DreamcatcheR Публикувано Юни 9, 2013 Публикувано Юни 9, 2013 Предстои ми пътуване в края на месеца до Халкидики и оглеждам варианти за интернет на 5-цата (нано-сим, както знаете). Ще съм там само 4-5 дни, така че 50-100 мб ще ми стигнат. Някой има ли опит в това отношение? Кой оператор е с най-добро покритие на Касандра (3г има ли там)? Доколкото видях по сайтовете на космоте и водафон, има някакви дневни такси по 1евро/20мб на ден и подобни, но не открих колко струва самата сим карта.. Въобще ако всичко излиза над 15-тина лв, не си заслужава само за няколко дни и по-добре да не се занимавам.. Роуминг пакети с мб-и към нашенските оператори не ме устройват. Sent from my iBrain using iFingers Цитирай
BulgarianSS Публикувано Юни 9, 2013 Публикувано Юни 9, 2013 Последният път,когато засичах цените излизаше доста смотано като цени и не си струваше. На много места в Гърция има WiFi покритие и за мен това е по-добрият вариант,стига да те устройва. Цитирай
Jekylll Публикувано Юни 9, 2013 Публикувано Юни 9, 2013 Предполагам, че предплатен наносим трудно ще намериш. Що не си активираш някакъв пакет за интернет в роуминг - за 50 МВ примерно. Все някъде ще имаш и безплатен WiFi и спокойно ще вместиш в твоите 100 МВ. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 9, 2013 Публикувано Юни 9, 2013 Интернетът в Гърция е отврат и не заслужава една стотинка. Не бих си правил труда. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Юни 9, 2013 Автор Публикувано Юни 9, 2013 Jekyll, на Вива 5мб струват 5.80.. По-нагоре цените не отстъпват. Alxx, и аз такива подозрения имах, понеже преди няколко години гостувах на едни приятели близо до Волос, които ползваха мобилен с флашка. Беше наистина отврат - трябваше да слезеш до плажа, за да хванеш 2-3 разделения едж! Надявах се, че нещата са се пооправили досега, но щом казваш - значи няма да се занимавам. В хотела би трябвало да имам някакъв ВиФи (поне според обявата в буукинг.ком, макар че това много често не се е оказвало така, съдейки по опита ми досега). Цитирай
Jekylll Публикувано Юни 9, 2013 Публикувано Юни 9, 2013 Хм, не знам къде гледаш. Аз съм на ментел, но за вива намерих това: http://www.vivacom.bg/bg/residential/roaming/CommonTariffs?id=70 20 МВ за 15.80 лв, 60 МВ за 49.80 лв. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Юни 9, 2013 Автор Публикувано Юни 9, 2013 Ами именно това гледам. Цените добри ли ти се виждат? Sent from my iBrain using iFingers Цитирай
Jekylll Публикувано Юни 9, 2013 Публикувано Юни 9, 2013 Ами не знам - "добри" е относително/субективно понятие . Ползвал съм предплатени карти за интернет в поне 10 държави и мога да ти кажа, че цените са в границите на 10-30 долара. Ти си решаваш, но ако нета ти е важен, плати си 50 лв и не се занимавай с глупости. Пак казвам, че не ми се вярва да намериш предплатен наносим. Даже микросим-а не е толкова популярен при предплатените карти. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Юни 10, 2013 Автор Публикувано Юни 10, 2013 В Италия за 20 евро ползвах 5гб. На виваком няма да дам същите пари за 50мб. Навсякъде излиза по-евтино да си вземеш тамошна сим-карта. Ако не е нано/микро сим, винаги може да се направи в такава с подръчни материали. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 10, 2013 Публикувано Юни 10, 2013 ОТЕ са от първите дистрибутори на айфони в източна Европа и би трябвало да имат поне микросим. Цитирай
laloca Публикувано Юни 11, 2013 Публикувано Юни 11, 2013 Можете да си закупите срещу 5 евро предплатена карта "What's Up" на Cosmote и да си я зареждате с ваучери. Имат много добро 3g покритие в цяла Гърция, а в Солун, Атина и още няколко града вече и 4g. Скоростта е много добра, цените също са прилични в сравнение с опцията да сърфирате в роуминг. За 5 евро - 500МБ, а може да си пускате и интернет за 24 часа за 1 евро. Създали са и много удобно приложение в апп стора за тази цел. Парите които плащате за картата също се ползват, но в рамките на 5 месеца - т.е, всеки месец ползвате по 1 евро от тях. 7 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.