Asen_77 Публикувано Октомври 18, 2013 Публикувано Октомври 18, 2013 Ресурсът AndroidSAS, позовавайки се на информация от корейските медии, съобщава, че Samsung активно работи над възможността за вграждане във флагманските си смартфони на много по-съвършен метод за идентификация - скенер на ретината. С негова помощ устройството ще може да бъде отключено само от собственика си - ретината, както и пръстовите отпечатъци са уникални за всеки човек. Отбелязва се, че тази функция ще се появи в Samsung Galaxy S5, който, по последни сведения, може да бъде анонсиран още през януари следващата година. Подобен ход ще позволи на Samsung да изпревари конкурентите си със скенерите за пръстови отпечатъци и да се представи като по-иновативна компания от Apple. Припомняме, че Samsung GALAXY S5 може да бъде оборудван с ISOCELL-камера с резолюция 16 МР и усъвършенствана система за оптична стабилизация, позволяваща създаването на великолепни снимки дори в условия на слаба осветеност. Освен това, съществува предположение, че смартфонът ще получи метален корпус. Вижте повече: http://www.kaldata.c...l#ixzz2i3ocDIWn И какво Ейпъл отпечатъците, Самсунг ретината, остава Леново да пуснат кръвна проба в новите телефони и вече ще имат пълна информация за нас 4 Цитирай
iPhoneman Публикувано Октомври 18, 2013 Публикувано Октомври 18, 2013 (редактирано) Отключването със снимка на лицето е кофти, движи зле, неудобно, бавно и общо взето не струва за нищо. Така ще е и с ретината при един мобилен продукт, като телефон или таблет. Също така, ако някой ти вземе телефон и желае да ти открадне данните, последното което ще търси ще ти е ретината или кода или пръстовият отпечатък. Влиза със взлом в Android и си взима, каквото желае. А важни данни, като документи, мейли или снимки са елементарни за придобиване дори да си го заключил с катинар. Заключването само забавя "крадеца", но не може да го спре. Редактирано Октомври 18, 2013 от iPhoneman 3 Цитирай
Anton Публикувано Октомври 18, 2013 Публикувано Октомври 18, 2013 Тия от калдата са няк'ви уникални ... Много ще ми е смешно да наблюдавам Самсунг юзърите да се взират от 5см в предната камера на телефоните си, за да ги отключат или да си купят песен. Да не говорим, че ако светлината в околната среда не е достатъчно, ще почакат да им сканира ретината. Или може би от Самсунг смятат да сложат и LED фенерче до предната камера? Цитирай
BulgarianSS Публикувано Октомври 18, 2013 Публикувано Октомври 18, 2013 Поради невъзможността да измислят нещо читаво пак ще им се получи като с измисленият им часовник... То не можеш само да крадеш-трябва и акъл чат-пат... 2 Цитирай
profusion Публикувано Октомври 18, 2013 Публикувано Октомври 18, 2013 Много интересно след залез слънце/нощем каква ретина ще сканира.... или предната камера ще трябва да е по-добра от задната Цитирай
dedil Публикувано Октомври 18, 2013 Публикувано Октомври 18, 2013 Аз имах подобен "скенер" на лаптоп преди 6-7 години. Скъса ми нервите и след много уговорки за запазване на гаранцията ми го шунтираха. Технологиите са се развили многократно за тези години и предполагам, че евентуалните проблеми биха били от различно естество, но моя опит беше много плачевен Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 19, 2013 Публикувано Октомври 19, 2013 Майка ми има лаптоп на около 10 години, минимум. Пръстовото разпознаване бачка и до днес, БЕЗГРЕШНО! 2 Цитирай
carrot Публикувано Октомври 20, 2013 Публикувано Октомври 20, 2013 Самсунг най-добре да направят скенер за задник за техните телефони, защото както са тръгнали с размера на екрана, човек спокойно ще може да сяда на тях. Иначе Калдата им идва густото да пишат за андроид и самсунг и по някоя хейтърска статия за Apple - хората се кефят на тези работи... 8 Цитирай
Asen_77 Публикувано Октомври 20, 2013 Автор Публикувано Октомври 20, 2013 Калдата преписват от чужбина и търсят истерия някоя и слухове. Напоследък и доста глупости пишат, та не може и да им се вярва много много ... Цитирай
dingila Публикувано Октомври 21, 2013 Публикувано Октомври 21, 2013 Е нали трябва да има какво да се чете Цъкаш си кафенце сутрин си четеш - кой със скенер, кой без скенер. Се ми е тая де, ама както казах да да има какво да се чете Аз лично не знаех че имам такава функция за лицето - от по горните постове разбрах Цитирай
Asen_77 Публикувано Октомври 21, 2013 Автор Публикувано Октомври 21, 2013 Ако въпроса е да имаш да си четеш нещо с кафенцето, сайтове колкото искаш. Въпроса е достоверността на информацията която се публикува. Цитирай
uomoto Публикувано Октомври 21, 2013 Публикувано Октомври 21, 2013 Отключване с лице е тъпо и безсмислено. При изгубване, може дистанционно да се нулира телефона. Цитирай
N.Grigorov Публикувано Октомври 21, 2013 Публикувано Октомври 21, 2013 Самсунг най-добре да направят скенер за задник за техните телефони, защото както са тръгнали с размера на екрана, човек спокойно ще може да сяда на тях. Иначе Калдата им идва густото да пишат за андроид и самсунг и по някоя хейтърска статия за Apple - хората се кефят на тези работи... Искам да си призная, че първото ти изречение изключително много ми хареса и реших да го споделя във лице-книга и от резултата там мога да ти кажа, че журналистиката е изгубила един професионалист в твоето лице :tooth: 1 Цитирай
JVV Публикувано Октомври 21, 2013 Публикувано Октомври 21, 2013 Ще има ли unlock pattern с гъз? 3 Цитирай
profusion Публикувано Октомври 21, 2013 Публикувано Октомври 21, 2013 Ще има ънлок патърн, дори опция с лява или дясна буза, има все пак левичари и десничари Цитирай
JVV Публикувано Октомври 21, 2013 Публикувано Октомври 21, 2013 С почесване от ляво на дясно по мъдната торбичка ще го смятаме за краен gesture на преклонение. 6 Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 24, 2013 Публикувано Октомври 24, 2013 Може и с ДНК проба. Е ще се изчаква доста докато се отключи устройството, но поне ще е иновативно и единствено по рода си. Ще има и специална серия за мъже със спермограма (спермален анализ). Тогава ще трябва да внимаваме с френската, че........(жената току виж ти отключила телефона). 1 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Октомври 25, 2013 Публикувано Октомври 25, 2013 Вие се смеете,ама ще видите,когато пуснат тези иновативни начини за защита... 1 Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 25, 2013 Публикувано Октомври 25, 2013 Мъжете ще припадат, изнемощяли по улиците. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.