АприлK - МайM - ЮниN - ЮлиQ - АвгустU - СептемвриV - ОктомвриX - НоемвриZ - Декември Ако искате да виждате стойността, примерно за Ноември 2008, трябва да въведете CLX08.NYM Цитирай
tonygti Публикувано Април 13, 2009 Публикувано Април 13, 2009 А NYM какво означава? На мен ми показва 51.06, това в долари ли е? Цитирай
gsmnext Публикувано Април 13, 2009 Публикувано Април 13, 2009 HiConverter-а върши същата работа за валута и е доста по-добър като интерфейс и не се налага такива "сложни" термини да въвеждаш Цитирай
ludiamax Публикувано Април 13, 2009 Публикувано Април 13, 2009 Ами то има и много други такива приложения, но човека си е направил труда да ти обясни как едно от най-неизползваните на нашите телефони се превръща в полезно! И аз имах такова качено, но сега го рзкарах Цитирай
slaf Публикувано Април 14, 2009 Публикувано Април 14, 2009 of-topic ето един линк за директно следене на петрола, ако някой му е интересно 1. NYMEX http://www.nymex.com/lsco_fut_cso.aspx] 2. LONDON http://www.iii.co.uk/investment/detail?code=cotn:OILB.L&it=lb Цитирай
mupo Публикувано Април 28, 2009 Публикувано Април 28, 2009 А NYM какво означава? На мен ми показва 51.06, това в долари ли е? NYM идва от NYMEX (New York Mercantile Exchange) - Ню-Йоркска стокова борса И след като данните са от нея е нормално стойносттите да са в щатски долари. Цитирай
Mr.Profit Публикувано Април 30, 2009 Публикувано Април 30, 2009 Има ли начин валутните курсове да ми ги дава до 4 знак включително след десетичната запетая? Да споделя, че използвам Bloomberg и Daily Finance (от appstore безплатни) и съм доволен от тях. Отделно търгувам през платформата за търговия Benchmark Mobile Trader - mobiletrader.benchmark.bg Ако нямате реален акаунт може да си направите демо такъв на сайта на Бенчмарк trader.benchmark.bg и да следите каквото ви интересува ... много добре е направено). Да допълня, че за разлика от първите две, платформата е професионална и следите котировките и търгувате до 5-ия знак след десетичната запетая в реално време. Поздрави Цитирай
buge Публикувано Май 2, 2009 Публикувано Май 2, 2009 а някой знае ли дали може да се въведе Софикса, защото на SOFIX не ми намира нищо. Цитирай
Mr.Profit Публикувано Май 3, 2009 Публикувано Май 3, 2009 И аз не знам да може. Като алтернатива ти давам сайта www.infostock.bg Добър е Цитирай
Mr.Profit Публикувано Юли 28, 2009 Публикувано Юли 28, 2009 Виждате част от проложението Bloomberg, което се разпростанява безплатно в AppStore. Можете да вкарата всички български акции като използвате кода на компанията и после слагате :bu Нама да напомням, че телефонът разполаза с touch screen и можете да избирате точно определена част с пръста и да приближавате и т.н. Цитирай
buge Публикувано Юли 31, 2009 Публикувано Юли 31, 2009 Виждате част от проложението Bloomberg, което се разпростанява безплатно в AppStore. Можете да вкарата всички български акции като използвате кода на компанията и после слагате :buНама да напомням, че телефонът разполаза с touch screen и можете да избирате точно определена част с пръста и да приближавате и т.н. ........ Браво, това е много по-добро от стандартното stocks приложение... Цитирай
vcohen Публикувано Август 7, 2009 Публикувано Август 7, 2009 на 2G не се отварят тези информации уви Цитирай
bombastyk Публикувано Август 7, 2009 Публикувано Август 7, 2009 vcohen, провери дали пишеш всичко правилно не трябва да има проблем. Цитирай
bonebiker Публикувано Юли 30, 2011 Публикувано Юли 30, 2011 XAUUSD=X - златна унция в долари XAGUSD=X - сребърна унция в долари XAU е символа за злато XAG е символа за сребро USD е символа за долари Ако искате златна унция в лева, трябва да въведете XAUBGN=X За суровия петрол е CLJ09.NYM, което представява текущата стойност на Ню-Йоркската стокова борса за доставка на "light sweet crude" (сорт петрол) за Април месец тази година. CL е символа за този вид петрол J е символa за месец Април 09 е за 2009 година Ето символите за всички месеци. F - ЯнуариG - ФевруариH - МартJ - АприлK - МайM - ЮниN - ЮлиQ - АвгустU - СептемвриV - ОктомвриX - НоемвриZ - Декември Ако искате да виждате стойността, примерно за Ноември 2008, трябва да въведете CLX08.NYM а синволи за родии и рлатина? благодаря предварително Цитирай
mupo Публикувано Юли 30, 2011 Публикувано Юли 30, 2011 XPT е символа за платина. XPTUSD=X - унция платина в долари За родия символа не мога да го намеря из борсите Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 31, 2011 Публикувано Юли 31, 2011 Ако не бъркам: XRH. Символите за различните ценни метали са наименованията им на латински, като се ползват съкращенията от Менделеевата таблица + X-а отпред. Цитирай
mupo Публикувано Юли 31, 2011 Публикувано Юли 31, 2011 Alxx®, да ама не Мислиш ли, че не съм пробвал 1 Цитирай
BANNNN Публикувано Октомври 10, 2013 Публикувано Октомври 10, 2013 Някой може ли д сподели индекса за паунд? Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 10, 2013 Публикувано Октомври 10, 2013 GBP, пише го в първия пост. 1 Цитирай
Kery70 Публикувано Ноември 1, 2013 Публикувано Ноември 1, 2013 При мен с USDBGN=X изписва само бглев без usd но курса е верен Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.