Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Неработещ Power off бутон


kojona

Recommended Posts

Проблема е следния вчера след обяд си пуснах iPhone-а (2G 2.2.1) и след като се зареди изключвам го от зарядното и натискам Power off бутона и той щраква но дисплея не светва. Преди 2 седмици пак не искаше да се включи и аз то рестартирах и се оправи а вчера след рестарт пак не работеше. Отварян е много отдавна когато сменях дисплеите но тогава всичко си работеше. А ако трябва да се сменя този бутон може ли някои да ми обясни как; и има ли тест дали ти работят всички бутони ( всичките 5 ) Благодаря предварително

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом си отварял веднъж - капни някакъв препарат(wd40) вътре в бутона, на отворен капак. Ако не го подкараш - купи си целия модул, само така се продава,или отиди в сервиза на Aveliky в Mладост, да ти го оправи той.

Редактирано от Sladichuk®
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай първо с чист рестор и после до 3.1.2, ако не стане купуваш това и следваш стъпките от тук

Успех :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като "щраква", проблемът очевидно не е в бутона. Не смяташ ли, че много отдавна е дошло времето да инсталираш по-съвременен фърмуер?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ами баща ми има по-съвременен фирмуер и не е особено доволен при ползването за браузване а аз през поголямата част браузвам но ако това трябва да се направи, зада не го отварям може и да го кача на нещо ново. А мога ли след това да даунгрейдна или няма смисъл

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Крайно време е, но внимавай да не сложиш 3.1.3!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам ти да го теглиш този къстъм на Aveliky FW 3.1.2, аз съм с него и съм много доволен а пък и ти е работа за 15тина минутки - не губиш нищо да пробваш :D

Custom FW 3.1.2 за iPhone 2G by Aveliky

* root: 700 Mb

* Custom boot logo (Изображение)

* Активация и Отключване

* Инсталирани Backgrounder, BossPrefs, Cycorder, MobileTerminal, MultiIconMover, OpenSSH, Qik, SpotSMS, iCkrack и сорса на SOSiPhone и iFon Norway

DOWNLOAD

Редактирано от Dan7e
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Моя проблем е подобен.От две седмици имам този телефон http://www.ebay.co.uk/itm/170684651486?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Падал е и освен тожа което трябжа да се види на препратката не му работи бутона за вкючване.За сега не го изклучвам пускам го с махане ие слагане на СИМ картата.Имам програма да го изключвам за рестарт но незнам като не работи бутона ще мога ли да го включа пак все още не сам разучил всичко.Във форума прочетох, че с ресторе може евентуално да се оправи и евентуално проблема може да не е хардуерен а софтуерен, но не мога да съм сигурен и незнам дали ще мога да се оправя с него.При натиск бутона си реагира нормално няма никакви признаци, че не работи.А сервиза е доста надалеч и не мога да го занеса а и тук е доста скъпо да се ремонтира като се прибера в бг тогава ще се вазползвам от тази опция сега просто не мога.Прочетох тук да му сложа някаква течност на бутона но не ми стана ясно каква и как.Благодаря предварително за помоща искам да знам каква е вероятноста като го изклуча да не мога да го пусна и евентуално могали да отстраня проблема ако е софтуерен.Надявам се правилно да съм описал подробностите в описанието на телефона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Телефона се пали като се сложи на зарядно ( кабел) , можеш да използваш и Airplane mode за да изключваш само телефонията .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора.Значи да не се притесняжам ако го угася.Когато извадя сим картата и пак я сложа той веднага светва и ми казва, че няма сим и аз го подкарвам.Вече научих доста неща но все още не съм толкова сигурен поне относно копчето за паура.А не искам да остана без него защото ми харесва функционалността му или да купувам нов.Е ще купя де но за дъщерята аз и от този съм доволен аз не робувам на марка и на нова а на това да ми върши работа.А за Airplane ще прочета първо и ако не мога да се справя чак тогава мога да попитам.Между другото имам един колега който има ИФОН 3 и каза, че една година е имал телефона без да знае какво носи в джоба си а аз вече знам доста(естествено не е достатъчно) и след 2 седмици.Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Метни едно око на потребителското ръководство, можеш да го изтеглиш на български от форума - ще ти е от ползва. Софтуерно, твоят модел е ВИНАГИ спасяем, няма как да го закопаеш тотално и хич не му се бой. Виж, бутона е добре да оправиш - свързан е с доста функции, не само с гасенето, например без него(или без допълнителен софтуер), няма как да откажеш разговор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам пак да попитам за тоя бутон.Мислех, че като се заключи телефона може да се пусне с пауер бутона само а то можело да се пусне също и от хоум бутона да ама при мен нестава.Телефона мога да го пусна или като го сложа в компа да се зарежда от хоум бутона или като извадя сим картата и тогава ми светва за да ми каже , че няма сим карта.Та въпроса ми е може ли това да е само софтуерен проблем защото както писах и преди пауер бутона си цъка съвсем нормално и няма признаци да е развален и ако му направя ресторе и ако може въобще да го направя след като не работят и двата бутона след ресторето дали ще се оправят.Забравих да спомена,че когато го оставя да изгасне телефона когато е включен към компа и се зарежда мога да го пусна от хоум бутона а когато не е на компа не мога да го пусна от хоум бутона,който иначе когато телефона свети си работи съвсем безотказно не работи когато е угаснал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 месеца по-късно...

Занесох телефона на ремонт.Смениха пауер и хом бутона,но пак не работят както трябва.По точно работят само когато телефона е пуснат да се зарегда като извадя кабела и пак не работят.Този който ми ги смени каза,че не може ли повече от това да се оправят.Как да го карам нататък телефона.Дайте някакъв съвет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Давам го стига да мога да го изпряатя на адреса и да стане навреме преди да замина пак за чужбина

Редактирано от SpiceBoy
Не цитирай последно мнение.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...