bbbisser Публикувано Юни 29, 2013 Публикувано Юни 29, 2013 Wi fi и ethernet показват , че са свързани към TP LINK но няма връзка през браузъра.На иконата за WIFI стои удивителна "!".Пробвах доста варианти като нови конекции,изтриване на plist файлове и нищо.Според някои от форумите на aplle проблемът е при ъпдейта 10.7.5 .При ping от терминала всичко е наред ,но не може да се свърже с интернета.Някакви предположения? Месеци преди да мин свържа интернета с кабел от рутъра към Мак, Wifi спря да работи.Тогава не ми се търсеха причините и го свързах по този начин.Възможно ли е да е изгоряла интернет картата? Портовете при IMAC за интернет при wi fi и ethernet на една платка ли са ? Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 29, 2013 Публикувано Юни 29, 2013 Портовете при IMAC за интернет при wi fi и ethernet на една платка ли са ????Отделни устройства са. Може и на една платка да са бучнати, виж схемите в нета. Много вероятно е да ти е пострадал компютъра от влага или токов удар и да е стигнало дотам. Трябва да го види сервизен техник, запознат с мак, не може така да се гадае по картинка. Пробва ли поне елементарните reset pram и reset smc, преди да се захващаш с триене и други глупости? П.П. Не си играй със шрифтовете когато постваш - нищо не се четеше! Цитирай
bbbisser Публикувано Юни 29, 2013 Автор Публикувано Юни 29, 2013 Пробвах и reset pram и smc .Мак-а е включен с UPS , Ако е гръмотевица , рутъра не би ли трябвало и той да пострада ?Преди да го занеса на майстор искам да се уверя, че не софтуерен проблем. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 29, 2013 Публикувано Юни 29, 2013 Тъй като не знам какво си мазал и не знам пазиш ли бекъп - що не преинсталираш? Закачваш кабелна клавиатура и при буут задържаш D. Влизаш в диагностичен режим и гледаш има ли нещо по хардуера. Цитирай
bbbisser Публикувано Юни 30, 2013 Автор Публикувано Юни 30, 2013 Тъй като не знам какво си мазал и не знам пазиш ли бекъп - що не преинсталираш? Закачваш кабелна клавиатура и при буут задържаш D. Влизаш в диагностичен режим и гледаш има ли нещо по хардуера. Благодаря за съветите! И това направих. Всичко при Apple hardware test работи нормално.Днес ще пробвам да ъпгрейдна към Montain lion ако и тогава проблема си остане ще ходя в сервиз.Още веднъж благодаря за отзива Ви ! Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 30, 2013 Публикувано Юни 30, 2013 Пробвай преди ъпдейта да заличиш всички интернет профили и настройки, после наново. Не цитирай последен пост, счита се за спам. Цитирай
bbbisser Публикувано Юли 1, 2013 Автор Публикувано Юли 1, 2013 Открих какъв е проблемът.Рутър TP LINK WR74ON стар firmware , който явно не сработва след ъпдейт на Lion . Флашнах го и сложих новия и всичко засега е ОК. Благодаря за вниманието ! 2 Цитирай
koksibg Публикувано Юли 1, 2013 Публикувано Юли 1, 2013 Супер че си написал решението на проблема. Повечето не го правят. Цитирай
uomoto Публикувано Юли 2, 2013 Публикувано Юли 2, 2013 Защо не се опита да изключиш рутера за няколко минути или да го reset-неш? Това е първото, което се прави в подобни ситуации... Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
bbbisser Публикувано Юли 5, 2013 Автор Публикувано Юли 5, 2013 Рестенах го но не му смених фърмуера Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.